Primul campionat de fotbal pentru juniori in Cluj - Napoca

Cluj Napoca - 8 septembrie 2010

Comunicat tip General in Sport

Campionatele de juniori se organizează de obicei anual sau bianual şi sunt singurele modalităţi prin care juniorii pot să concureze cu celelalte echipe din aceeaşi categorie, pot să interacţioneze cu ceilalţi copii şi astfel să îşi dezvolte abilităţile de a deveni jucători mai buni. Campionatele organizate la nivel local (cu participare naţională) au avantajul că oferă pe lângă condiţiile bune de desfăşurare şi premii atractive. În plus participanţii la o astfel de competiţie au şansa să câştige experienţă şi să se remarce nu numai în cadrul echipei, dar şi între ceilalţi juniori de seama lor. Cât mai multă experienţă la astfel de competiţii poate însemna o şansă în plus atunci când vine vorba de continuarea practicării fotbalului pentru a deveni o carieră, aceea de fotbalist.

Primul campionat de fotbal pentru juniori in Cluj - Napoca

Anul acesta, va avea loc şi în Cluj – Napoca, în premieră, o competiţie sportivă între juniori, cu participare naţională. United Sport Cup are deviza „Noi pegătim Cupa, voi pregătiţi jocul!” şi se va desfăşura la Baza Sportivă Unirea din Cluj Napoca între 10 – 12 septembrie 2010.
Campionatele au mai multe categorii participante de juniori. Anul acesta în Cluj Napoca sunt invitate să participe trei categorii de juniori : cei născuţi în anul 2000, cei născuţi în anul 2001 şi cei născuţi în anul 2002. Pentru fiecare dintre categoriile participante sunt oferite premii (în special echipamente sportive), dar şi diplome,medalii şi alte surprize inedite. Cazarea şi trei mese calde pe zi sunt asigurate pentru toţi cei care participă la competiţie din alte oraşe decât Cluj. Competiţia se adresează chiar şi părinţilor şi bunicilor, dar şi prietenilor care sunt aşteptaţi în baza sportivă şi care vor să îşi sprijine şi să îşi susţină propriii participanţi.

„Campionatele de fotbal între juniori sunt un adevărat spectacol şi sunt chiar mai captivante decât meciurile între adulţi, pentru că întreaga acţiune este determinată de dorinţa tinerilor de a câştiga competiţia. Prin intermediul United Sport Cup intenţionăm să adăugăm valoare acestui tip de competiţie odată cu fiecare ediţie ce va avea loc la Cluj Napoca. Pentru mine este un proiect important pentru că mi-am dorit de mult timp să demarez o astfel de iniţiativă şi în Cluj Napoca (mai există deja în alte oraşe din ţară) în primul rând pentru că ştiu că avem tineri talentaţi şi putem să sprijinim dezvoltarea acestora şi în al doilea rând pentru că astfel de evenimente aduc un plus de valoare pentru renumele pe care Clujul îl are deja în fotbal” a declarat Florin Bondoc, Manager General United Sport Competition, organizatorii evenimentului. „Mai mult decât atât, momentan sunt conştient că sunt limitate resursele pe care le au alte companii care ar fi interesante să sprijine o astfel de iniţiativă, aşa că am decis să investesc bani din propriul buzunar astfel încât acest eveniment să se realizeze. Investiţia mă aştept să fie amortizată în următorii doi ani în care intenţionăm să mai organizăm patru astfel de evenimente la Cluj - Napoca. Eu îmi doresc crearea unei identităţi aparte pentru acest tip de competiţii, identitate care să sprijine transparenţa şi corectitudinea pentru că toate cupele sportive pentru juniori reprezintă un important punct de sprijin al tinerilor talentaţi de a se face remarcaţi. În plus vreau să vin şi în sprijinul părinţilor şi mă gândesc că la un moment dat voi fi şi eu tată şi mi-aş dori ca fiul meu să participe la cât mai multe competiţii pentru a-şi dezvolta dorinţa de a fi un învingător” a adăugat managerul United Sport Competition.
„ Cel mai important pentru noi este ca United Sport Cup să pună în prim plan noţiunea de juniorat ce nu se promovează la adevărata ei valoare. Vreau sa subliniez şi că ne dorim să sprijinim juniorii pentru că antrenarea lor în cât ma multe competiţii - cu caracter naţional - este un fenomen care se află la început de drum şi pe care noi îl vedem de viitor. Sperăm ca evenimentul să fie pe placul tuturor participanţilor, pentru că am fost exigenţi şi am planificat cu grijă toate detaliile. La prima ediţie ne aşteptăm la un feedback pozitiv şi cât mai multă distracţie” a concluzionat Florin Bondoc.

Despre SC BRAINART SRL

United Sport Competition a fost înfiinţată în august 2010, şi acţionează local în Cluj Napoca pentru sprijinirea tinerilor talentaţi prin organizarea de competiţii sportive de fotbal. Organizarea primei ediţii a United Sport Cup va avea loc la Cluj-Napoca şi are în vedere un joc transparent şi corect, dar şi oferirea de servicii de calitate şi beneficii tuturor participanţilor.

Florin Bondoc
Manager General
unitedsport@unitedsport.ro
www.unitedsport.ro


Andreea Şoleriu
Media relations – Brain Art
0740 989 383
andreea.soleriu@brainart.ro