Smart Alliance Innovation Summit

BUCURESTI - 16 noiembrie 2017

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C

Sub conceptul „Romanian Innovation Train”, cel mai mare cluster IT&C din București continuă tradiția promovării inovației românești

SMART ALLIANCE – Innovation Technology Cluster va organiza, pe data de 23 noiembrie, la Hotel Intercontinental, București, cel mai mare eveniment dedicat prezentării soluțiilor create de specialiști români din sectorul IT&C pentru rezolvarea problemelor pe care sectorul de business le întâlnește în societatea românească, dar și la nivel european.

Smart Alliance Summit

Dinamismul și amploarea evenimentului sunt date de cele cinci secțiuni interactive – SMART Education Debate, SMART City Debate, SMART GDPR Debate, SMART Innovative Technologies și SMART Innovation – „Romanian Innovation Train” – unde vor fi puse în lumina reflectoarelor companiile membre care au dezvoltat soluții inovatoare Cross Industries cu ajutorul tehnologiilor de top la nivel global. Prezentarea va fi una inedită, un maraton video, menit să evidențieze nivelul ridicat de inovație al companiilor membre care au reușit să își construiască o reputație excelentă în peste 30 de țări din lume, prin livrarea a peste 2,300 de proiecte de succes.

Prima secțiune interactivă este dedicată educației - SMART Education Debate – în care invitații vor fi provocați să găsească soluții fezabile pentru una dintre cele mai apăsătoare probleme emergente - rezolvarea lipsei continue de resurse umane specializate a companiilor de IT&C din România. Pentru ca dezbaterea să aibă concluzii pertinente în urma cărora să producem schimbări vizibile în perioada următoare, vom crea prima întâlnire între mediul de afaceri, autorități, asociațiile de profil și mediul academic pentru a găsi răspunsul la întrebarea „Cum putem opri exodul minților strălucite ale IT-ului românesc?”.

În cadrul SMART City Debate – vom aborda un subiect la fel de important pentru economie: integrarea tehnologiei de vârf în orașele din România. În urma acestei dezbateri vrem să obținem o serie de concluzii care să aibă rol de catalizator pentru proiecte de dezvoltare durabilă și un scop concret - îmbunătățirea calității vieții. Pentru a putea afla cum putem crea soluții inovatoare bazate pe ultimele tehnologii disponbile pe piața internațională pentru orașele românești, vor fi prezenți la dezbatere cele mai importante personalități si asociații ale acestui sector si ale administrației publice.

Unicitatea și motivul pentru care acest eveniment nu trebuie ratat este dat de secțiunea video, SMART INNOVATION, care se va desfășura sub conceptul de Romanian Innovation Train. Participanții vor putea vedea cum prin intermediul creativității și ingeniozității, tehnologiile de ultimă generație au fost folosite pentru a dezvolta soluții unice si inovatoare care au propulsat membrii clusterului ca lideri ai nișei în care activează pe piața locală, dar mai ales la nivel internațional. Vor fi abordate industrii precum securitate, cloud, banking, big data, reporting și altele.

O secțiune extrem de relevantă este cea în care vom dezbate directiva europeană GDPR (General Data Protection Regulation), care va schimba în totalitate legislația europeană și românească cu privire la securitatea datelor, prin niște măsuri fără precedent și cu impact direct în activitatea companiilor. În cadrul panelului SMART GDPR Debate vom discuta despre impactul real al GDPR în companiile străine și locale, cum entitățile private și publice se pot alinia la noile standarde, dar și cum noile drepturi ale cetățenilor europeni vor influența întreaga paradigmă dintr-o organizație.

SMART INNOVATIVE TECHNOLOGIES o să fie secțiunea unde audiența va lua contact cu o parte din tehnologiile de ultimă generație dezvoltate de partenerii noștri tehnologici. Participanții vor putea descoperi ultimele trenduri la nivel global în materie de cercetare și dezvoltare, Smart Alliance Summit fiind unul dintre puținele evenimente care se concentrează pe felul cum tehnologia poate îmbunătăți activitatea unei companii.

Smart Alliance Innovation Summit este singurul eveniment din România care aduce în discuție unele dintre cele mai importante teme ale României, unde liderii de piață în industria IT&C și cu factori de decizie din toate industriile vor interacționa prin dezbateri interactive cu scopul de a găsi soluții concrete prin care să putem ajuta, împreună, la dezvoltarea durabilă a României.

Mai multe detalii aflați accesând site-ul summit.smartalliance.ro sau urmărind pagina noastră de Facebook, LinkedIn sau Twitter.

Partenerii evenimentului:

1. Civil Society Partners: Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADPR); Asociația Administratorilor Publici Din România (AAPRO); Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate; CIO Council; Societatea Civilă de Avocați Cunescu, Balaciu și Asociații; Info Cons; Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS); Repatriot; Universitatea Spiru Haret; USH Pro Business.

2. Preferred Technology Partners: Asus, Canon, Cisco, Eaton, Epson; Lenovo, Symantec, Zebra Technologies.

3. Preferred Distribution Partners Lasting; Logicom; MB Distribution; NOD Distribution; Romsym Data.

4. Financial Partners: Patria Bank

5. Media Partners: Agerpres; Bursa; Economica.net; doingbusiness.ro; Market Watch; Piața Financiară; Smart City Magazine

Despre SMART ALLIANCE – Innovation Technology Cluster

Fondat în 2015, SMART ALLIANCE – Innovation Technology Cluster este un creator și implementator de soluții inovatoare end-to-end de afaceri pentru sectoarele-cheie ale economiei romanești si mondiale. Alcătuit din 22 de companii de IT&C, soluțiile produse de companiile membre se vând și se implementează în peste 30 de țări din întreaga lume, cu resurse tehnice specializate ce totalizează peste 700 de angajați si o cifra de afaceri concatenata de peste 40 de milioane de euro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romsym-data/smart-alliance-innovation-summit