Micro Focus – declaratie a conducerii companiei

BUCURESTI - 2 octombrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Conducerea companiei Micro Focus a declarat ca, dupa primele 3 luni ale anului in care s-a inregistrat un real succes, se prognozeaza venituri la sfarsitul anului similare celor obtinute anul trecut (19,4%) cu marginile EBITDA (inainte de calculul dobanzilor, taxelor, uzurii si amortizarii) pastrate la acelasi nivel (38%).

Micro Focus – declaratie a conducerii companiei

De asemenea, noua companie Acucorp achizitionata in luna mai a anului curent (la pretul de 40,7 milioane de dolari) a depasit asteptarile initiale, in ceea ce priveste perioada de integrare in grup si in ceea ce priveste rezultatele financiare obtinute.

Micro Focus – declaratie de management

Micro Focus a facut o declaratie astazi, 14 august 2007, in care se reitereaza asistenta pentru intregul an si se abordeaza integrarea companiei Acucorp recent achizitionate, totul desfasurandu-se in avans fata de planificarile facute initial. Desi actiunile au avut cea mai mare scadere in ziua de joi, saptamana precedenta, ieri ele au avut o crestere de 16,8% ajungand la o valoare de 288,5 pence. Se crede ca exista un upgrade de mare potential in ceea ce priveste performantele afacerii pe continentul nord-american si Acucorp isi va aduce o mare contributie in acest sens.

In continuare, Micro Focus este vazuta ca o companie lider de piata si se remarca prin nivelul inalt de vizibilitate sau transparenta a veniturilor, economiile de marime si cresterea potentiala in cadrul afacerii de modernizare a aplicatiilor. Este recunoscut potentialul upgrade-ului in afaceri si se considera justificat locul fruntas detinut in sectorul de profil.

Totusi, in ciuda achizitiei companiei americane Acucorp, Micro Focus s-a concentrat la obtinerea unei cresteri organice. Acucorp i-a oferit companiei accesul pe piata intreprinderilor de marime mica si mijlocie si, in plus, a generat rezultate in avans, depasind asteptarile.

Analistii de la Kaupthing considera ca Micro Focus se va descurca bine pe termen lung, in ciuda conditiilor de pe piata. Compania ii va surprinde pe investitori si va fi cotata chiar si mai bine. Acum valoarea actiunilor firmei britanice se situeaza in jurul sumei de 565 milioane de lire sterline, adica 1,14 miliarde de dolari.