Cutii Poștale Bloc – necesitate, tradiție și modernitate

BUCURESTI - 30 iulie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

În epoca vitezei, a comunicării prin satelit și a mesajelor prin poșta electronică, nu ne mai gândim aproape deloc la banalele cutii poștale. Rapiditatea transmiterii informațiilor a împins spre desuet scrisorile iar oamenii apelează din ce în ce mai mult la alte mijloace de comunicare.

Cutii Postale si Aviziere Bloc

Cutii Postale si Aviziere Bloc

În epoca vitezei, a comunicării prin satelit și a mesajelor prin poșta electronică, nu ne mai gândim aproape deloc la banalele cutii poștale. Rapiditatea transmiterii informațiilor a împins spre desuet scrisorile iar oamenii apelează din ce în ce mai mult la alte mijloace de comunicare.

Însă, în fiecare complex rezidențial și bloc de locuințe, este necesar să existe cutii postale bloc. Acolo ajung documente poștale importante, scrisori recomandate, facturi și eventual pliante publicitare. Deși nu mai deschidem cu aceeași emoție celebrele cutii poștale, acestea rămân utile și sunt folosite pentru fiecare apartament, în mod individual.

În zilele noastre, aceste cutii postale au aspect modern și simplu, sunt confecționate din materiale rezistente, sunt vopsite prin metode moderne de  vopsire electrostatică, ceea ce oferă cutiilor o durată de viață îndelungată.

Originea cutiei poștale

Mulți nu știu cu siguranță că originea cutiilor de scrisori, pe care le vedem la fiecare poartă de casă astăzi, datează din secolul al XVI-lea. Uniunea Poștală Universală amintește că în Republica Florența ( Italia de azi) exista un obicei îngrozitor de a plasa cutiuțe de lemn închise în biserici, prevăzute cu o deschidere, care erau folosite pentru colectarea denunțurilor anonime.

Aceste cutii erau numite tamburi. Cheile căsuțelor erau în posesia membrilor guvernului, care primeau aceste denunțuri și delațiuni. Este de la sine înțeles că utilizarea acestui instrument a produs un scandal si lumea a fost revoltata iar această instituție guvernamentala menită să protejeze libertatea burgheziei Republicii, a dus de multe ori la rezultate opuse. În aceste cutiuțe destul de temute trebuie să vedem, potrivit Uniunii Poștale Universale, primele începuturi ale căsuței noastre poștale inofensive, pe care Poșta a împrumutat-o ​​justiției în scopuri pașnice.

Primul serviciu de poștă a apărut undeva în perioada Romei Antice în perioada împăratului Augustus Caesar și era conceput  în exclusivitate  pentru comunicări din partea guvernului, iar simplii cetățeni ai Imperiului au  folosit ulterior aceste servicii. Rețeaua de drumuri bine dezvoltată a Imperiului Roman și infrastructura bine întreținută  au contribuit la funcționarea cu succes a serviciilor poștale. Corespondența și transportul scrisorilor au preluat rutele comerciale cu drumuri bune din Imperiu iar poșta ca serviciu util a devenit din ce în ce mai populară.

Sistemul de transport al romanilor a devenit celebru în întreg Imperiul Roman, începând cu celebrul kilometru zero  - o coloana aurită marcată cu principalele capitale ale provinciilor Imperiului. Poșta a devenit un serviciu subordonat guvernului și stațiile poștale erau situate de regulă la circa o zi de mers, cam 14 km, de unde provine și expresia “cale de o poștă”

Cutiile poștale moderne

Cutiile poștale moderne își leagă numele de inventatorul lor , francezul De Villayer. Acesta a inițiat în 1653 un sistem poștal în capitală Franței.  În 1653, consilierul de stat Jean Jacques Renouard de Villayer a primit binecuvântarea regelui Ludovic al XIV-lea pentru a crea „la petite poste”. Cutiile de scrisori au fost instalate în anumite districte din Paris. Orășenii au fost nevoiți să lase răvașele si scrisorele acolo însoțite de un bilețel, contra cost. În mod regulat, un funcționar era pus sa se ocupe de colectarea scrisorilor și distribuirea acestora. Experimentul a fost, din păcate, un eșec și chiar se spune că nu a fost distribuită nicio scrisoare: șoarecii, puși de glumeți în cutii, aveau într-adevăr tendința de a strica scrisorile si această invenție.

Abia după multa vreme cei care locuiau în sate, orașe sau mici localități au început să construiască cutii poștale si sa le monteze în fața caselor si locuințelor, pentru ca poștașul să le aducă scrisorile si corespondenta.

Astăzi, multe cutii poștale sunt încă instalate la poarta locuințelor, în holurile blocurilor și recepționează corespondență oficială și reclamele tipărite. Multe companii aleg să pună în cutiile poștale pliante și fluturași prin care fac reclamă și publicitate unor produse și servicii. Deși considerată de unii maculatură nefolositoare, acest mod de a face marketing își dovedește încă eficiența în cazul campaniilor electorale, a promovărilor de produse, etc.

Blocurile moderne au nevoie de cutii pentru corespondență practice, ușor de folosit, cu încuietori solide și sigure. Conceptul de cutie poștală a dus la uniformizarea acestora în cazul ansamblurilor de locuințe și multe clădiri aleg un grup de cutii poștale identice pentru fiecare locatar. Soluția este una elegantă și durabilă, iar cei care folosesc aceste cutii își personalizează cu numele și numărul apartamentului propria cutie poștală.

Chiar și blocurile vechi, construite cu zeci de ani în urmă, încep să își modernizeze sistemul de cutii poștale aflate la parter. Deși numărul scrisorilor a scăzut, sunt utile pentru primirea corespondenței oficiale, a documentelor expediate poștal, adăpostesc reclame sau diferite facturi de utilități. Lumea informatică nu a acaparat încă total serviciile poștale, iar principalii operatori de telefonie sau furnizori de utilități trimit încă prin poștă corespondența către abonații săi.

Concluzii

Dacă locuiți la bloc, administrați un grup de locuințe sau un ansamblu rezidențial, este de dorit să achiziționați cutii poștale bloc de la un furnizor de încredere, precum AXM SOFTECH SRL, care va oferă produse durabile și de calitate. Cutiile poștale trebuie să reziste timpului, să se închidă corect și să asigure confidențialitatea corespondenței. Aceste cerințe ale clienților au dus la realizarea de către producători a unor cutii poștale tot mai performante, realizate din materiale solide și vopsite în așa fel încât să dureze mulți ani.

Cutiile poștale pentru scări de bloc și avizierele  sunt de obicei comandate de asociațiile de proprietari sau de către administratorul imobilului. Făcute la comandă, acestea se montează pe configurație la cererea clientului.

Ușa cutiilor poștale e bine să fie prevăzută cu broască de tip Yalle cu 2 chei pentru a asigura siguranța cutiei în fața hoților. Dacă sunt fabricate din metal rezistent, cutiile arată bine și își mențin calitatea în timp, oferind locatarilor satisfacția unui produs impecabil. Cumpărând de la o firma specializată în confecționarea cutiilor poștale, aveți garanția calității și conformității acestora, iar modelele variate pot fi adaptate în funcție de configurația proprie a locului pus la dispoziție de administrator în holul blocului.  

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-addo-vision-solutions-srl/cutii-postale-bloc-necesitate-traditie-si-modernitate