Proiectele transfrontaliere - Sanatate competitiva din fonduri UE

BUCURESTI - 2 aprilie 2009

Comunicat tip General in IT&C

RSC prezenta la „Conferinta Internationala de Dezvoltari Transfrontaliere si Egalitatea de Sanse” de la Jimbolia.

„Conferinta Internationala de Dezvoltari Transfrontaliere si Egalitatea de Sanse”, desfasurata miercuri, 1 aprilie la Casa de Cultura a orasului Jimbolia, judetul Timis, a supus spre dezbatere dezvoltarea de proiecte transfrontaliere Romania-Ungaria-Serbia, fiind abordata totodata egalitatea de sanse prin idei de proiecte in Regiunea Vest.
Scopul conferintei a fost prezentarea oportunitatilor pentru accesarea fondurilor europene in cadrul programelor de dezvoltare transfrontaliera si prezentarea unor propuneri de proiecte dezvoltate de 3 companii.

Actiunea s-a desfasurat in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Egalitatii de Sanse din Romania, participand reprezentanti atat din Romania, cat si din Ungaria si Serbia. Au fost prezente institutii ca Ministerul de Dezvoltare si Economie al Ungariei, Secretariatul Tehnic Comun Ungaria-Serbia, reprezentanti ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Timisoara, Agentia de Dezvoltare a Regiunii de Vest, dar si presedintele microregiunii Homokhát si primarul orasului Jimbolia.

In contextul tematicilor abordate, RSC a propus si prezentat proiecte transfrontaliere pentru domeniul medical, asistenta sociala (programe pentru persoane cu dizabilitati) si managementul dezastrelor, fiind una dintre cele 2 companii de software participante la conferinta.

“RSC raspunde cu succes provocarilor pietei prin expertiza vasta detinuta in accesarea fondurilor structurale din cadrul programelor de cooperare transfrontaliera, pe domenii precum: managementul situatiilor de urgenta, eHealth, integrarea persoanelor cu dizabilitati in campul muncii. RSC sprijina activ organizarea acestui tip de evenimente care sustin cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene si construirea unei viziuni integrate intre beneficiarii si furnizorii acestora.” a declarat Marius Olaru, Business Development Manager RSC.
Proiectele propusede RSC destinate domeniului medical prevad coordonarea activitatilor institutiilor abilitate din regiunile transfrontaliere, in vederea implementarii de proceduri pentru evitarea riscului de transmitere a epidemiilor.
In ceea ce priveste proiectul pentru asistenta sociala, acesta prevede integrarea persoanelor cu dizabilitati in campul muncii prin implementarea unor solutii care sa permita analiza pietei si eficientizarea activitatii intreprinderilor cu astfel de angajati.

Despre Romanian Soft Company

Despre Romanian Soft Company
Romanian Soft Company (RSC) este o companie cu capital integral romanesc a carei principala activitate o reprezinta dezvoltarea de sisteme informatice integrate pentru piata interna si internationala de software.
Expertiza RSC cuprinde: analiza de business, custom development, integrare Smart Card, consultanta IT, dezvoltare strategii de securitatea informatiilor, autentificare biometrica, solutii GIS, project management, mentenanta si suport tehnic, outsourcing si proiecte Phare.

RSC este prima companie dezvoltatoare de software din Romania care a obtinut certificarea recunoscuta pe plan international privind Sistemul de Management al Securitatii Informaţiilor pentru standardul ISO/IEC 27001:2005 (BS7799), pentru intreg portofoliul de activitati, certificare acordata de catre reputatul organism international Det Norske Veritas, Marea Britanie si de catre Societatea Romana de Asigurare a Calitatii (SRAC).
Sistemul RSC de Management al Calitatii, conform standardului SR EN ISO 9001:2001, este certificat atat de OMCAS si Comisia de Certificare, Acreditare si Supraveghere a Calitatii (CCAS), institutii de certificare acreditate de Ministerul Roman al Apararii Nationale si de Ministerul Adminstratiei si Internelor, cat si de Societatea Romana de Asigurare a Calitatii (SRAC) si Det Norske Veritas, Marea Britanie.
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Centrul de Statistica Sanitara si Documentare Medicala atesta faptul ca sistemele informatice oferite de RSC respecta cerintele de standardizare si codificare recomandate de Ministerul Sanatatii. Ca o recunoastere a competentelor si expertizei in utilizarea tehnologiilor Microsoft, Romanian Soft Company este, din anul 2005, Microsoft Certified Partner.
Profesionalismul specialistilor RSC este atestat prin certificarile detinute de acestia, precum: Microsoft Certified Solution Developer, Microsoft Certified Application Developer for .NET, Master of Quality Management, Brain Brench Certified, Master of Business Administration.
Romanian Soft Company ofera solutii performante de e-Health si e-Business, fiind partenerul IT de succes a peste 40 de companii de referinta si institutii medicale din Romania: spitale clinice, de urgenta, judetene si municipale, centre medicale, policlinici, laboratoare, servicii de ambulanta si case de asigurari de sanatate.


Roxana NITULEAC
Specialist Comunicare & PR

RSC
Adresa: Str. Prisaca Dornei, nr. 2E
Bucuresti, 032723
Mobil: +40 728 182 862
Telefon: +40 31 620 05 01
+40 31 620 04 99
Fax: +40 31 620 05 02

marketing@rsc.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romanian-soft-company/proiectele-transfrontaliere-sanatate-competitiva-din-fonduri-ue