AttoSOFT lansează sistemul informatic de tip ERP DataLIGHT Enterprise

Galati - 22 martie 2006

Comunicat tip General in IT&C

După 2 ani de teste la clienţii beta, AttoSOFT lansează pe piaţă în mod oficial sistemul informatic de tip ERP DataLIGHT Enterprise.

DataLIGHT Enterprise este un sistem integrat de tip ERP (Enterprise Resource Planning). Particularitatea unui astfel de software este aceea că integrează toate departamentele şi funcţiile din cadrul companiei dvs. într-un singur sistem software, care rezolvă cerinţele particulare ale fiecarui departament in parte. Fiecare departament are un mod de lucru deosebit şi date particulare cu care lucrează, dar cu toate acestea, un software de tip ERP trebuie să reunească toate aceste date într-o singură bază de date, tocmai pentru ca departamentele să poată împarţi şi comunica uşor informaţii între ele. Cu toate acestea, e importantă flexibilitatea şi minimizarea investiţiei făcute de client, motiv pentru care sistemul ERP este conceput în sistem modular şi nu ca un software unic.

Beneficiile DataLIGHT Enterprise sunt legate de comunicarea informaţiei. Un astfel de sistem permite să fie cunoscute informaţii de către operatori din orice departament, atât timp cât acest lucru este necesar şi bineinţeles, permis de politicile de securitate ale programului. Fiecare departament operează şi analizează informaţiile specifice, dar le pot pune şi la dispoziţia altor departamente. Spre exemplu, operaţiunile depozitului servesc atât gestionarului, cât şi departamentului de marketing, pentru evaluarea stocurilor disponibile, sau departamentului de contabilitate, pentru înregistrarea financiară a intrărilor şi ieşirilor. Evident, aceasta presupune şi o schimbare a modului de lucru pentru cei implicaţi in activitaţile respective. Nu este vorba numai de operarea într-un software a datelor, ci operarea lor corectă şi la timp, pentru ca celelalte departamente să poată beneficia de informaţiile introduse.

Durata implementării unui sistem ERP de tipul DataLIGHT Enterprise este de obicei de ordinul lunilor şi aici înţelegem mai mult decât două – trei luni de zile. Evident, implementarea unei parţi din ERP – de exemplu numai modulul de gestiune sau de contabilitate poate dura două luni, dar trebuie incluse in durata implementării şi intervalul în care se face analiza sistemului de lucru, implementarea proiectului pilot, cât şi perioada de supraveghere.

Principalele motivele ale implementării DataLIGHT Enterprise sunt:
1.- Integrarea informaţiilor financiare – folosirea unui sistem unitar de colectare a informaţiilor şi interpretarea lor in mod unitar poate ajuta managerii firmelor să obţină rapid informaţii despre performanţele firmei. Chiar dacă informaţia financiară se obţine plecând de la date înregistrate în diverse departamente, sistemul unitar face ca acestea sa fie uşor de centralizat şi de analizat.
2.- Integrarea sistemului de procesare a clienţilor – presupune parcurgerea unui traseu bine stabilit al relaţiei cu clientul, începând cu cererea de ofertă şi terminând cu emiterea facturii şi livrarea produselor către acesta. Legarea acestor paşi şi cunoaşterea tuturor informaţiilor conexe (de ex. stocul curent, soldul clientului, istoricul livrarilor, etc) este foarte importantă pentru o firmă care îşi doreste o relaţie de calitate cu clienţii săi.
3.- Standardizarea şi urmărirea proceselor de producţie – se referă atât la transpunerea în software a fazelor din procesul de producţie, cât şi la integrarea informaţiilor din procesul de fabricaţie cu informatii aferente altor departamente, cum ar fi resursele umane, stocul de materii prime şi materiale
4.- Diminuarea stocului – prin evaluarea corectă a vitezei de rotaţie a produselor şi printr-un calcul optim al comenzilor către furnizori, corelat cu vânzările către clienţi. De asemenea, integrarea cu producţia oferă o imagine asupra stocurilor de materii prime şi de produse finite pentru urmatoarea perioadă de timp.
5.- Standardizarea informaţiilor legate de personal – este o problemă in special a companiilor care au mai mult domenii de activitate şi care trebuie să gestioneze un număr mai mare de angajaţi, plătiţi după grile de salarizare diferite.

Despre ATTOSOFT S.R.L.

AttoSOFT furnizează prompt şi cu profesionalism soluţii informatice inovatoare şi de cea mai bună calitate, firmelor mijlocii şi mari din România pentru a le creşte competitivitatea în domeniul lor de activitate.
S.C. AttoSOFT S.R.L. Galati
B-dul George Cosbuc