Spamul MP3: Ultima tendinta

BUCURESTI - 27 noiembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

GFI Software un dezvoltator international de software de securitate de continut, retea si mesagerie anunta ca urmareste o noua metoda prin care spamerii trimit mesaje cu atasamente MP3 care contin lucruri inselatoare.

Spamul MP3: Ultima tendinta

Mesajul spam este un fisier MP3 scurt de 30 de secunde inregistrat la o rata redusa cu o voce de femeie sintetica care promoveaza anumite lucruri; vocea este foarte denaturata pentru a evita recunoasterea pe baza de semnaturi antispam.

Spamerii au avantajul ca formatul MP3 este foarte utilizat in ziua de azi si cele mai multe solutii antispam nu prelucreaza asa bine atasamentele deoarece nu fac o analiza actuala a continutului atasamentului.

“Spamul MP3 este un progres natural de la spamul PDF si Excel care permit spamerilor exploatarea de noi formate de fisiere pentru a trimite spam. Aceasta este cea mai noua incercare de a scapa de filtrele antispam. Deasemenea se poate spune ca avem de a face si cu un aspect de social engineering ca tactica deoarece multi oameni isi partajeaza fisierele MP3” , spune David Vella director de product management la GFI Software.

Pentru a scapa de amenintarea spamului MP3 administratorii au nevoie de a desfasura cit mai multe tehnici antispam posibile incluzind filtrare Bayesiana totodata mentinind la un nivel scazut falsurile pozitive. In plus administratorii pot bloca atasamente sau pune restrictii de dimensiuni pentru a scapa de materialele nedorite.

GFI MailEssential include o a doua generatie de motoare de filtrare Bayesiana. Aceasta pleaca de la o simpla analiza de text dar poate examina forme si atribute ala atasamentelor. Beneficiul detectiei spam cu ajutorul filtrarii bayesiene este ca aceasta tehnologie se autoregleaza in functie de fiecare client de posta electronica specific fiecarui profil de utilizator mai bine decit alte produse antispam se bazeaza pe seturi de reguli generale pentru toti clientii. GFI este in fruntea industriei de profil in tehnologia antispam permitind companiei lucrul efectiv si implicarea in cele mai noi tehnici antispam.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romsym-data/spamul-mp3-ultima-tendinta