Prima romanca – icoana in randul sfintilor catolici

BUCURESTI - 8 aprilie 2010

Comunicat tip General in Media / Publicitate

DOSARUL EDITIEI DE APRILIE A REVISTEI FLACARA, 'VATICAN – FABRICA DE SFINTI', CONTINE, IN
EXCLUSIVITATE, UN REPORTAJ DESPRE PRIMA ROMANCA - ICOANA IN RANDUL SFINTILOR CATOLICI

Prima romanca – icoana in randul sfintilor catolici

EXCLUSIVITATE
Prima romanca – icoana in randul sfintilor catolici

Veronica Antal este sfanta pentru consatenii ei din 24 august 1958, de cand a fost ucisa, la numai 23 de ani, aparandu-si fecioria. Era sufletul miscarii numite Ordo virginis, respectiv Ordinul fecioarelor, care munceau aproape tot timpul impreuna, un fel de maicuţe catolice in civilie, situaţie acceptata de biserica, așa, ca o modalitate de supravieţuire a credinţei, in vremuri pagane. Dupa moarte a inceput sa faca minuni: vin bolnavii, iau pamant de pe mormantul ei si se vindeca. Fiecare sfânt e specializat pe ceva, ea ajuta in bolile de inima, de piele și la examene. In 2006 dosarul ei de canonizare a fost dus la Vatican: 3.347 de pagini de marturii și documente despre viaţa, moartea prin martiriu, virtuţile și faima de sfinţenie. Au fost audiate zeci de persoane care au cunoscut-o, a existat un fel de interogatoriu, cu vreo 300 de intrebari. Studiul este foarte complex și urmeaza intocmai procedurile stabilite de Biserica Catolica, care ar mai putea dura cativa ani, pana la declararea oficiala a sfintei catolice Veronica.Mai cititi in REVISTA FLACARA editia de aprilie 2010, despre:

* Motivele pentru care nu a fost beatificat Papa Ioan Paul al II-lea, desi este cel care, intr-o lume bantuita de razboaie si suferinţe a adus vindecare si speranţă. Care sunt secretele primului Papă polonez?

De ce nu a fost sanctificat inca, desi acest lucru trebuia sa se intâmple chiar in luna aprilie a acestui an?

Vaticanul nu se pronunta oficial, dar, amanarea pare a fi legata de cazul unei calugarite franceze, vindecata miraculos de boala Parkinson, dupa ce s-a rugat lui Ioan Paul al II-lea, în iunie 2005, la două luni de la decesul acestuia. Recunoaşterea acestei minuni ar fi următoarea etapă a beatificării, dar in ultimele luni au aparut voci care contesta minunea.* Agenda de lucru a Monseniorului Ioan Robu, parintele bisericii catolice din Romania, intrevievat de George Arion.* Doctorul Béla Teleky, de la AKH, vestitul spital din Viena, unde multi romani merg sa-si trateze cancerul. Nascut in 1953. Profesor universitar. Un mare chirurg. E in fruntea celor care se ocupa, la scara planetara, de cancerul de colon. Un specialist invitat pretutindeni, ca sa opereze sau sa conferentieze. Un interviu realizat de George Arion.
* A doua capitală românească, Chisinau, vazuta cu toate detaliile ei comico-tragice si povestita noua, de scriitorul Bogdan Hrib.
* Propaganda Sfântului Scaun, cu o vechime de 400 de ani, nu a semanat niciodata cu cea a oamenilor politici asa cum am cunoscut-o de-a lungul secolului XX. Dar poate tocmai de aceea a fost si este extrem de eficienta. Sa amintim cele doua “instrumente” soft si, respectiv, hard : Ordinul Iezuitilor si Inchizitia.


* Cum filmul face si desface moda. Un exemplu : in S-a întâmplat într-o noapte, Clark Gable şi-a dezbrăcat cămaşa şi, uimire, nu purta maieu. Publicul a amuţit, iar vânzările de maieuri au scăzut cu 75%. Au revenit în modă dupa 20 de ani, când James Dean le-a purtat pe sub celebra sa geacă de piele în Rebel fără cauză.

Urmand traditia, si aceasta editie a revistei Flacara este insotita, de un cadou din partea editurii; un roman din colectia Crime-Scene, “Strada sobolanilor”, scrisa de Francois Forestier.
Fara a avea pretentia de a fi un roman delicat, „Strada sobolanilor” este un excelent exemplu de creionare a degradarii umane, induse de instinctul de supravietuire. in mijlocul unor preocupari zilnice, cum ar fi crima, prostitutia, traficul si consumul de droguri, stau sobolanii, omniprezenti in case, in pereti, pe strazi, in subsoluri. Actiunea se invarte in jurul unei anchete politiste, care scoate la iveala secretele unui cartier al proscrisilor, in Paris (Arondismentul 18).

Despre S.C. PUBLICATIILE FLACARA S.A.

Aflată sub semnul unicităţii şi exclusivităţii, revista Flacara vine cu o promisiune pe măsura publicului ei: jurnalism de bună calitate, lipsa parti pris-urilor, un concept editorial modern şi structurat, informaţie în exclusivitate, opinie avizată din partea oamenilor care contează în viaţa socială şi culturală, o formulă grafică originală, scriitură de bună calitate, fotografii senzaţionale şi o colecţie de carte unică pe piaţa românească (fiecare număr al revistei fiind în continuare însoţit de o carte din seria Crime Scene, oferită gratuit). Un produs de presă, un produs cultural complet, pentru omul primului deceniu din mileniul trei. Grupul “Publicaţiile Flacăra” are în portofoliu, pe lângă revista Flacăra, peste 20 de titluri: lunare (Rebus, , Rebus Bis, Rebusache, Integrame & Sudoku, Rebus & Sudoku, si, mainou, colectia Mozaic de Buzunar, alcatuita deocamdata din Sudoku de Buzunar, Rebus de Buzunar, Integrama de Buzunar si Horoscop de Buzunar), anuale, bianuale si trimestriale, majoritatea din categoria de divertisment, care asigură editurii poziţia de lider pe piaţa publicaţiilor de profil. Impreună, publicaţiile Flacăra sunt citite lunar de peste 1,5 milioane de cititori.

Corina Anghel
GSM:+40755077080
www.revistaflacara.blogspot.com
acorina77@yahoo.com