Vanzarea de polite RCA online se afla in crestere, desi piata RCA este in scadere

BUCURESTI - 13 decembrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Banci / Asigurari, Internet

Vanzarea de polite RCA online se afla in crestere, in conditiile in care piata asigurarilor de raspundere civila auto inregistreaza o scadere de 17,5%. Prin www.rca-ieftin.ro au fost incheiate cu 87% mai multe polite RCA online in 2011 fata de anul trecut.

www.rca-ieftin.ro

www.rca-ieftin.ro

 “Acest canal va fi exploatat cu adevarat la maximum din momentul in care politele vor putea fi emise exclusiv electronic, fara obligativitatea de a avea atasata o vigneta. O oportunitate ar fi controlul politelor RCA prin acelasi sistem folosit si in cazul rovinietelor pentru taxa de drum” 

Valentin Radu, director marketing Pintilie Broker

Pintilie Broker de Asigurare (PBA) a intermediat prin site-urile www.rca-ieftin.ro si www.asiguratorii.ro peste 35.000 polite RCA in primele 11 luni ale anului 2011, cu peste 85% mai mult fata de aceeasi perioada a anului anterior, cand acesta a intermediat online polite in valoare de peste 7 milioane de lei.

“Scaderea pietei RCA cu 17,5% este generata de un cumul de factori, pornind de la puterea de cumparare mai scazuta ce a facut pe multi soferi sa renunte la a-si mai face asigurari pana la pretul mediu al politei de asigurare RCA – ce a scazut de la 350 lei in 2010 la 250 lei in 2011. Acest lucru denota o adaptare mult mai mare a asiguratorilor la conditiile actuale ale pietei. Pe de alta parte, cresterea volumului de achizitii de polite RCA online este fireasca, datorandu-se nevoii soferilor de a economisi timp si bani, la care se adauga si confortul de a comanda asigurarea fara a fi nevoiti sa iasa din casa.“, a declarat Valentin Radu, asociat si director de marketing la Pintilie Broker.

Achizitia de polite RCA online vine cu un avantaj major fata de achizitia clasica, din “offline”. Soferul poate vedea in timp real modul in care pretul unei asigurari auto obligatorii variaza in functie de anumiti parametri, la care se adauga o serie de alte beneficii. Soferii care intra pe site-ul RCA ieftin pot calcula in doar 1 minut tarifele de la toate societatile de asigurari din Romania, dupa care pot comanda cea mai ieftina polita prin intermediul unui formular a carui completare nu dureaza mai mult de 3 minute. Livrarea se face in aceeasi zi si este gratuita pentru soferii din Bucuresti, iar clientii din restul tarii pot fi de asemenea scutiti de taxele de curierat, daca valoarea politei depaseste suma de 150 de lei.