Greseli frecvente pe care este important sa le eviti atunci cand alegi un nume de domeniu pentru afacera ta online

Sebes - 29 mai 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Internet

A lansa o afacere in mediul online este in prezent un lucru cat se poate de simplu daca avem in vedere faptul ca serviciile web sunt mai raspandite ca niciodata, iar numarul companiilor care ne pot pune la dispozitie astfel de servicii a crescut exponential.

inregistrare domenii

inregistrare domenii

Cu toate acestea insa, o lansare de succes presupune desigur luarea unui numar destul de insemnat de decizii, care mai de care mai importante. Spre exemplu, alegerea unui nume de domeniu potrivit (adresa web) nu este un lucru atat de simplu pe cat am fi tentati sa credem daca luam in calcul faptul ca in momentul actual, ceea ce numim Internet este alcatuit din miliarde de site-uri, fiecare avand nume de domeniu unice. Atunci cand vorbim despre alegerea unui nume de domeniu potrivit, este esential sa avem in vedere faptul ca nu ne putem rezuma doar la un simplu nume, urmat de o extensie pentru ca s-ar putea sa avem surpriza ca numele respectiv sa fie deja luat. Pe langa acest lucru, un nume de domeniu, trebuie privit precum o parte importanta din identitatea unei afaceri online, astfel ca alegerile de acest fel nu pot fi facute la intamplare.

            Serviciile de inregistrare domenii sunt foarte usor de regasit astazi si au preturi de achizitie foarte accesibile, astfel ca din acest punct de vedere nu ar trebui sa intampini mari probleme. Alaturi de un serviciu de inregistrare domenii , vei avea simultan nevoie si de serviciu de web hosting, care de asemenea este esential pentru existenta unui site pe Internet. Astazi insa ne vom ocupa de cateva dintre cele mai comune greseli pe care viitorii administratori de site-uri web le fac de multe ori si pe care este important ca tu sa le eviti cu orice pret. Iata asadar despre ce anume este vorba!

            Alegerea unui nume de domeniu mult prea lung.

            Pentru a putea gasi un nume de domeniu mult mai usor sau din dorinta de a se diferentia cat mai mult de concurenta, foarte multi administratori web fac greseala de a alege un nume de domeniu mult prea lung sau mult prea complicat. Este adevarat ca acest lucru te poate ajuta intr-o prima etapa sa ajungi mult mai aproape de un nume de domeniu pentru afacerea ta, insa este acesta si unul potrivit? Conform specialistilor, numele de doemeniu foarte lungi sau care contin diferite simboluri sau cifre, ingreuneaza foarte mult scrierea si memorarea acestor adrese web, astfel ca multi utilizatori renunta la a mai intra pe site-urile de acest gen. O regula "de aur" nescrisa recomanda sa se aleaga mereu nume de domenii cat mai scurte si cat mai relevante.

            Asocierea numelui de domeniu cu cel al unor companii deja exitente.

            De-a lungul timpului au existat cateva cazuri mai mult sau mai putin celebre in care anumiti webmasteri au ales sa isi asocieze intr-un fel sau altul numele cu cel al unor companii deja existente, un lucru destul de imoral si care te poate costa destul de scump daca alegerea facuta de tine pericliteaza intr-un fel sau altul imaginea unei alte companii. Astfel, recomandarea este aceea de a evita complet sa asociezi numele afacerii tale cu cel al altor companii. Fii original!

            Mare atentie la extensiile pe care le alegi.

            Extensiile precum sunt cele .ro sau .com sunt de departe unele dintre cele mai comune, astfel ca este recomandat (daca este posibil desigur) sa iti indrepti atentia inspre extensii cat mai cunoscute. De foarte multe ori utilizatorii introduc aceste extensii la intamplare, astfel ca alegerea unei extensii mai putin comune s-ar putea sa ii opreasca intr-un fel sau altul sa ajunga pe site-

Despre ADA ONLINE SRL

Optimizarea pentru motoarele de cautare a unui site web este vitala pentru succesul in vanzari pe Internet. Target Web ofera prin intermediul site-ului www.targetweb.ro servicii SEO, promovare pe internet si pozitionare in motoarele de cautare din anul 2004. Iulian Ghi┼čoiu este un cunoscut expert in marketing, SEO si SEM.