Chainsaw, compania de post-producţie a Galei de Decernare a Premiilor Oscar a ales România pentru deschiderea sucursalei sale din Europa

BUCURESTI - 21 martie 2005

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Chainsaw Europe, sucursală a companiei californiene Chainsaw Inc, cu sediul în Los Angeles, a deschis studiourile sale pentru Europa în România, fiind prima companie specializată de post-producţie digitală de pe piaţa autohtonă.

Chainsaw Europe răspunde tuturor nevoilor de post-producţie, utilizând cele mai performante sisteme integrate de editare cu technologie AVID (Adrenaline – Offline Video, Symphony – Online Video, Pro Tools HD 2 - Audio, etc.). Chainsaw oferă de asemenea servicii de duplicare şi de stocare a înregistrărilor în condiţii de maximă securitate. Toate materialele editate în studiourile companiei parcurg patru nivele de securizare şi beneficiază de sistem de cod de bare, asigurându-se astfel protecţia înregistrărilor şi confidenţialitatea informaţiilor.
Compania beneficiază de un serviciu performant de transmisie Internet în întreaga lume, ce oferă posibilitatea transmiterii unor înregistrări de mari dimensiuni într-un timp foarte scurt. În relaţiile cu clienţii săi, Chainsaw Europe asigură consultanţă şi suport pe parcursul întregului proces de editare, oferind servicii integrate la cele mai înalte standarde de calitate.

„România şi-a câştigat o reputaţie foarte bună pe piaţa americană după filmarea peliculei Cold Mountain. În condiţiile în care intenţionam să ne extindem în Europa, potenţialul pieţii din România şi valoarea specialiştilor români în acest domeniu ne-au convins să ne deschidem studiouri aici. Intenţionăm să oferim servicii de post-producţie nu doar clienţilor locali ci să fructificăm resursele creative ale editorilor români în post-producţii internaţionale, pentru proiecte de televiziune din Europa şi SUA” a declarat Bill DeRonde, managerul şi fondatorul companiei Chainsaw Inc.

Chainsaw Europe îmbină experienţa, tehnologia şi know-how-ul experţilor americani în acest domeniu cu talentul editorilor din Europa de Est. Pregătirea editorilor români şi tehnologia de ultimă oră asigură servicii de post-producţie similare celor oferite în Statele Unite sau pe orice altă piaţă occidentală.Compania a pregătit echipa în strânsă colaborare cu Chainsaw Los Angeles. Echipa din România a beneficiat de cursuri de pregătire în Los Angeles şi membrii echipei din Statele Unite au lucrat alături de colegii lor în Bucureşti.

În cele şase săptămâni ce au trecut de la deschiderea studiourilor în România, compania a colaborat deja cu o mare parte a agenţiilor de publicitate de renume şi este în tratative în vederea încheierii unor parteneriate cu reţele de televiziune ca BBC şi Fox, producători americani şi francezi, precum şi cu reţelele de televiziune din România.

Despre Saatchi & Saatchi

Compania californiană Chainsaw Inc. deţine un portofoliu impresionant, realizând post-producţia unora dintre cele mai celebre show-uri de televiziune din Statele Unite: ultimele patru ediţii ale Galei de Decernare a Premiilor Oscar, MTV Music Awards, Emmy Awards sau show-ul de televiziune „American Idol”, difuzat de reţeaua Fox. Compania are experienţă îndelungată în post-producţia de film şi emisiuni TV precum şi în editarea spoturilor publicitare.

Bill DeRonde, managerul companiei, este unul dintre cei mai mari editori de post-producţie din Statele Unite, recunoscut şi pentru contribuţia sa la dezvoltarea facilităţilor oferite de sistemul de editare AVID. Deţine un portofoliu impresionant, realizând servicii de editare pentru numeroase show-uri de televiziune din Statele Unite, filme precum „Not Another Teen Movie”, „The Bondock Saints”, clipuri muzicale sau spoturi TV ca cele pentru Nokia, Reebok sau Tommy Hilfiger.

Radu Butufei
VP Sales Chainsaw Europe
Tel. +4 0317100171

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/saatchi-saatchi/chainsaw-compania-de-post-productie-a-galei-de-decernare-a-premiilor-oscar-a-ales-romania-pentru-deschiderea-sucursalei-sale-din-europa