Time Out te scoate la film!

BUCURESTI - 24 ianuarie 2007

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Film Screening Time Out – Hiroshima mon amour
Vineri, 26 ianuarie, ora 20.00, cinema Elvira Popescu

Time Out se alatura Institutului Francez din Bucuresti pentru a oferi cititorilor sai, in fiecare luna, o proiectie de film.
Selectia filmelor este realizata de Iulia David, editor al revistei Time Out Bucuresti.

Prima proiectie din acest proiect este Hiroshima mon amour, vineri, 26 ianuarie, ora 20.00, la cinema Elvira Popescu Bd. Dacia, nr. 77).

Hiroshima mon amour, este un film-cult al anilor ’60, in regia lui Alain Resnais si scenariul lui Marguerite Duras, cu Emmanuelle Riva si Eiji Okada.

Marguerite Duras despre Mon amour, Hiroshima:

O mana de femeie mangaie si pipaie si zgarie umarul unui barbat. Strans lipite unul de celalalt, doua corpuri se imbratiseaza cu aceleasi miscari lente pe care le fac meduzele sau serpii sau frunzele in bataia vantului. Ea, frantuzoaica, a venit la Hiroshima sa joace intr-un film. Au petrecut noaptea impreuna. E dimineata. Intins pe burta, el a atipit. Mana lui se misca usor. Viseaza. Ea se uita insistent. La Nevers, pe cheile insorite, un soldat statea fix in aceeasi pozitie. Mana lui se misca a agonie. Soldatul fusese prima ei iubire.
Incep sa vorbeasca: el este insurat, fericit, ea este deopotriva maritata, fericita. Ea va pleca a doua zi in Franta. Le-au mai ramas douazeci si patru de ore pentru a se pierde si a se regasi pe strazi, in piete, in cafenele, in camere, in salile de asteptare; douazeci si patru de ore pentru a cunoaste, alaturi de celalalt, chipul dragostei si imposibilitatea ei de a se implini.Despre S.C. Anchor Publishing S.R.L.

Time Out Bucuresti - revista bilunara care ofera informatii legate de toate formele de arta si divertisment.
Monica BOTEZ
Departament Marketing
0746079711
tobb@timeoutbucuresti.ro