Salvati Copiii doreste sa stranga un milion de dolari pentru copiii din Georgia

BUCURESTI - 14 august 2008

Comunicat tip General in ONG

Alianta Internationala Salvati Copiii a lansat un apel de urgenta pentru strangerea a un milion de dolari pentru sprijinirea miilor de copii si familiile acestora, obligate sa-si paraseasca locuintele in urma conflictului dintre Georgia si Rusia.

Tom Vincent, directorul Save the Children din Georgia, a spus: 'Suntem ingrijorati de soarta miilor de copiii care au fost fortati sa-si paraseasca locuintele si satele, impreuna cu familiile. Este posibil ca unii dintre ei sa se fi pierdut de parintii lor in confuzia creata, iar daca acest lucru se confirma, acesti copii vor fi o categorie foarte vulnerabila. Save the Children a creat un centru temporar pentru copiii din familii sarace in orasul Gori.'
El a adaugat ca agentiile umanitare internationale au acces limitat in partea de vest a Georgiei si Osetia de Sud. Un mare numar de civili s-au indreptat spre sud, fugind din calea luptelor, spre orasul Rustavi, unde guvernul Georgian a inceput transformarea scolilor in adaposturi.
“Prioritatea noastra numarul unu este sa asiguram necesarul de apa potabila si adapost persoanelor care si-au parasit locuintele, prin intermediul a 11 locatii destinate refugiatilor. Adaposturile create in scoli de guvern au capacitate limitata, precum si acces limitat la sursele de apa potabila”, explicat Vincent.
Ca prim raspuns la situatia de urgenta din Georgia, Save the Children incearca sa sprijine 3000 de familii afectate de razboi. Au fost procurate alimente pentru 1600 de oameni pentru o perioada de 10 zile, care vor fi distribuite in locatiile pentru persoanele ramase fara case. De asemenea, Save the Children va obtine medicamente pentru spitale.
“Necesitatile cresc rapid, deoarece oamenii isi parasesc casele fara sa ia prea multe lucruri cu ei si ajung in campusuri in numar mare. Copiii sunt mai cu seama vulnerabili, iar principala noastra sarcina este sa ne asiguram ca ei pot gasi un loc sigur, unde pot avea mancare, apa si ingrijire medicala”, a mai spus Vincent.

Contact:
Mike Kiernan: mkiernan@savechildren.org
Tel: 202.480.0614 (mobil)
202.640.6630 (birou)

Sorina BUZATU: sorina.buzatu@salvaticopiii.ro
Tel: 0744.360.915

Despre Salvati Copiii Romania

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, avand statut de utilitate publica, activa in domeniul promovarii drepturilor copilului din 1990. Este membra a International Save the Children Alliance, care este cea mai mare organizatie independenta din lume, de promovare a drepturilor copiilor, are 27 de membri si desfasoara programe in peste 100 de tari. Salvati Copiii este implicata in diferite proiecte de educatie, protectie sociala si advocacy pentru copiii aflati in familii sarace, copiii victima a violentei, copiii strazii, copiii refugiati etc., lucrand cu copiii si familiile acestora pentru imbunatatirea vietii lor de zi cu zi si crearea unor planuri de viitor. Salvati Copiii isi utilizeaza experienta globala pentru a obtine din partea organismelor guvernamentale decizii si initiative de pe urma carora sa beneficieze toti copiii.

Tel: 0744.360.915
rosc@salvaticopiii.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/salvati-copiii-romania/salvati-copiii-doreste-sa-stranga-un-milion-de-dolari-pentru-copiii-din-georgia