Castigatorii primei editii a “Premiilor Ringier pentru fotografie”

BUCURESTI - 29 iunie 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Astazi, Michael Ringier a inmanat primul “Premiu Ringier pentru fotografie”: marele castigator al primei editii este Horia Calaceanu (Romania); Miklos Teknös (Ungaria) s-a clasat pe locul al doilea, cel de-al treilea loc fiind adjudecat tot de un roman, Darius Mitrache.

Castigatorii primei editii a “Premiilor Ringier pentru fotografie”

Horia Calaceanu (25 ani) din Romania este castigatorul premiului I al acestei editii de debut a “Premiilor Ringier pentru fotografie” (revenindu-i suma de 5.000 franci elvetieni). Poza inscrisa de Horia in concurs infatiseaza o femeie disperata in fata ramasitelor casei distruse de inundatiile din judetul Timis. Fotografia a fost publicata in cotidianul Evenimentul zilei.

Miklós Teknős (48 ani) din Ungaria a luat premiul II si a castigat suma de 3.000 franci elvetieni cu fotografia care surprinde o ceremonie evreiasca din Budapesta; Fotografia a aparut in cotidianul maghiar Népszabadság.

Darius Mitrache (25 ani) din Romania a castigat 2.000 de franci elvetieni pentru fotografia care s-a clasat pe pozitia a treia. Fotografia este facuta in timpul inundatiilor din Dolj si infatiseaza un barbat surprins de apele devastatoare. Si aceasta fotografie a aparut tot in Evenimentul zilei.

Concursul “Premiile Ringier pentru fotografie” a fost infiintat cu scopul de a identifica si recompensa cele mai mari reusite fotografice publicate pe parcursul anului precedent in titlurile Ringier din Germania, Romania, Elvetia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha si Ungaria. Fotografiile inscrise au fost votate de un juriu format din 15 membri, fiecare dintre tarile participante avand cate doi membri in juriu (acestia nu au avut dreptul de a vota pentru fotografiile reprezentand tara lor). Cel de-al 15-lea membru al juriului a fost Thomas Seelig, Curator al colectiei Muzeului de fotografie Winterthur/ Elvetia. Acesta a fost prezent si i-a felicitat pe cei trei castigatori la ceremonia de decernare a premiilor care a avut loc in aceasta dupa-amiaza la sediul central Ringier Pressehaus din Zurich /Elvetia.

In total, au fost inscrise in concurs peste 70 de fotografii. Regulametul concursului dadea fiecarui fotograf posibilitatea de a inscrie o singura fotografie. De asemena, fiecare publicatie Ringier a putut participa cu un numar maxim de 5 fotografii. Printre participantii la acest concurs s-a aflat si Jan Sibik, fotograf al publicatiei cehe Reflex; Sibik este castigatorul unui premiu Press Photo Award (cea mai prestigioasa competitie de fotografie din lume) si al peste 40 de premii de fotografie din Cehia.

Ringier Romania a participat cu 18 fotografii.

Toate fotografiile vor putea fi vazute la adresa www.ringier.ro in sectiunea “Company” incepand de luni, 3 iulie 2005.

Ringier Corporate Communications

Comunicatul de presa este disponibil la:
www.ringier.ro => Media Relations

Despre Ringier Romania SRL

Grupul Ringier
Grupul Ringier este cea mai mare companie media din Elvetia, cu numeroase operatiuni in alte tari, avand in total peste 6000 de angajati. Ringier publica peste 100 de titluri in 11 tari si produce 14 programe TV; de asemenaa, Ringier are peste 20 de platforme online si 10 tipografii.

Adela Popescu
Communication&PR Manager
Ringier Romania
adela.popescu@ringier.ro