Seminar de Securizare Grafica Macool

Bacau - 16 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Va asteptam pe 17 noiembrie 2007 la SALONUL REGIONAL AL CERCETĂRII BACĂU (la Sala Olimpică de Atletism Bacău) pentru a va arata in ce consta adevarata Securizare Grafica

Inscrisurile, decretele, acte de proprietate si multe altele au fost protejate, in timpurile in care au fost emise, prin diverse metode si sisteme impotriva falsificarii, unele dezvaluindu-si secretele odata cu trecerea timpului, facand inutila continuarea folosirii lor.
Se cuvine amintit, anecdotic, faptul ca pe vremea Domnitorului Stefan cel Mare, in afara de gravarea minutioasa a sigiliului domnesc si a compozitiei deosebite a cerii rosii ce era folosita, se mai scriu pe acte si cumplite blesteme, menite sa opreasca orice incercare de masluire a acelor inscrisuri!

Toate aceste metode nu au fost suficiente si fiindca o avertizare despre riscul legal la care se expun falsificatorii, era necesara, apare inscriptia pe care o mai pastram inca pe bancnote (si nu numai): falsificarea acestor bilete se pedepseste conform legilor.
Fireste, e un semnal de alarma foarte penetrant, dar din pacate insuficient ca sa tina la distanta faptuitori.

Pentru acest motiv sistemele de securitate ar fi trebuit sa devina prin numarul si diversitatea lor, impenetrabile, iata dezideratul care nu a fost niciodata atins pana la aparitia in anul 1996 a sistemului grafic de securizare \Macool-2na\, inventat si perfectionat de sotii Amariei-Docan Doina si Marian in cadrul cercetarilor initiate in acest scop.

Sistemul se bazeaza pe reproducerea grafica a unor modele 3D (basoreliefuri, microstructuri) pe variate suporturi: hartie, carton, metal, folii de plastic etc. fara a folosi nici chiar partial elemente din oricare alta tehnica de imprimare ce a fost sau nu utilizata pentru securizare.
Este un procedeu in totalitate nou si pe care expertii il vor investiga pana la epuizare pentru a confirma afirmatia de mai sus.

Felul in care este produs modelul matritei, substantele care intra in compozitia ei, proprietatile de exceptie care fac din procesul de incerneluire o adevarata aventura daca nu sunt respectate valori de temperatura si umiditate si deloc neglijabilul eveniment al suprapunerii culorilor, totul este diferit in aceasta noua tehnica mai ales pentru ca se folosesc proprietati ale unor materiale polimerice ce nu au fost niciodata utile in imprimare.

Ce este Securizarea Grafica?
Securizarea Grafica, reprezinta protectia grafica obtinuta impotriva falsificarii, prin imprimarea unor elemente vizuale pe un suport material, numai daca este imposibila reluarea procesului de obtinere identica a acestor elemente vizuale, indiferent de tehnica folosita.


Ce este Macool?
Macool este aplicatia practica a teoriei Securizarii Grafice.
Pe suportul (hartie, carton etc.) pe care se tipareste macula va apare o imagine la marime 1/1 a basoreliefului sau a structurii folosite ca model initial.
La o examinare cu ochiul liber, se poate observa, imaginea care are lumini si umbre ce vor vizualiza identic basorelieful, cerneala fiind prezenta in straturi ce formeaza un microrelief foarte usor de sesizat tactil.

Stratul de culoare nu este perforat de puncte raster, cerneala acopera suprafata tiparita ca o pelicula, ducand la aparitia tonurilor, diferentiate in functie de lumina si umbra - in zonele luminate stratul fiind subtire mergand pana la absenta totala in zonele de umbra depunerea de culoare atingand grosimi ce usor vor fi sesizate tactil.
Acest relief este unic si apare ca urmare a diferentierii cernelii in functie de tonul de culoare dorit. Exista si alte tehnici ce produc un microrelief din cerneala, dar spre deosebire de \macule\ aceste reliefuri sunt egale ca inaltime, fara exceptie!

Scanarea imaginilor, sau chiar utilizarea unei lupe va evidentia si mai bine tot cea ce vederea si simtul tactil al unui om normal ar fi observat. Cu aceasta ocazie se vor pune in evidenta si detaliile care scapa privirii; este vorba de microstructura basoreliefului, copiata identic prin depunerea de cerneluri, cea care este sesizata tactil. Microstructura va ramane aceiasi, va fi unica, la fel ca si amprenta digitala indiferent de culorile utilizate si de inaltimea microreliefului.

Ce poate face sistemul de securizare Macool?
Au fost folosite pana acum, tehnici diverse si uneori foarte ciudate, pentru securizare, din pacate nici una nu a fost perfecta.

Pe plan mondial este o acuta nevoie de sisteme pentru securizare grafica. Prezentarile, care insotesc acest comentariu, constituie dovada materiala ca exista cel putin o tehnica noua, ce foloseste proprietati chimice si fizice neutilizate pana acum in multiplicarea imaginilor, pe suport de hartie, iar protectia pe care o confera, nu consta in noutatea proceselor, despre care se presupune ca publicul inca nu a aflat, ci tocmai in faptul ca aceasta tehnica fiind creata special pentru securizare grafica au fost eliminate practic, toate posibilitatile de a se face falsuri chiar cunoscand si folosind aceleasi metode si materiale utilizate la obtinera lor.

Exista o singura conditie unica, prin care se pune capat oricaror speculatii: distrugerea intentionata a basoreliefului initial si a matritelor dupa epuizarea tirajului! O alta regula de baza este folosirea modelelor autentice fara sa se faca repetari in formele utilizate pentru reliefuri si structuri, la producerea matritelor.
Nu se mai pot obtine: un basorelief si matrite identice cu cele care au fost distruse, pornindu-se numai de la o imagine!

Presupunand cazul, in care cel ce lucreaza in aceasta tehnica, nu a fost atent producand avarierea basorelieful initial nici el si nici altcineva nu va putea sa produca unul identic cu cel initial, pornind de la o simpla imagine.

Aceast fapt, elimina orice dubiu care ar aparea din eventuala desconspirare a procedeului, aflarea tehnicii nereprezentand nici un pericol. Practic, daca secretul tehnicii este aflat, vor apare si altii care vor lucra in acelasi sistem, dar fara ca acest lucru sa afecteze in vreun fel zona de siguranta.

Tehnica grafica ce asigura protectie totala exista si va fi utilizata foarte multa vreme, singura sau impreuna cu alte sisteme grafice, depinde doar de dumnevoastra daca o adoptati ca sa aveti valorile intr-o deplina siguranta.

Mai multe detalii despre Sistemul de Securizare Grafica Macool veti putea gasi si pe site-ul www.macool.ro

Prima iesire publica a sistemului Macool a fost in perioada 2 - 6 octombrie 2007 la Expozitiea internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi, editia a 11-a din cadrrul Romexpo.

Dupa cum aminteam si mai sus, va asteptam pe 17 noiembrie 2007 la SALONUL REGIONAL AL CERCETĂRII BACĂU (la Sala Olimpică de Atletism Bacău), pentru a va convinge de unicitatea acestei inovatii.

Despre SC Macool Print srl

Securizarea grafica a documentelor - seminar la Bacau
0740036853
www.macool.ro
office@macool.ro
office@macool.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-macool-print-srl/seminar-de-securizare-grafica-macool