Vechiul întâlneşte noul. Revista Flacăra îşi lansează site

BUCURESTI - 25 august 2010

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Revista Flacăra şi-a lansat de curând site-ul oficial: www.revistaflacara.ro. De-a lungul celor 99 de ani de la apariţia primului număr, Flacăra a dedicat paginile sale efortului de promovare a educaţiei, a culturii şi a performanţei ştiinţifice.

Vechiul întâlneşte noul. Revista Flacăra îşi lansează site

Vizitatorii site-ului vor avea posibilitatea de a citi articolele şi dosarele care apar în format print. În plus, cititorii revistei Flacăra vor putea consulta numere vechi, în arhiva special creată pe site. Aceasta va fi îmbogăţită constant, pentru a putea oferi accesul la subiecte abordate în numerele anterioare ale revistei. În acest moment, arhiva, disponibilă pe site, cuprinde toate numerele revistei, începând cu luna august, 2008, până în prezent.

Site-ul www.revistaflacara.ro a fost realizat în urma unui parteneriat între Publicaţiile Flacăra şi Bakemono, online publishing&development. Fidel spiritului revistei, site-ul va avea un conţinut 100% original, rezultat direct al jurnalismului de calitate, al echidistanţei şi al talentului echipei de ziarişti de la Flacăra.
***
Primul număr al revistei Flacăra a apărut în data de 22 octombrie 1911. Fondator şi director – Constantin Banu. Adoptând o stilistică proprie marilor publicaţii culturale europene, revista s-a bucurat de un succes imens în epocă, adunând în jurul ei cele mai prestigioase condeie ale momentului, printre care: Delavrancea, Caragiale, Agârbiceanu, Vlahuţă, Victor Eftimiu, Sadoveanu, Coşbuc, Minulescu, Bacovia, Cincinat Pavelescu etc. În timpul primului război mondial, Flacăra îşi încetează apariţia, revenind în atenţia publicului în 1922.
În apropierea celui de-al doilea război mondial publicaţia îşi încetează din nou apariţia. În luna mai a anului 1952 apare noua serie a revistei Flacăra, 'revistă lunară social-politică şi literar-artistică'. Multă vreme, a fost singura revista ilustrată din România.
Dupa decembrie 1989 apare o nouă revistă Flacăra care încearca să reînnoade firul tradiţiei instaurate de către fondatorul ei. Se relansează într-un format grafic şi editorial nou şi original în 2001, devenind singura revistă de interes general din ţară. Rebranding-ul din decembrie 2009 creează un nou concept editorial şi o formulă grafică modernă care se adresează cititorului actual, încercând să ofere, în fiecare ediţie, o perspectivă nouă şi unică asupra societăţii în care trăim.
Întregul conţinut al revistei Flacara va putea fi de acum explorat în arhiva site-ului www.revistaflacara.ro. Vă aşteptăm!

Despre S.C. PUBLICATIILE FLACARA S.A.

Grupul “Publicaţiile Flacăra” are în portofoliu, peste 20 de titluri: lunare (Flacăra, Rebus, Rebus de Buzunar, Horoscop de Buzunar, Sudoku de Buzunar, Integrama de Buzunar, Retete de Buzunar, Rebus Bis, Rebusache, Integrame & Sudoku, Rebus & Sudoku), anuale, bianuale si trimestriale, majoritatea din categoria de divertisment, care asigură editurii poziţia de lider pe piaţa publicaţiilor de profil. Impreună, publicaţiile Flacăra sunt citite lunar de peste 1,5 milioane de cititori.
Corina Anghel
Director Marketing Comunicare
Publicatiile Flacara
corina.anghel@publicatiileflacara.ro
GSM: +40755077080
www.revistaflacara.ro
acorina77@yahoo.com