Outplacement - consultanta HR in momente de criza

Sibiu - 4 decembrie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Intr-un context global si local aflat in permanent dinamism, companie de consultanta resurse umane Recrut'ART a decis sa-si puna in slujba clientilor sai experienta castigata pe piata muncii printr-un nou tip de servicii dedicat angajatorilor - outplacement - , care se alatura servicilor de recrutare si selectie de personal.

Outplacement - consultanta HR in momente de criza

Ce este outplacement-ul?

Outplacement-ul este acel beneficiu pe care un angajator il ofera angajatilor pe care urmeaza a-i disponibiliza si consta in oferirea unui pachet complex de consiliere in cariera pentru a-i ajuta sa treaca peste socul pierderii locului de munca si pentru a identifica o noua oportunitate de cariera in cel mai scurt timp. A fost descris ca un “program trist” dar totodata poate fi un nou inceput.

De ce apeleaza angajatorii la serviciul de outplacement?

Consilierea oferita angajatilor si dupa incetarea relatiilor contractuale de munca arata orientarea catre oameni a angajatorului. A arata ca iti pasa de angajati, chiar si dupa momentul disponibilizarii, duce la consolidarea reala a brandului de angajator. Mai mult, daca peste o perioada de timp, veti trece din nou la etapa efectuarii de angajari, atragerea fostilor angajati care au performat in trecut dar la care ati fost nevoit sa renuntati din diferite motive va fi mult mai facila.

Ce ne recomanda pe noi sa oferim acest serviciu?

Activand in domeniul consultantei resurse umane, am ajuns la o cunoastere in detaliu a pietei fortei de munca locale. Am urmarit de aproape tendintele recente si suntem mereu la curent cu ultimele evolutii din piata. Pastram legatura stransa atat cu clientii cat si cu candidatii nostri ceea ce ne da un avantaj competitiv pe piata.

Ce oferim angajatilor aflati in proces de disponibilizare?

Oferim angajatilor consilierea de care au nevoie pentru a-i ajuta sa treaca de perioada deloc placuta ce urmeaza disponibilizarii si le oferim cele mai bune sfaturi pentru a-i orienta catre urmatorul pas al carierei. Le oferim asistenta in alcatuirea CV-ului, le acordam sfaturi privitoare la prestanta din interviurile pentru angajare, le prezentam situatia pietei muncii si alegem impreuna cea mai buna directie in cariera, in functie de aptitudini si experienta.

Care sunt costurile unui astfel de serviciu?

Suntem flexibili in serviciile pe care le oferim clientilor nostri si croim fiecare solutie in functie de necesitatile si bugetul clientului. Nu excludem nici o categorie de angajati in folosul carora prestam serviciul si ne implicam alaturi de acestia pentru a le oferi cele mai bune sanse de dezvoltare a carierei. Durata pentru care ne implicam in consiliere se intinde pana la gasirea unui loc de munca, fara a depasi un termen limita anterior stabilit.

Va stam cu placere la dispozitie cu mai multe detalii despre serviciile noastre de consultanta resurse umane si va invitam de asemenea sa ne vizitati site-ul nostru www.recrutart.ro

Despre Recrut'ART

RECRUT'ART - firma de consultanta resurse umane din Sibiu, activa la nivel national, specializata in recrutarea de personal cu studii superioare, middle si top management
Flaviu Boerescu