Ciprian Marica va fi susţinut la meciul România-Albania de 11 copii afectaţi de inundaţiile din Moldova, pe care fotbalistul i-a trimis în tabăra Salvaţi Copiii România

BUCURESTI - 2 septembrie 2010

Comunicat tip General in Social

11 băieţi din localitatea suceveană Zamostea, grav afectată de inundaţiile din luna iulie, îşi vor împlini una dintre cele mai mari dorinţe: participarea la un meci de fotbal disputat de Naţionala de Fotbal a României, prin generozitatea lui Ciprian Marica. După ce fotbalistul român a acoperit integral costurile taberelor şcolare pentru cei 11 copii, organizate de Salvaţi Copiii România, vineri 3 septembrie, ei se vor afla în tribunele stadionului din Piatra-Neamţ, unde Naţionala României va disputa primul meci din campania de calificare la EURO 2012.

După inundaţiile devastatoare din Nordul Moldovei, Organizaţia Salvaţi Copiii România a luat iniţiativa de a-i duce pe copiii din localităţile avariate în tabere şcolare, unde au primit suport socio-psihologic. Fotbalistul Ciprian Marica a devenit unul dintre susţinătorii campaniei “Ajută apele să se retragă şi din ochii lor!”, implicându-se activ în sprijinirea acestor copii. 11 băieţi din localitatea Zamostea, ale căror locuinţe au fost afectate de apele revărsate, au participat astfel la tabăra şcolară din Eforie Sud, costurile fiind integral acoperite de fotbalistul român.
“Ajungi la o anumită vârstă când realizezi că cel mai frumos lucru pe care-l poţi face este acela de a fi atent la ceea ce se întâmplă în jurul tau şi de a încerca să acţionezi sau să reacţionezi acolo unde crezi că aportul tău ar face o diferenţă în sens pozitiv pentru semenii tăi. Am văzut dezastrele inundaţiilor şi m-am îngrozit. A fost un moment cheie pentru mine în care am decis că nu vreau să ma las afectat doar din punct de vedere emoţional, ci că imi doresc să şi acţionez. Astfel, am ajuns în contact cu Organizatia Salvaţi Copii care, împreună cu un grup de oameni deosebiţi, m-au ajutat să aduc bucurie şi zâmbete pe chipul unor copii grav afectaţi de inundaţii.
Sunt foarte bucuros la rându-mi să ştiu că această echipă de micuţi, pasionaţi de fotbal, ne va fi alături la meciul din Piatra Neamţ şi se va bucura împreună cu noi de victoria noastră. Iar la fiecare meci la care voi participa în ţară, îmi doresc să am alături alţi tineri pasionaţi, care din cauza condiţiilor sociale, nu îşi permit acest mic lucru pentru noi, dar foarte mare pentru ei”, explică Ciprian Marica.

Cei 11 băieţi fiind pasionaţi ai fotbalului, Ciprian Marica le-a venit în întâmpinare şi le face o nouă supriză: participarea la partida de fotbal disputată de România şi Albania la Piatra-Neamţ. Copiii vor avea astfel prilejul de a trăi emoţiile meciului alături de echipa naţională, chiar în tribune, iar la final îi vor cunoaşte pe fotbalişti.

“Solidaritatea cu cei aflaţi în situaţii grele, uneori dramatice, este cea care poate face diferenţa într-o societate sănătoasă. De aceea, salutăm gestul extraordinar venit din partea lui Ciprian Marica şi sperăm ca el să dea semnalul pentru o implicare a nostră, a tuturor, în problemele care ne privesc pe toţi. Numai aşa putem construi o societate în care copiii să nu sufere, ignoraţi de multe ori de sistem”, spune Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

'Ajută apele să se retragă şi din ochii lor!' este campania de strângere de fonduri a Salvaţi Copiii România pentru sprijinirea copiilor afectaţi de inundaţiile severe din Moldova, de la sfârşitul lunii iunie, precum şi pentru refacerea unităţilor de învăţământ. Organizaţia Salvaţi Copiii România a acordat ajutoare de urgenţă în Zamostea, Dorneşti, Voivodeasa, Suceviţa şi Dărmăneşti – judeţul Suceava, Hilişeu şi Dorohoi – judeţul Botoşani, pentru 936 de copii. Asistenţii sociali ai organizaţiei au identificat peste 160 de copii aflaţi în situaţie de risc, care au fost nevoiţi să se adăpostească în bărăci sau în case avariate. P entru fiecare dintre ei, Salvaţi Copiii România a constituit un grup de solidaritate, astfel încât toţi cei 160 de copii au fost incluşi în taberele şcolare de la Muncel, Iaşi sau de la Eforie Sud. Echipele organizaţiei au continuat eforturile de întrajutorare a copiilor prin demararea de activităţi educative şi de consiliere psihologică. Astfel, la începutul lunii august au fost deschise porţile Școlii de varǎ din Dorohoi, unde participă peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 8 – 14 ani, care provin din familiile afectate în urma inundaţiilor.

Organizaţia Salvaţi Copiii a dezvoltat un acord de parteneriat cu ING Asigurări de Viaţă si Adevarul Holding, prin care cei trei parteneri s-au implicat în renovarea şi reabilitarea Şcolii Nr. 1 şi a Grădiniţei Nr. 10 din Dorohoi.

Salvaţi Copiii România continuă campania de sprijin acordat copiilor sinistraţi din zonele afectate de inundaţii, care locuiesc în continuare în module, făcând un apel la solidaritate şi implicare socială, pentru ca aceştia să poată reveni la o viaţă normală.


Donaţiile se pot face:

- online - www.salvaticopiii.ro/romania/donati

- în contul deschis de Salvaţi Copiii România la:
BCR RO62RNCB0071011434790032

Despre Salvati Copiii Romania

Salvaţi Copiii promovează de 20 ani drepturile copilului, în acord cu principiile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

În această perioadă 500.000 de copii au fost incluşi în programe educative, de protecţie şi asistenţă medico-socială, de stimulare a participării lor în acţiuni de promovare şi recunoaştere a drepturilor lor. Este membră a Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 29 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări. Salvaţi Copiii România este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii din familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii victime ale exploatării prin muncă, copiii străzii, copiii refugiaţi, copiii din comunităţile dezavantajate, copiii cu dizabilităţi etc., lucrând cu copiii şi familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor. Salvaţi Copiii îşi utilizează experienţa globală pentru a obţine din partea organismelor guvernamentale decizii şi iniţiative de pe urma cărora să beneficieze toţi copiii. Este asociaţie de utilitate publică.

Pentru mai multe informaţii despre programele Salvati Copiii vizitaţi www.salvaticopiii.ro

magda.gradinaru@salvaticopiii.ro
magda.gradinaru@salvaticopiii.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/salvati-copiii-romania/ciprian-marica-va-fi-sustinut-la-meciul-romania-albania-de-11-copii-afectati-de-inundatiile-din-moldova-pe-care-fotbalistul-i-a-trimis-in-tabara-salvati-copiii-romania