Red Hat Enterprise Virtualization in mediul de productie Red Hat

BUCURESTI - 3 noiembrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

“Folosim solutia de virtualizare Red Hat Enterprise Virtualisation ( RHEV ) in mediul de productie de doua luni si am dori sa va facem cunoscuta experienta dobandita. Suntem participanti la programul beta RHEV si colaboram cu departamentul productie pentru a ajuta implementarea.

Red Hat Enterprise Virtualization in mediul de productie Red Hat

In momentul de fata avem 24 de masini virtuale in mediul de productie. Printre acestea se numara 6 noduri de cluster Jboss pentru serviciile Java necesare site-ului www.redhat.com; 4 noduri de cluster pentru serviciile knowledgebase, cluster folosit de clientii nostrii si de echipele de suport tehnic, 6 noduri de cluster pentru serviciul intern de email si 4 noduri de cluster pentru serviciul extern de email. Infrastructura fizica este compusa dintr-o carcasa blade cu 14 servere HS21 (8 Gb RAM, procesor dual core ) si o unitate de stocare SAN ( 1.2TB ). Nodurile in productie au fost stabile, la performante similare cu nodurile fizice pe care le-au inlocuit pentru aplicatia Jboss si serverul se email extern. Celelalte noduri ruleaza la performante bune care intrunesc asteptarile noastre..

Asa cum ne asteptam, RHEV ne-a oferit abilitatea de a monitoriza utilizarea resurselor si de a integra in retea noi noduri ( masini virtuale ). Avem deja cunostintele necesare pentru a planifica eventualele cresteri in capacitate. Uneltele de management sunt extraordinare. RHEV s-a comportat excelent in alocarea transparenta a resurselor ( stocare, procesor si memorie ). Migrarile Live, incluzand si migrarea automata, se fac foarte rapid si fara probleme. Driverele paravirtualizate sunt clar imbunatatite si au avut comportament foarte bun atat pe KVM cat si pe Xen. Interfata de management este intuitiva si usor de folosit.

Istalarea Hypervizorului RHEV este usor de realizat si este integrata foarte bine cu interfata automata de instalare. Nu am avut probleme cu hypervizorul sau cu masinile virtuale asa cum este de asteptat in mediile beta. Masinile virtuale se comporta conform asteptarilor si raspund la cereri exact ca masinile din mediul fizic pe care le-au inlocuit. Am avut 3 mici probleme in timpul implementarii dar s-au rezolvat rapid prin modificarea configuratiei sau gasirea unor cai alternative. Implementarea si integrarea in productie a durat o saptamana.

Pe langa virtualizarea acestor servere intentionam sa adaugam un cluster RHEV pentru viartualizarea masinilor desktop si ne asteptam sa fie integrata in productie spre sfarsitul lunii.”

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romsym-data/red-hat-enterprise-virtualization-in-mediul-de-productie-red-hat