GFI a realizat cea mai avansata versiune a produsului GFI LAN guard

BUCURESTI - 20 ianuarie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Imbunatateste experienta utilizatorului prin automatizare in versiunea 9

Castigator al premiului „Best of TechEd” in 2007 si recomandat de juriul premiilor acordate de ”SC Magazine Europe” in 2008, GFI LAN guard permite administratorilor sa scaneze, detecteze si rectifice vulnerabilitatile in reteaua lor si sa o securizeze cu minimum de efort. In ultima versiune, au fost realizate functionalitati extinse pentru utilizatori, putand a fi realizat mai bine managementul si instalarea patch-urilor, luand o imagine de ansamblu asupra securitatii propriei retele.

GFI a realizat cea mai avansata versiune a produsului GFI LAN guard

„Filozofia noastra este sa oferim clientilor produse care sunt usor de descarcat, instalat, configurat si utilizat. Noile optiuni ale lui GFI LAN guard sunt pregatite sa usureze munca administratorilor de a folosi soft-ul nostru si sa castige profit maxim din functionalitatile extinse ale soft-ului furnizat de noi” – a spus GFI’s Vice-President of Product Engineering, Phil Bousfield.

Auditarea Retelei

Functiile de auditare ale GFI LANguard informeaza administratorii asupra a ce e nevoie sa stie despre reteaua proprie, primind informatii asupra urmatoarelor dispozitive hardware cum ar fi: memorii, procesoare, adaptoare video, detalii asupra placilor de baza, imprimantelor si multe altele. Folosind comparatii de baza, ei pot sti daca a fost adus / scos un anumit dispozitiv hardware de la ultima scanare. In versiunea 9, rapoartele executive sunt disponibile direct din interiorul GFI LAN guard.

Managementul vulnerabilitatilor

In noua versiune a GFI LAN guard, se extinde capabilitatea scanarii produselor, acum fiind posibil identificarea si raportarea instalarilor de software neautorizat. e.g. programe peer-to-peer. Administratorul poate sa configureze GFI LANguard, sa dezinstaleze automat aceste programe atunci cand le intalneste in retea.

De asemenea, in versiune noua, administratorii pot identifica daca masina scanata este una reala sau virtuala, cu suport curent pentru VMware sau Virtual PC. Noile facilitati in GFI LAN guard permit administratorilor sa deschida conexiunea de Remote Desktop cu orice calculator tinta cand navigheaza direct in rezultatele scanate. Acele probleme care n-au fost rectificate automat, pot fi realizate manual, utilizand Remote Desktop connection.

Remedierea automata a patch-urilor Microsoft a fost inclusa in ultima versiune. In afara de descarcarea automata a patch-urilor de securitate Microsoft, administratorii pot sa configureze GFI LAN guard sa instaleze automat patch-urile lipsa sau service pack-urile la sfarsitul scanarii. De asemenea, administratorii pot sa aleaga sa instaleze patch-urile dupa ce ele au fost testate si aprobate.

Experienta utilizatorului

Interfata cu utilizatorul a fost redefinita, facandu-se mai usor accesul la functiile de baza ale managementului vulnerabilitatilor. In versiunea 9, administratorul poate fi ghidat direct la procesul de remediere cand o problema a fost identificata. Un nou dashboard arata nu numai informatia asupra circuitului scanarii, de asemenea, fiind aratata si o estimare a timpului pana cand scanarea este efectuata complet.

Pentru mai multe informatii referitoare la produsul GFI LANguard™, vizitati link-ul de mai jos:

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romsym-data/gfi-a-realizat-cea-mai-avansata-versiune-a-produsului-gfi-lan-guard