'TINERII DEZBAT' - concurs de dezbateri intre liceeni jurizat de personalitati din domeniile social si academic

BUCURESTI - 10 martie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Cu sprijinul Agentiei de Dezvoltare Comunitara “Impreuna”, Reteaua Nationala a Tinerilor Romi organizeaza finala sesiunii de dezbateri “Tinerii dezbat”. Evenimentul va avea loc in data de 15 martie la Hotel Confort Traian in sala « Mircea Eliade », incepand cu ora 10 00 .

“Tinerii dezbat”este un proiect desfasurat sub forma unui concurs de dezbateri oratorice intre 6 licee din Bucuresti care are ca scop ameliorarea prejudecatilor si stereotipurilor legate de etnia roma in randul tinerilor si cadrelor didactice din aceste 6 licee.

Modul in care este organizat evenimentul este cel al dezbaterilor interactive. In acest sens, ne dorim sa atragem un numar cat mai mare de participanti si asa combatem prejudecatile si stereotipurilor legate de etnia roma.

In cadrul acestui eveniment au avut loc doua etape , una de instruire a acestora si alta de dezbateri propriu-zisa.In acest sens, in data de 22 februarie a avut loc sesiunea de instruire a elevilor din cele 6 licee participante , sesiune care si-a propus sa pregateasca elevii in ceea ce priveste dezbaterile oratorice de tip Karl Popper.La o saptamana distanta - 1 martie - a avut loc prima sesiune de dezbateri la care au participat echipele celor 6 licee si profesorii coordonatori ale acestora.

Duminica , 15 martie a.c. va avea loc cea de-a doua sesiune de dezbateri oratorice care se va desfasura intre cele 4 licee castigatoare din prima sesiune.
La aceasta sesiune au fost invitati sa participe si, in acelasi timp , sa jurizeze aceste dezbateri persoane din domeniul ONG- istic, academic , precum si din cadrul institutiilor de resort (Ministerul Educatiei si Cercetarii, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii).
Juriul sesiunilor de dezbateri este alcatuit din urmatoarele persoane:

Denisa Ionescu - Coordonator programe, Fundatia Soros;
Istvan Haller - Secretar de stat, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii;
Cristian Preda – Decan, Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti;
Marian Preda – Decan, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Bucuresti;
Oana Badea - Secretar de stat, Ministerul Educatiei si Cercetarii;
Isabela Mihalache- Senior Program Manager, Open Society Institute - Roma Initiatives Budapest;
Gelu Duminica - Director executiv, Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna”.

La finalul acestei intalniri, echipele participante si profesorii coordonatori ale acestora vor fi premiati.In plus, echipa castigatoare a acestui concurs va merge intr-o excursie pe Valea Prahovei , alaturi de membrii echipei Retelei Nationale a Tinerilor Romi.

Acest eveniment se desfasoara cu sprijinul financiar al Open Society Institute – Roma Initiatives Budapesta.

Despre Reteaua Nationala a Tinerilor Romi

“Tinerii dezbat” este un eveniment ce isi propune sa puna laolalta elevi, cadre didactice, si specialisti in domeniile educational, social si cultural.
Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la nr. de telefon: 021 / 210.05.39 si/sau e-mail: nicoleta.scripcariu@agentiaimpreuna.ro.
Persoana de contact – Nicoleta Scripcariu, coordonator eveniment.