O nouă fabrică a grupului Safir îşi deschide porţile

Vaslui - 26 septembrie 2013

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Industrie, Agricultura

Cu ocazia aniversării a 22 de ani de existenţă, grupul Safir marchează acest eveniment special prin inaugurarea unei noi fabrici. Este vorba despre Fabrica de Nutreţuri Combinate, care operează sub numele Nutriva, începând cu a doua jumătate a anului în curs, 2013.

O nouă fabrică a grupului Safir îşi deschide porţile
 Respect pentru client. Respect pentru calitate. Responsabilitate. Dezvoltare continua.

Safir

În cei 22 de ani de experienţă, grupul Safir a dezvoltat reţeta proprie, prin care oferă pieţei produsele sale, comercializate sub marca Deliciosul de Vaslui.

Un ingredient secret este procesul integrat de producţie, care permite o atentă supraveghere a calităţii produselor, încă din faza incipientă. În acest scop, Fabrica de Nutreţuri Combinate joacă un rol important, întrucât furnizează hrana păsărilor crescute în unităţile proprii şi comercializate sub marca Deliciosul de Vaslui. Totul începe în laboratorul propriu, dotat cu tehnologie de ultimă generaţie în valoare de 150.000 de euro. În acest punct, are loc o atentă selecţionare a cerealelor utilizate, din care se vor obţine în continuare furaje cu reale valori nutritive, pentru păsări în diverse stadii de creştere. După ce este supus unui alt control al calităţii, produsul final este acum pregătit să fie transportat către fermele de pui, cu ajutorul maşinilor proprii de transport specializat.

Noua unitate de producţie reprezintă o investiţie de aproximativ 6 milioane de euro şi asigură peste 40 de locuri noi de muncă, personal care este recrutat din comunitatea locală. Fabrica are o capacitate de procesare a 15 tone de furaj granulat pe oră şi vizează în primul rând fermele proprii şi ale crescătorilor parteneri. Se  întinde pe o suprafaţă de aproape 2ha şi include silozuri de materii prime şi materii finite.

Un alt motiv de bucurie este festivitatea de premiere a grădiniţelor care au câştigat competiţia derulată în cadrul proiectului educativ „Deliciosul te învaţă”. Instituţiile, care s-au dovedit un real partener încă de la început, vor primi premiile constând în obiecte de inventar necesare în procesul didactic. Valoarea premiilor este cuprinsă între 100 de euro (locul III) şi 500 de euro (locul I). Proiectul „Deliciosul te învaţă” a fost lansat în aprilie 2013. Scopul pe care îl urmăreşte este de a informa copiii despre importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos şi a unei alimentaţii echilibrate.

Pentru grupul Safir, deschiderea noii fabrici înseamnă mult mai mult decât dezvoltare şi modernizare a procesului propriu de producţie. Ea reprezintă încă un vis împlinit şi, mai presus de toate, un pas în plus pe calea responsabilităţii şi a grijii permanente de a oferi comunităţii cele mai bune produse. Iar traseul continuă...

Despre SC SAFIR SRL

Firma Safir, producator de carne de pasare, detine ferme proprii de crestere a puilor si un abator propriu cu o capacitate de 4000 capete/ora.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-safir-srl/o-noua-fabrica-a-grupului-safir-isi-deschide-portile