Un nou teatru se deschide în București - Recul

BUCURESTI - 12 februarie 2020

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Pe 13 februarie, pe Splaiul Unirii numărul 160, un nou teatru independent, Recul , realizat în parteneriat cu echipa de regenerare urbană Calup, prinde viață în spațiul cultural de pe malurile Dâmboviței. Recul este un ecosistem creativ format din: Recul Teatru - Teatru Independent care pune pe prim plan individul și comunitatea în cadrul spectacolelor de improvizație, teatru și musicaluri, Recul Școală – spațiu de joacă și experiment pentru adulți și copii, ateliere multidisciplinare construite pe bazele metodei teatrului de improvizație și Recul Spațiu - 850 de metri pătrați de hub cultural, un loc de întâlnire al tuturor formelor de artă și dezbatere, al oamenilor cu poveștile, viitor incubator de proiecte și evenimente artistice.

Recul este un proiect susținut de Banca Transilvania, iar ca parteneri în deschiderea noului spațiu Samsung Club, Ursus, Qubiq, Atelier VAST, Atcon, Nod makerspace, Work Work,, Kludi Romania, Holver Romania.

Recul - Teatru

Recul - Teatru

București, 12 februarie, 2020

Pe 13 februarie, pe Splaiul Unirii numărul 160, un nou teatru independent, Recul, realizat în parteneriat cu echipa de regenerare urbană Calup, prinde viață în spațiul cultural de pe malurile Dâmboviței. Recul este un ecosistem creativ format din: Recul Teatru - Teatru Independent care pune pe prim plan individul și comunitatea în cadrul spectacolelor de improvizație, teatru și musicaluri, Recul Școală – spațiu de joacă și experiment pentru adulți și copii, ateliere multidisciplinare construite pe bazele metodei teatrului de improvizație și Recul Spațiu - 850 de metri pătrați de hub cultural, un loc de întâlnire al tuturor formelor de artă și dezbatere, al oamenilor cu poveștile, viitor incubator de proiecte și evenimente artistice.

Recul este un proiect susținut de Banca Transilvania, iar ca parteneri în deschiderea noului spațiu  Samsung Club, Ursus, Qubiq, Atelier VAST, Atcon, Nod makerspace, Work Work,, Kludi Romania, Holver Romania.

Teatru și proiect de regenerare urbană

Recul, alături de partenerii din echipa de regenerare urbană de la Calup, redau comunității și vieții culturale din București o fostă țesătorie de bumbac, reconvertită să țeasă oameni și povești, printr-un eveniment public de lansare, pe 13 februarie, de la ora 19:00, pe Splaiul Unirii, nr. 160.

Evenimentul va găzdui un muzeu al șantierului, un scurt spectacol de teatru, precum și o prezentare succintă a planurilor pentru viitor.  Este dedicat tuturor iubitorilor de nou, exploratorilor urbani, amatorilor de inedit, pasionaților de frumos, curioșilor incurabili și oamenilor care au susținut proiectul pe parcursul ultimelor 18 luni.  Lansare va aduce în prim-plan un open-space de circa 850 de mp dedicat teatrului în toate formele sale, un cafe-bar situat chiar sub gradenele destinate publicului, precum și o priveliște care se întinde dinspre Casa Poporului către Delta Văcărești.

Viziunea Recul

Aflat în cel de-al doilea spațiu în care aduce artele spectacolului, Recul se alătură comunității creative din cadrul Industriei Bumbacului de la Timpuri Noi, într-unul dintre spațiile industriale încă active din centrul Bucureștiului.

Recul – remediu cultural – este un teatru independent înființat în 2015 care are ca scop ordonarea cotidianului în forme relevante prin intermediul artelor spectacolului și își propune sprijinirea recuperării firescului în comunitate. Timp de doi ani, scena Recul a găzduit 180 de spectacole la care au luat parte peste 8000 de spectatori.

Despre Recul

Recul – remediu cultural – este un teatru independent înființat în 2015 care are ca scop ordonarea cotidianului în forme relevante prin intermediul artelor spectacolului și își propune sprijinirea recuperării firescului în comunitate. Timp de doi ani, scena Recul a găzduit 180 de spectacole la care au luat parte peste 8000 de spectatori.