Membrane anticondens de prima invelire

Baicoi - 20 august 2009

Comunicat tip General in Constructii

MSI pot fi folosite sub tabla plană ca straturi de distanţare doar la acoperişurile ventilate – acele tipuri de acoperişuri care au sub înveliş un strat de ventilaţie (rost sau spaţiu mai mare). La acoperişuri neventilate pe înveliş ar trebui să fie aranjată pătura de difuzie care creează distanţă sub tablă.

Folosirea MSI sub tabla plana faltuita

MSI pot fi folosite sub tabla plana ca straturi distantatoare doar la acoperisurile ventilate - acele tipuri de acoperisuri care au sub invelis un strat de vetilatie (rost sau spatiu mai mare). La acoperisuri neventilate pe invelis ar trebui sa fie aranjata patura de difuzie care creeaza distanta sub tabla.
Dintre membranele fabricate de Marma Polskie Folie, doar cele mai groase dintre ele (de ex. Ecran Dachowy 165 sau DACHOWA Wzmocniona (intarita) pot fi folosite cu succes ca piese distantoare sub tabla plana faltuita. DACHOWA Wzmocniona (intarita) este membrana cu patru straturi, cu permisivitate mare la vapori, cu plasa care intareste, cu o grosime de aprox. 0,8 mm. O astfel de grosime ne permite sa nivelam micile inegalitati ( ex : cuie iesite in afara si/sau inegalitatile marunte ale bordajului). La acoperisurile ventilate cel mai bun invelis sub tabla plana este astereala care regleaza foarte bine nivelul umiditatii chiar daca este acoperita cu bailag permisiv la vapori. Astereala absoarbe surplusul de umiditate si il degaja atunci cand se ventileaza. De aceea membrana este in aceasta aranjare un material foarte bun care preintmpina umezirea excesiva a scandurilor. Aceste materialele creeaza o aranjare care protejeaza perfect atat constructia ca si tabla. Membrana are rolul de a ajuta la scurgerea apei care se formeaza sub tabla plana drept consecinta a condensarii vaporilor, protejand astfel si astereala. Tablele au inertirea termica mica si din aceasta cauza pe partea lor interioara ia fiinta foarte usor condensul.
Sursa umiditatii in acoperis este apa care ajunge in constructia acoperisului in timpul constructiei lui. De aceea trebuie sa limitam la maxim cantitatea lui pentru a proteja cladirea inca in timpul constructiei ei. Acesta este cauza suplimentara a folosirii membranelor pe astfel de acoperisuri. Membrana implineste foarte bine functia de protectie temporara a acoperisului in timpul aranjarii invelitoarei daca are rezistenta mare la actiunea apei. Stratul distantator /membrana mai implineste o functie foarte importanta pentru tabla, si anume strat de alunecare, necesar din cauza extindarii lor termica. Fara strat de alunecare durabilitatea tablelor se micsoreaza mult .
DACHOWA Wzmocniona (intarita) sau Ecran Dachowy 165 poate fi folosita in modul descris pe acoperisuri cu inclinatia de la 3 la 90 grade, conform recomandarilor producatorilor de table plane. Daca bordajul acoperisului ventilat este format din placi lemnoase (de ex. OSB) atunci cu functia de strat distantator de etansare si de alunecare poate fi folosita orice alta membrana cu densitate mai mare de 130 g/mp.

Articol a fost pregatit pe baza recomendarilor firmei MARMA POLSKIE FOLIE

Despre SC POLNEBO SRL

Polnebo a fost infiintata in anul 2003 si este unul dintre principalii distribuitori de accesorii pentru acoperisuri din Romania.
Firma comercializeaza o gama variata de folii si membrane aticondens cat si suruburi pentru tigla metalica dar si pentru hale industriale , sistem drenaj metalic , ferestre de mansarda si luminatoare pentru poduri.
Romania,Prahova,Ploiesti,str.Infratirii nr.76 A.
ioana.petrescu@polnebo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-polnebo-srl/membrane-anticondens-de-prima-invelire