Dispozitivele pentru rosturi de dilatatie tip Gumba - un succes pe piata de profil

Botosani - 22 octombrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

In luna august a acestui an Divizia Infrastructura a Companiei Hidroplasto anunta lansarea in exclusivitate pe piata constructiilor a unui nou produs destinat proiectelor de infrastructura – Dispozitivul de acoperire a rosturilor tip HJ30 - denumire comerciala Hidroplasto Joint , proiectat special pentru rosturi de la 10 mm pana la 40 mm.
Pe langa acestea rosturile de dilataţie GUMBA BJ şi BJR sunt adecvate pentru MISCARI longitudinale de 50 până la 330 mm la viaducte poduri, pasaje, rampe. Datorită designului simplu, atât asamblarea precum şi mentenanţă sunt simple.

Dispozitivele acoperire rost instalate pe suprafaţa de rulate a podului trebuie să asigure preluarea mişcărilor care apar de la diferenţele de temperatură, vibratii, deplasari accidentale (cutremure). În cazuri speciale, rosturile de dilatatie trebuie să absoarbă deplasările transversale şi rotaţiile în jurul celor trei axe spaţiale şi eventual gradientele longitudinale trebuie avute în vedere. Dispozitivele acoperire rost GUMBA îndeplinesc toate acestea şi sunt şi impermeabile.

HJ 30, dispozitivul de acoperire a rosturilor de dilatatie, a fost conceput  pentru a fi instalat la podurile noi  cat si la reabilitarea celor vechi si este un dispozitiv fabricat dintr-un neopren special (Conform ISO 48), ramforsat, care indeplineste toate cerintele de dilatatie, duritate, stabilitate si rezistenta. Acesta este recomandat pentru translatii longitudinale de 20 pana la 40 mm la poduri , drumuri si alte constructii. Datorita design-nului simplu, atat asamblarea precum si mentenanta sunt simple. Inca  de la lansare  acest produs a starnit interesul proiectantilor si inginerilor, Divizia Infrastructura din cadrul companiei inregistrand numeroase solicitari cu privire la acest produs din partea colaboratorilor sai.

Pentru prima data acest tip de dispozitiv a fost instalat de catre echipele Hidroplasto la Podul Meva din Focsani in cadrul unui proiect de infrastructura in colaborare cu SC VEGA 93 SRL. Aceasta lucrare a reprezentat un real succes, dispozitivul ridicanduse la nivelul asteptarilor inginerilor si cel mai important al comisiei de consultanta .

Calitatea si aprecierea  de care a dat dovada  acest produs s-a concretizat in noile contracte pe cale de a le demara incepand cu data de 01.11.2012 cu partenerii nostrii SC VEGA 93 SRL si SC DRUMURI BIHOR SRL. Lucrarile de instalare a dispozitivelor HJ30 conform noilor contracte se vor desfasura in Judetul Galati – Poduri Buciumeni, respectiv Judetul Bihor – Pod DJ709A Beius.

Proiectele la care am participat, cele care sunt in derulare precum si cele care urmeaza a le efectua demonstreaza interesul companiei Hidroplasto de a contribui prin inovatie tehnica si responsabilitatea punerii in opera a produselor, interesul major acordat dezvoltarii infrastructurii rutiere din Romania.

Despre HIDROPLASTO

Hidroplasto este membru al concernului german Besagroup , ce are in componenta sa peste 11 companii , o experienta de peste 51 de ani ,si sucursale in peste 50 de tari.
Besagroup este prezent in Romania prin Hidroplasto , subsidiara a acestui grup. De-a lungul anilor , ne-am infiintat mai multe puncte de lucru in cele mai importante regiuni din Romania . Compania activeaza in toate sectoarele de constructii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-hidroplasto-srl/dispozitivele-pentru-rosturi-de-dilatatie-tip-gumba-un-succes-pe-piata-de-profil