Disputa Sc Rulouri de gazon srl– Primaria Arad, pe terenul UTA

BUCURESTI - 7 ianuarie 2021

Comunicat tip General in Sport

SERVICIUL BAZE SPORTIVE NU E INTERESAT DE STADION ȘI ACUZĂ PRESTATORUL.

SC Rulouri de Gazon SRL a făcut lucrări de infrastructură a terenului de joc la Stadionul Francisc von Neuman din Arad (UTA), montaj mobilier, montaj de rulouri de gazon, instalație de irigare, sistem de degivrare, în cadrul contractului cu Primăria Arad nr. nr.61077/21.08.2018, conform proiectului impus de Primăria Arad.

Rulouri de gazon - UTA Arad

Rulouri de gazon - UTA Arad

În timpul lucrărilor, reprezentanții Primăriei Arad, prin Serviciul Baze Sportive din Direcția de Dezvoltare și Întreținere, condus de domnul Ioan Ignat, s-au sustrat participării necesare, ca beneficiari, fiind lipsiți de organizare, tergiversând, refuzând să colaboreze, ca buni proprietari.

Au fost complet dezinteresați de gestionarea bunului public pe care îl administrează. Firma le-a făcut numeroase solicitări scrise, ca să se ocupe corespunzător de bunurile și serviciile achiziționate din bani publici, dar Primăria nu s-a mobilizat.

Firma Rulouri de Gazon SRL a acționat în judecată Primăria Arad, pentru întârzieri la plata facturilor și rețineri nejustificate. În presă apar articole nefundamentate și nedocumentate, fără a fi cerută și opinia firmei, în care sunt declareate necorespunzătoare lucrările acesteia.

Însă problemele apar tocmai din cauza lipsei de implicare a Primăriei: gazonul nu este întreținut corespunzător; degivrarea (încălzirea terenului) este alimentată dintr-un transformator necorespunzător montat de Primărie, care o pune în pericol (Primăria a realizat că nu a băgat în priză sistemul); racordarea la canalizare a Stadionului UTA, în sarcina Primăriei, nu a fost încheiată, iar apa nu se drenează corect din teren etc.

Încercând să plaseze vina, Primăria transmite informații mincinoase, de exemplu că au chemat firma să facă reparații și aceasta nu a venit, deși nu au contactat pe nimeni din firmă sau că există probleme de calitate a lucrărilor.

Recepționarea lucrărilor, inclusiv degivrarea și canalizarea, au fost făcute cu branșamente temporare, de organizare de șantier și funcționau impecabil, așa cum s-a notat în documentul de recepție. Urma ca sistemele să fie alimentate prin grija Serviciului Baze Sportive, ca beneficiar și proprietar. Dar angajații nu au făcut lucrările necesare, așa cum nu au făcut nici lucrările corespunzătoare de întreținere generală și a gazonului.

În concluzie, lucrările la Stadion Francisc von Neuman fiind recepționate integral și corespunzător, sunt în întregime în sarcina Primăriei Arad, care trebuie să presteze lucrări la nivel profesional, fără tergiversări și acuze.

Firma SC Rulouri de Gazon SRL analizează deschiderea unei acțiuni în instanță împotriva surselor articolelor mincinoase din presă, având în vedere că vor afecta activitatea comercială a acesteia.

Ing. Ovidiu PetracheDirector general SC Rulouri de Gazon SRL

Despre Rulouri de Gazon

SC RULOURI DE GAZON SRL este cel mai mare producător de gazon din România, singurul cu cinci ferme, pentru a fi aproape de clienți și a livra gazon adaptat local. Tipurile de gazon produse sunt rezultatul cercetării practice, de 15 ani și acoperă toate necesitățile: Rustic, Peluză, Sport, Supersport.

Firma are toate utilajele și echipe specializate pentru pregătirea substratului terenurilor de fotbal, montarea gazonului și realizarea sistemului de irigare. Experiența firmei SC RULOURI DE GAZON SRL și costurile mici, de producător fac oferta imbatabilă!