Oraşele României pe mărcile poştale: ARAD

BUCURESTI - 29 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Educatie / Cultura, Turism

Tema tradițională regiuni și orașe ale țării noastre este abordată și în acest an de Romfilatelia , care introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Orașele României, Arad , continuând astfel să promoveze pe timbre clădiri simbolice naționale, de mare însemnătate culturală.

Oraşele României pe mărcile poştale: ARAD

Asemenea oricărei regiuni și orașul Arad găzduiește edificii importante, definitorii pentru istoria, arhitectura , cultura și tradițiile zonei. Dintre acestea, patru sunt reproduse pe timbre, după cum urmează:

- Palatul Administrativ (Primăria) este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,00 lei. Găzduind Primăria și Instituția Prefectului, clădirea îmbină armonios arhitectura eclectică cu artele plastice;

- Timbrul cu valoarea nominală de 2,10 lei înfățișează Catedrala ortodoxă veche, construită în stil baroc și având hramul „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”;

- Biserica Evanghelică-Lutherană este reprodusă pe marca poștală cu valoarea nominală de 3,60 lei. Cunoscută și sub numele de „Biserica Roșie”, a fost construită în stil neogotic, în perioada 1905-1906;

- Teatrul Clasic „Ioan Slavici” este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 14,50 lei și reprezintă una dintre cele mai impresionante clădiri ale Aradului, realizată în stil neoclasic în perioada 1872-1874.

Alături de cele patru timbre, emisiunea mai conține și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă și blocul de 4 timbre.

Produsul special al emisiunii îl reprezintă albumul filatelic, realizat într-un tiraj de 325 exemplare și echipat cu blocul de 4 timbre al emisiunii, numerotat cu roșu de la 001 la 325 și ștampilat cu ștampila prima zi a emisiunii, și plicul prima zi al emisiunii, având ștampila prima zi aplicată în clar în folio aur și fiind numerotat cu negru de la 001 la 325. Coperta albumului reproduce imaginea unei hărți a Aradului executată în anul 1752.

Începând cu ziua de joi, 23 ianuarie 2014, emisiunea de mărci poștale Orașele României, Arad va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia mulțumește Complexului Muzeal Arad pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.