Implantul dentar

BUCURESTI - 5 august 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

O metoda preferata pentru inlocuirea dintilor, implantul dentar, este ideala pentru pacientii care au facut extractii, au dinti lipsa si cauta o alternativa mai confortabila la proteza dentara. Daca va lipsesc dintii sau tocmai ati aflat ca aveti nevoie de una sau mai multe extractii dentare pentru a va salva sanatatea orala, este posibil ca implanturile dentare sa fie solutia potrivita pentru dumneavoastra.

implant dentar

implant dentar

 Implantul dentar reprezinta cea mai buna solutie de restaurare a dintilor lipsa. 

Dental Premier - Clinica stomatologica specializata in implanturi dentare in 24h

Cititi mai departe pentru a descoperi ce este important sa stiti si ce trebuie sa luati in considerare atunci cand vrei sa va puneti implanturi dentare.

Cum inlocuiesc implanturile dentare dintii?

Implantul dentar consta dintr-un surub de implant si o coroana, o punte sau o proteza fixa, acestea fiind legate printr-un conector. In acest fel, implanturile inlocuiesc in mod unic atat portiunea de radacina cat si coroana dintilor si sunt pozitionate in interiorul maxilarului la fel ca radacinile dintilor naturali. Aceasta adevarata replica a dintilor naturali este baza pentru ceea ce face ca implanturile sa fie atat de populare fata de optiunile traditionale de inlocuire a dintilor, cum ar fi proteza dentara.

Ce trebuie sa stii despre implantul dentar?

 

    Se foloseste de regula in urma extractiilor dentare sau a pierderii dintilor permanenti si este singura optiune de inlocuire a dintilor care se integreaza cu maxilarul pentru a imita dintii reali. Aceste restaurari permit un sprijin solid pentru masticatie. In cele mai multe cazuri, pacientii care aleg implantul dentar pot sa manance si sa se bucure din nou de alimentele lor preferate, fara a fi nevoiti sa-si faca griji pentru inlocuirea dintilor cu probleme.

 

    Deoarece implantul sta in osul maxilarului, acesta ajuta la stimularea celulelor de crestere din os si la pastrarea sanatatii si volumului maxilarului. Daca maxilarul este sanatos, se poate mentine aceeasi forma a fetei chiar si la varste inaintate, cand alti oameni sufera modificari importante datorate solutiilor traditionale de inlocuire a dentitiei lipsa.

 

    Desi se comporta ca niste dinti adevarati, implanturile nu sunt sensibile la bacterii, prin urmare nu veti face niciodata carii dentare.

 

    In timp ce solutiile traditionale de inlocuire ale dintilor necesita schimbare la fiecare 5 - 10 ani, implanturile ofera o solutie pe termen lung pentru dintii lipsa si rareori trebuie inlocuite.

 Care sunt riscurile potentiale, complicatiile si problemele cu un implant dentar?

Cu orice interventie chirurgicala, exista intotdeauna cateva riscuri si potentiale complicatii pentru pacient sau pentru succesul unui implant dentar. Planificarea atenta este importanta pentru a va asigura ca un pacient este suficient de sanatos pentru a fi supus unei interventii chirurgicale orale si pentru a se vindeca corect. La fel ca orice procedura chirurgicala orala, tulburari de sangerare, infectiile, alergiile, afectiunile medicale existente si medicatia au nevoie de o revizuire atenta inainte de a continua tratamentul.

 

Din fericire, rata de succes este mare si, de obicei, esecurile apar in cazul putin probabil al infectiei, fracturarii sau supraincarcarii implantului dentar, deteriorarii zonei inconjuratoare (nervi, vase de sange, dinti), pozitionarii deficitare a implantului, sau calitatii slabe a oaselor. Dar un implantolog cu experienta poate ajuta la evitarea acestor probleme. Mai multe detalii legate de implantul dentar gasiti pe site-ul clinicii stomatologice Dental Premier.