GALA DE PREMIERE - Campania EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune, Ediţia 2011

BUCURESTI - 5 decembrie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Campania
EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune, Ediţia 2011
Campanie Educaţională adresată elevilor din clasele I – VIII
Etapa a II-a: 15 septembrie – 1 decembrie 2011

Grupul de Presă REPORTER, în parteneriat cu Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Bucureşti, Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Ilfov, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Bucureşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului  Bucureşti organizează, în data de 6 decembrie 2011, la sediul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Bucureşti, începând cu ora 12:00,  festivitatea de încheiere a celei de-a II-a etape proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”.

A doua etapă a proiectului  s-a  desfăşurat în 6 şcoli din judeţul Ilfov şi 5 şcoli din Bucuresti şi a cuprins:

1. Conferinţa de presă;

2. Realizarea broşurii „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”, dedicată elevilor din clasele I-VIII, ce conţine informaţii utile cu privire la modalităţile de colectare selectivă;

3. Organizarea unui concurs între 6 şcoli din judeţul Ilfov şi 5 şcoli din Bucureşti, privind colectarea  selectivă a deşeurilor din PET-uri, carton, hârtie, dar şi a deşeurilor electrice, electronice şi  electrocasnice;

4. Organizarea unui concurs  de desen cu tema „Protecţia Mediului prin desen şi culoare”, pentru clasele I-IV;

5. Organizarea unui concurs de machete din materiale reciclabile (hârtie, carton, PET) cu tema „Prin RRR  (reducere, reciclare, refolosire) dă viaţă deşeurilor”,  pentru clasele V-VIII.

Şcolile participante în cadrul proiectului:

Bucureşti:

1.            Şcoala cu cls. I-VIII NR. 128

2.            Şcoala cu cls. I-VIII NR. 141 „ IOAN I. C. BRĂTIANU”

3.            Şcoala cu cls.  I-VIII NR. 150 „SF. ELEFTERIE”,

4.            Şcoala cu cls.  I-VIII NR. 139 „ MIRCEA SÂNTIMBREANU”

5.            Şcoala cu cls.  I-VIII NR. 124 „VOIEVODUL MIHAI”

Judeţul Ilfov

1.           Şcoala cu cls. I-VIII  Nr.1,  Baloteşti

2.            Şcoala cu cls. I-VIII  Nr.1, Dascălu

3.            Şcoala Nr. 1, Brăneşti

4.            Şcoala Generală Ştefăneşti, Ştefăneştii de Jos

5.            Şcoala generală cu cls. I-VIII  Nr.1, Moara Vlăsiei

6.            Şcoala generală cu cls. I-VIII  Nr.2, Moara Vlăsiei

Premiile acordate în cadrul acestei etape sunt:

a. 4 premii/judeţ şcolilor participante în funcţie de cantitatea de deşeuri colectate din PET-uri, carton, hârtie, dar şi a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice:

1 sistem sonorizare;

1 masă de ping-pong cu 10 seturi de palete cu mingi;

1 calculator;

1 videoproiector.

b. 3 premii individuale/judeţ - pentru concursul de desene pentru clasele I-IV, oferite de către ECO-X SRL.

c. 3 premii/clasă/judeţ - pentru concursul de machete pentru clasele V-VIII, oferite de către ECO-X  SRL.

d. 2 premii speciale constând în aparatură electronică utilă desfăşurării activităţii didactice pentru cele mai implicate şcoli participante în colectarea deşeurilor reciclabile, oferite de către COMPANIA ROMPREST SERVICE.

Aflată la cea de-a doua etapă, 15 septembrie – 1 decembrie, Ediţia 2011,  proiectul „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” şi-a propus, ca alături de cei peste 7.000 de elevi şi cadrele didactice implicate în proiect, să ofere o viziune completă şi complexă a dezvoltării „conceptului eco”, prin stimularea potenţialului artistic şi creativ, precum şi a importanţei colectării selective a deşeurilor (deşeuri din PET-uri, hârtie, carton, baterii, becuri, deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice).

Iniţiativa este susţinută de EUROSUN MANAGEMENT & CONSULTING, ECOSUD SRL, COMPANIA ROMPREST SERVICE, ECO-X SRL, RIGK SRL, DOOSAN IMGB, TITAN SA, MONBAT RECICLYNG SRL,  STIROM SA, BRICOSTORE ROMÂNIA.

Partenerii media ai proiectului - revista de mediu Infomediu Europa şi revista de business Reporter Economic.

Despre ROMES GRUP INT

REVISTA DE MEDIU SI ECOLOGIE INFOMEDIU EUROPA

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romes-grup-int/gala-de-premiere-campania-ecoatitudine-responsabilitate-informaie-aciune-ediia-2011