GFI Software lanseaza GFI MAX MailProtection si GFI MAX MailEdge

BUCURESTI - 25 martie 2010

Comunicat tip General in IT&C

GFI Software, principalul furnizor de servicii IT pentru companiile mici si mijlocii, a lansat 2 solutii proprietare pentru continuitatea si securitatea email-ului. GFI MAX MailProtection a dovedit eficienta maxima si costuri de intretinere scazute. Solutia de securitate pentru retelele de email-uri ofera tehnologie de ultima generatie pentru protejarea miilor de companii impotriva spam-ului si a virusilor totodata oferind si o buna continuitate a functionarii email-ului. GFI MAX MailEdge este o solutie pentru filtrarea email-urilor si asigurarea continuitatii functionarii care necesita un nivel aditional de securitate inainte ca mesajele sa ajunga la server-ul de mail si care are ca efect, cresterea performantelor.

GFI Software lanseaza GFI MAX MailProtection si GFI MAX MailEdge

GFI MAX MailProtection si GFI MAX MailEdge fac parte din noua familie GFI MAX a solutiilor IT proprietare, ca urmare a achizitiei lui Katharion™, un important furnizor de solutii de securitate e-mail proprietare, cu sediul in Los Angeles, USA. GFI MAX MailProtection foloseste o abordare de tip multi-level pentru realizarea unei filtrari a spam-ului, oprind virusii, amenintarile prin intermediul e-mail-ului si spam-ului in general inainte ca toate acestea sa ajunga in retea sau la serverul de e-mail.

Mail-urile intrate sunt redirectionate spre o arhitectura de aplicatii si o retea complet redundanta care proceseaza mesajele de tip e-mail in timp real utilizand atat tehnici traditionale de filtrare a spam-ului cat si abordari foarte moderne care includ analiza mesajelor, verificarea autenticitatii si amprentei mesajelor, seturi de reguli euristice, baze de date URL extinse, analize in timp real ale mesajelor sursa, categorisirea lor in whitelist si blacklist. GFI MailEdge este proiectat special pentru a fi utilizat doar in combinatie cu o solutie antivirus si antispam software sau hardware existenta.

Acest model hibrid, le permite clientilor sa-si pastreze instalarea existenta, insa maximizand beneficiile filtrarii email-ului pentru prima data in retea. Prin intermediul filtrelor IP si a altor metode de protectie, GFI MAX MailEdge reuseste sa blocheze pana la 90% din mesajele de tip spam si amenintarile din mesaje inainte ca acestea sa ajunga in reteaua clientilor.

In plus, amandoua serviciile ofera continuitate datorita functionalitatii referitoare la mail-ul la cerere si utilizarea “cozii de asteptare” astfel incat, clientii pot continua sa-si acceseze email-urile, raspunzand la ele, chiar si cand propriul server de mail este off-line.

GFI MAX MailProtection si GFI MAX MailEdge prezinta cateva beneficii-cheie:

•Reducerea semnificativa a largimii de banda si a puterii de procesare necesara pentru primirea e-mail-ului
• Un nivel de securitate sporit, in cazul limitarilor inerente de scalabilitate caracteristice oricarei solutii dependente de utilizarea unui singur server
• O instalare usoara si rapida cu un minim de efort si instruire, fara componente hardware aditionale.
• Capacitate de utilizare sub marca proprie pentru oferirea serviciului ca si o solutie de tip OEM