Topul farmaciilor 2022

BUCURESTI - 29 iulie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Finante / Contabilitate

Pe primul loc in topul farmaciilor preferate de romani se afla

TOP FARMACII 2022

Pe primul loc in topul farmaciilor preferate de romani se afla Sensiblu SRL, conform datelor actualizate in 2022. Sensiblu este farmacia cu 20 de ani experienta, care a inovat prin conceptul de Beauty&Health. Farmaciile Sensiblu fac parte din grupul A&D Pharma, grup de retail si distributie. In 2021, Sensiblu inregistra o cifra de afaceri de 2,3 miliarde de lei, cu 19% mai mare fata de anul precedent, cand cifra de afaceri era de 1,9 miliarde. Cu un numar de 3195 de angajati, profitul net a crescut cu 70% fata de anul 2020.

Pe al doilea loc se afla Help Net Farma SA, cu o cifra de afaceri de aproximativ 1,3 milioane de lei. Fondat in 1998, cu peste 420 farmacii deschise la nivel national si peste 2.400 de angajati, care furnizeaza produse si servicii de calitate superioara pentru 3.7 milioane de pacienti, Help Net ocupa locul 2 in topul farmaciilor din Romania. Incepand din 2018, farmaciile Help Net, impreuna cu distribuitorul Farmexim, fac parte din concernul german PHOENIX group, furnizor de servicii integrate de sanatate, lider în Europa.  In 2021, Help Net inregistra o cifra de afaceri de 1,2 milioane de lei si un profit net de 26,3 milioane de lei, cu o dinamica de 100%.

Pe locul 3 urmeaza S.I.E.P.C.O.F.A.R. SA, compania farmaceutica din Romania care detine lantul de farmacii Dona. In 2021,  S.I.E.P.C.O.F.A.R. SA a inregistrat cresteri ale cifrei de afaceri si ale profitului net, avand un numar de angajati de aproximativ 1700. Astfel, consemneaza o dinamica d 12 si, respectiv, 9%, avand o cifra de afaceri de 1 miliar de lei si un profit net de circa 16 milioane de lei.

Urmeaza Farmacia Tei, bine cunoscuta drept liderul farmaciilor online in Romania. Reteaua este formata din 6 farmacii, in Bucuresti si Constanta, la care se adauga farmacia online care si-a castigat popularitatea datorita preturilor mici. Farmacia Tei se bucura de cresteri considerabile, relativ mai mici fata de anii 2019-2020. Cifra de afaceri in 2021 era de aproape 868 milioane de lei, din care profitul net era de 24,3 milioane de lei. Astfel, cifra de afaceri a companiei creste cu 14%, in timp ce dinamica profitului net este de 40%.

Catena Hygeia SRL ocupa locul 5 in topul farmaciilor din Romania. Brandul Catena a fost creat in 1999, odata cu preluarea, de catre Fildas Trading, a pachetului majoritar de actiuni al companiei Argesfarm. In 2021/2022, Catena a primit premiul Best Buy Awards - Distinctie pentru farmacia cu cel mai bun raport calitate-pret din Romania. Acelasi premiu a fost acordat lantului de farmacii Catena inca din 2013. Cifra de afaceri a companiei in 2021 era de circa 718 milioane de lei, iar profitul net era de 34,3 milioane de lei, dupa o crestere de 33%.

Despre RisCo

RisCo Servicii Financiare SRL Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Sect. 2, Bucuresti, Romania Website: www.risco.ro

Taguri: economie
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/risco4/topul-farmaciilor-2022