Salvati Copiii Romania atrage atentia asupra unei asociatii nou-infiintate in privinta prejudicierii dreptului la denumire si la marca international inregistrata si protejata „Save the Children”

BUCURESTI - 14 septembrie 2009

Comunicat tip General in Social

In urma infiintarii, in luna iunie a.c., a asociatiei Salvati Copiii 2009, cu sediul in comuna Mera, judetul Vrancea, si avand ca prima activitate strangere de fonduri door-to-door in Bucuresti, organizatia Salvati Copiii Romania a cerut pe cale amiabila reprezentantilor asociatiei sa-si retraga aceasta denumire, indepartand orice referire la “Salvati Copiii”, pentru a evita confuzii in randul membrilor, sustinatorilor si publicului larg.

Salvati Copiii Romania atrage atentia asupra unei asociatii nou-infiintate in privinta prejudicierii dreptului la denumire si la marca international inregistrata si protejata „Save the Children”

Organizatia Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala nationala, de utilitate publica, non-profit, infiinta in 1990 si, incepand cu 1997, membra a Aliantei Internationale Save the Children - cea mai mare asociatie de organizatii non – profit, ce ofera servicii de dezvoltare si sprijin in cazuri de urgenta, cu sedii centrale in 29 de tari si care activeaza in peste 100 tari din intreaga lume. Denumirea “Salvati Copiii” este strans legata de activitatile organizatiei Salvati Copiii, reflectand reputatia de care se bucura de aproape 20 de ani in tara noastra, si fiind strans legata de Alianta si activitatile sale in Romania.

Denumirea „Asociatia Salvati Copiii 2009” incalca dispozitiile Ordinului nr. 954/B/C/2000 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea Registrului asociatiilor si fundatiilor, Registrul federatiilor si Registrul national al persoanelor fara scop patrimonial, incalcand dreptul la denumire al Organizatiei Salvati Copiii. O denumire este distinctiva atunci cand nu este identica sau similara cu o alta denumire apartinand unei persoane juridice de acelasi fel si pentru aceeasi arie teritoriala de activitate.

Adaugarea particulei „2009” la denumirea „Salvati Copiii” nu reprezinta un element distinctiv al denumirii, asa cum impune legea, ci, dimpotriva, este de natura a produce confuzie cu privire la apartenenta si identitatea asociatiei si prejudiciaza atat dreptul la denumire al Organizatiei Salvati Copiii, cat si dreptul la marca international inregistrata si protejata „Save the Children”.

In cazul in care reprezentantii asociatiei nu vor demara procedurile de schimbare a denumirii, Salvati Copiii Romania va introduce o cerere de chemare in judecata in fata instantelor romane competente, atat pentru protejarea dreptului la denumire, cat si pentru protejarea dreptului la marca la nivel international. De asemenea, Alianta, care raspunde la nivel global de protectia numelui Salvati Copiii, si care a fost notificata asupra problemei, isi rezerva dreptul de a intreprinde orice actiune menita sa obtina respectarea dreptului la denumire si a dreptului la marca, recunoscut atat la nivel national, cat si la nivel international.

Despre Salvati Copiii Romania

Organizatia Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala nationala, de utilitate publica, non-profit, membra a Aliantei Internationale Save the Children.
Ana Dumitru
Specialist Relatii Publice Salvati Copiii Romania
Tel:+40 21 316 61 76

ana.dumitru@salvaticopiii.ro