Soluțiile de marcare cu jet de cerneală contrafăcute, un risc de zeci de mii de euro pentru orice unitate de producție

Brasov - 25 iulie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Live site

La fel ca la imprimantele uzuale de birou, o cerneală de calitate slabă poate afecta mai mult decât calitatea imprimării, poate să defecteze prematur utilajul de imprimare. Și spre deosebire de echipamentele de birou, astfel de disfuncționalități riscă să provoace pagube de zeci de mii de Euro în cadrul unui proces de producție industrială.

Imprimantă cu jet continuu de cerneală Videojet 1860

Echipamentele de imprimare și marcare sunt utilizate în toate activitățile de producție și ambalare, indiferent de domeniu. De la cunoscutele marcaje de valabilitate pentru ouă și până la sisteme complexe de codificare pentru industria producătoare de mașini, companiile au nevoie de soluții potrivite de marcare și codificare, concepute pentru a funcționa cu un maxim de fiabilitate, eficiență, facilitate în operare și întreținere redusă.

Sunt căutate sisteme industriale de imprimare cu jet de cerneală pentru caractere mari și mici, sisteme de codificare laser, imprimante cu transfer termic și echipamente de etichetare pentru date variabile, cum ar fi data de consum recomandată, data fabricației, numărul lotului și informații despre operator, precum și coduri de bare 2D și liniare.

Multor companii de producție li se pare însă mai ieftin să cumpere echipamente sau cerneală de slabă calitate. Scăderea costurilor pe termen scurt este foarte atractivă, însă ajung să plătească prin întârzieri în procesul de producție și reparații foarte costisitoare ale echipamentelor. În plus, nu de puține ori se adaugă și penalitățile cauzate de întârzierea livrărilor.

“De-a lungul anilor am întâlnit tot felul de situații în care mari firme producătoare au ajuns la noi în situații critice și a trebuit să îi ajutăm de urgență. Chiar în acest an am avut 2 producători de ouă cărora li s-a defectat echipamentul de marcare exact în săptămâna dinaintea Paștelui, când aveau comenzi imense de livrat către supermarketuri” ne spune Melinda Török, manager al Multitech, companie care comercializează și instalează utilaje industriale de imprimare.

“Echipamentele de imprimare sunt utilaje extrem de complexe și delicate. Pe termen lung, dacă o cerneala contrafăcută circulă prin furtunurile, valvele si elementele ce fac conexiunile cu capul de printare, au loc depuneri cauzate de calitatea neconformă, iar in final se înfunda anumite circuite, se blochează și nu mai funcționează echipamentul.” susține Florin Molocea, director pentru relații cu clienții la aceeași companie. “ Din păcate, aceste situații duc deseori la pierderea garanției”, completează Florin.

Dar cum vă puteți asigura că nu veți avea probleme în procesul de producție atunci când achiziționați un echipament de imprimare sau consumabile pentru acesta?

- Instalați echipamente de imprimare produse de companii cu experiență industrială dovedită.

- Căutați să lucrați cu un partener local care are experiență mare de livrare și instalare a echipamentelor, solicitați referințe și verificați ca oferta de preț să includă serviciile de instalare și punere în funcțiune.

- Citiți cu atenție condițiile de garanție și alegeți un furnizor care să aibă personal specializat de service, piese de schimb pe stoc și care să poată asigura intervenții tehnice în 24h, pentru a evita oprirea procesului de producție.

- Alegeți consumabile de cea mai bună calitate, pentru a evita defectarea prematură a utilajelor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-multi-development-srl/solutiile-de-marcare-cu-jet-de-cerneala-contrafacute-un-risc-de-zeci-de-mii-de-euro-pentru-orice-unitate-de-productie