WatchGuard pozitionat in cuadrantul „Leaderi” de catre companii de top in analiza industriei

BUCURESTI - 10 august 2009

Comunicat tip General in IT&C

Leaderul UTM WatchGuard recunoscut in Magic Quadrant pentru firewall-urile multifunctionale SMB

WatchGuard pozitionat in cuadrantul „Leaderi” de catre companii de top in analiza industriei

WatchGuard® Technologies, leader-ul mondial in securitatea retelei extensibila si in solutii de conectivitate, a anuntat astazi ca Gartner, leaderul in cercetare si analiza a industriei mondiale de IT, a pozitionat WatchGuard Technologies in cuadrantul „Leaderi” in analiza lor asupra Cuadrantului Magic (vezi mai jos) a firewall-urilor multifunctionale SMB.
„Inca din 1996, WatchGuard a fost un leader marcant al tehnologiei firewall-urilor, si astazi suntem mandri sa fim recunoscuti de Gartner – o autoritate in securitatea retelei – ca si leaderi in firewall-uri multifunctionale.” a spus Joe Wang, CEO al WatchGuard Technologies. „Pentru toate marimile si tipurile afacerilor, WatchGuard furnizeaza o formidabila, in acelasi timp usor de folosit, solutie de securitatea a retelei ce integreaza firewall, anti-virus, prevenirea intruziunilor, filtrare Web, blocarea spam-urilor, si conectivitate de la distanta.”

Dupa Gartner, „ Cuadrantul leaderilor contine companii de frunte in producerea si vanzarea solutiilor de firewall multifunctionale, ce sunt realizate pentru cerintele SMB. Cerintele necesare pentru a fi in frunte includ o gama larga de modele pentru a acoperi toate cazurile de folosire SMB, suport pentru multiple facilitati, si capacitati de management si raportare ce au fost facute pentru a usura utilizarea acestora. Furnizorii din acest cuadrant conduc piata in oferirea unor noi facilitati de securitate, si prin permiterea consumatorilor sa instaleze aceste solutii fara a afecta performanta retelei. Acesti furnizori detin de-asemenea un catalog al vulnerabilitatilor ce pot fi evitate in securitatea produselor lor. Printre caracteristicile comune mentionam fiabilitatea, o consistenta a traficului si un produs intuitiv si usor de administrat si gestionat.

Wang concluzioneaza, „WatchGuard expune calitati de leader ce vorbesc in mod direct celor pragmatici ce detin o afacere si administratorilor de retea. Viziunea WatchGuard este de a furniza o solutie de securitate a retelei dinamica, ce poate fi adaugata, sau extinsa, prin aceasta adresand noi tipuri de amenintari, noi tipuri de medii de lucru, si noi tipuri de aplicatii informatice si tehnologii de retea.”