Industrie Mică Prahova SA și blogul Drumul în siguranță lansează studiul „Importanța semnalizării orizontale și verticale în siguranța rutieră”

Ploiesti - 27 februarie 2024

Comunicat tip General in CSR

Ploiești, 27 februarie 2024 – Industrie Mică Prahova SA și blogul Drumul în siguranță fac public studiul „Importanța semnalizării orizontale și verticale în siguranța rutieră,” primul de acest gen la nivel național.

Studiu marcaje rutiere

„Ca în fiecare an, lansăm un nou studiu în domeniul siguranței rutiere, în speranța că, prin acest demers ne vom aduce contribuția la diminuarea numărului de evenimente rutiere în țara noastră, atrăgând în același timp atenția asupra unor aspecte importante privind riscurile în trafic și vulnerabilitățile drumurilor.”

Iulia-Mihaela Matreș, Director general adjunct, Industrie Mică Prahova SA

În contextul datelor privind evenimentele rutiere prezentate la început de an de IGPR, care arată că peste 1.540 de persoane și-au pierdut viața şi alte circa 3.550 au fost rănite în accidente rutiere în anul 2023, neadaptarea vitezei la condițiile de drum și traversarea neregulamentară a pietonilor fiind principalele cauze ale accidentelor grave, studiul relevă, printre altele, importanța și rolul marcajelor rutiere ca măsură de limitare a vitezei, dar și modalitățile în care retroreflectivitatea acestora poate contribui la siguranța rutieră a pietonilor.

Printre temele abordate sunt și efectul semnalizării rutiere pe timp de noapte asupra conducătorilor auto fără experiență, rolul și importanța acesteia ca parte fundamentală a infrastructurii rutiere, dar și efectele amplasării trecerilor de pietoni marcate asupra comportamentului pietonilor. Concluziile acestui studiu demonstrează, printre altele, că prin amplasarea adecvată și întreținerea constantă a marcajelor și indicatoarelor rutiere pot fi prevenite accidentele rutiere. Este știut că tipurile diferite de marcaje rutiere (linii transversale, longitudinale, curbe, etc.) reprezintă o măsură pozitivă de reducere a vitezei mai ales în locații periculoase precum curbele sau intersecțiile.

„Ca în fiecare an, lansăm un nou studiu în domeniul siguranței rutiere, în speranța că, prin acest demers ne vom aduce contribuția la diminuarea numărului de evenimente rutiere în țara noastră, atrăgând în același timp atenția asupra unor aspecte importante privind riscurile în trafic și vulnerabilitățile drumurilor,” a menționat cu această ocazie Iulia-Mihaela Matreș, Director general adjunct al Industrie Mică Prahova SA.

Studiul este adresat, pe de o parte, profesioniștilor din domeniu, dar în aceeași măsură și autorităților locale sau județene a căror sarcină este amplasarea în bune condiții a indicatoarelor rutiere și trasarea marcajelor rutiere. Un alt public-țintă îl reprezintă, de asemenea, toți cei preocupați de domeniul siguranței rutiere. Principalul scop al său este de a demonstra că investiția în semnalizarea rutieră atât verticală cât și orizontală este necostisitoare și contribuie la salvarea de vieți omenești.

Industrie Mică Prahova SA activează în domeniul semnalizării rutiere orizontale și verticale din anul 1990 și are clienți primării și consilii locale și județene din România. Blogul Drumul în siguranţă este unicul blog de companie din România pe tematica siguranţei rutiere, fiind creat în urma semnării Cartei Europene a Siguranţei Rutiere, în anul 2013.

Despre Industrie Mica Prahova S.A.

Industrie Mică Prahova SA este o societate pe acţiuni al cărei principal domeniu de activitate îl constituie producţia tuturor tipurilor de indicatoare rutiere pentru dirijarea circulaţiei. Obiectul secundar de activitate constă în executarea de marcaje orizontale pe drumuri municipale sau judeţene.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/s-c-industrie-mica-prahova-s-a-/industrie-mica-prahova-sa-si-blogul-drumul-in-siguranta-lanseaza-studiul-importanta-semnalizarii-orizontale-si-verticale-in-siguranta-rutiera