Livrari de sisteme hidroizolante catre statii de epurare in continua crestere

BUCURESTI - 29 august 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Investitia pe care Romania este obligata de directivele europene sa o faca pentru modernizarea si construirea statiilor de epurare , precum si noile reglementari privind accesarea fondurilor europene , precum si verificarea stricta cu privire la materialele ce se folosesc in santier au avut ca efect o marire a vanzarilor companiei Hidroplasto - Divizia Sisteme Hidroizolante tip Besaplast fabricate in Germania.

Compania Hidroplasto care coordoneaza afacerile grupului Besagroup Germania in Romania a anuntat o marire a vanzarilor pe segmentul furnizarii de profile hidroizolante marca Besaplast Kunststoffe Gmbh.

Compania Besaplast a fost fondata in 1971 si a devenit curand unul dintre cei mai de succes producatori de hidroizolatii: profile hidroizolante si accesorii cofraj.  Besaplast se impune pe piata prin combinatia de profile hidroizolante pentru rost de lucru si pentru rost de dilatatie pe de o parte, si de profile pentru imbinari mobile, pe de alta parte. Aceasta noutate in sectorul constructiilor permite Besaplast sa ofere sisteme hidroizolante complete: hidroizolatii fundatii, hidroizolatii terase, hidroizolatii rost de lucru, hidroizolatii rost de dilatatie, accesorii cofraj, cauciuc de dilatatie,profile suspendate, tuburi de ingustare, cuzineti T, profile armate etc. Mai mult decat atat, Besaplast implementeaza tehnologia etansarii structurilor din beton prin inglobarea intre fazele succesive ale turnarii acestuia a profilelor hidroizolante pentru impermeabilizarea rosturilor, fie ca e vorba de rosturi de lucru sau de rosturi de dilatatie. Solutiile companiei Besaplast sunt apte pentru a fi aplicate in excluderea infiltratiilor la orice tip de constructie, asigurand o hidroizolatie completa. Produsele sunt utilizate in toate tipurile de constructii civile si industriale (complexe comerciale, complexe rezidentiale, mall-uri, cladiri birouri, spitale, scoli, depozite etc.) precum si constructii de avengura (poduri, tunele, baraje, canale pentru irigatii, apeducte, pasaje subterane, stadioane etc.). Bazandu-se pe calitatea produselor oferite, Besaplast s-a transformat astazi intr-o companie multinationala cu parteneri de distributie in multe tari. Compania are momentan o gama de peste 8.000 de profile speciale disponibile, dar si  o experienta indelungata in producerea profilelor speciale care pot fi fabricate in concordanta cu cererile fiecarui client. Producem la cerere orice profil care nu se regaseste in catalog. Hidroizolatiile Besaplast au un larg domeniu de aplicabilitate, adresandu-se constructiilor civile, industriale si de anvergura cum ar fi: Poduri, Centrale nucleare, Cladiri industriale, Statii de epurare, Statii de distributie a energiei electrice, Baraje, Rezervoare, Tuneluri, Apeducte.

 Exista doua principii de etansare in constructii:

1.- invelire pe toata suprafata cu un strat impermeabil

2.- beton impermeabil si etansarea rosturilor

 

Produsele Besaplast sant concepute pentru etansarea rosturilor (punctul 2).

Mai jos va descriem principiile dupa care se realizeaza etansarea rosturilor de dilatatie:

- prin presiune

 Acest principiu a fost folosit la benzi pt. etansare inainte de 1970 / 1972 la asa numitele "flat dumble". Astazi se mai pot gasi astfel de benzi in zone cu influenta anglo - americana, unde au fost folosite benzi pt. etansare prima data.

- prin aderenta

 Se considera ca intre o fasie din tabla de otel inglobata in beton si betonul inconjurator se stabileste o aderenta. Astazi se folosesc fasii din tabla de otel neprelucrat, prelucrat prin aplicarea unui strat bituminos sau in combinatie cu "Quellband" sau tub pt. injectare. Marele avantaj a unei fasii din otel este ca daca este inclus in beton pe jumatatea de latime nu mai necesita sprijin sau fixare datorita stabilitatii ei si nu exista riscul de a fi strivit la turnarea betonului. In plus este mai ieftin datorita faptului ca montajul pe santier merge mai repede decat de exemplu la benzi din PVC.

Astazi exista si benzi pe baza de PE cu caracteristici asemanatoare. Stabiltatea lor este mai redusa in comparatie cu otel, dar este deajuns.

In aceasta categorie poate fi inclus si etansarea prin injectare.

- prin labirint

 Pe acest principiu se bazeaza majoritatea benzilor de etansare. Intre materialul acestor benzi si betonul inconjurator nu se stabileste o interactiune. De aceea se considera ca apa poate ocoli banda, dar aceasta ocolire se face pe un drum foarte lung. Datorita formei benzii apa trebuie sa parcurga o serie de schimbari de directie. Astfel presiunea hidrostatica se micsoreaza treptat, fara ca apa ari fi in stare sa ocoleasca banda.

 - prin fixare mecanica

 Acest principiu se foloseste cand o banda trebuie fixata mecanic (clamped waterstops), exemplu intre o constrictie existenta si una noua, despartite printr- un rost de dilatatie.

 

Benzile de etansare pe baza principiului labirintic sunt astazi cele mai frecvent folosite pentru etansarea rosturilor. Asta si datorita faptului ca in cadrul incercarilor amintite s-au dovedit ca sigure in etansare. Ca informatie: Incercarile din 1970 au fost primele si au ramas unice in lume privind testarea benzilor de etansare cu vastitatea folosita atunci.

 

Despre HIDROPLASTO

Hidroplasto este membru al concernului german Besagroup , ce are in componenta sa peste 11 companii , o experienta de peste 51 de ani ,si sucursale in peste 50 de tari.
Besagroup este prezent in Romania prin Hidroplasto , subsidiara a acestui grup. De-a lungul anilor , ne-am infiintat mai multe puncte de lucru in cele mai importante regiuni din Romania . Compania activeaza in toate sectoarele de constructii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-hidroplasto-srl/livrari-de-sisteme-hidroizolante-catre-statii-de-epurare-in-continua-crestere