Retromodernism si reinventarea costumului barbatesc la E-Mariage Fest

BUCURESTI - 2 aprilie 2009

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Designerul Alexandru Ciucu va fi prezent, pentru trei zile, la E-Mariage Fest cu noua sa colectie de Ceremonie, VANITY.HIM, lansata in urma cu doar o luna.

VANITY.HIM transmite atitudinea masculina cu “M” mare. Intreaga colectie vrea sa revitalizeze accesorii si concepte din vestimentatia clasica pentru barbati. Piesele de Ceremonie din colectie sunt croite pe tiparul retromodernismului si a reinventarii valorilor masculine. Colectia VANITY.HIM vorbeste despre barbatul rafinat, elegant, intotdeauna atent la detalii. Mandru de ceea ce este, EL este capabil sa puna in valoare hainele pe care le poarta si sa imprime in viziunea celorlalti un stil propriu, masculin, ce il individualizeaza.
Inovatia si revitalizarea elementelor clasice de vestimentatie masculina sunt principalele atribute care isi pun amprenta si asupra colectiei de Ceremonie. Designerul a folosit tesaturi de cea mai buna calitate: matase, lana cu matase, brocarturi, satinuri, cu diverse motive florale sau geometrice. Culori ca argintiu, ivoire, maron, bleumarin, insotite bineinteles de negru sau alb, sunt imbinate armonios pentru crearea conceptului de ceremonie si eleganta. Elementul principal este redingota, “ruda rebela a fracului” cum o defineste designerul. Din matase brocart sau in combinatii de mat cu lucios, redingota este propusa pentru a pastra aceeasi nota de eleganta si sobrietate. Predomina camasile cu dantela, accesorile aristocrate cum sunt esarfa, acul de cravata sau braul.
“Am creat aceasta colectie pentru fiecare barbat care vrea sa fie nobil intr-un moment special din viata lui. Piesele folosite si amestecurile cromatice si compozitionale doresc reinventarea clasicului. De exemplu, am reintrodus vesta ca element vestimentar obligatoriu pentru o tinuta de ceremonie pentru ca vreau sa revigorez concepte vestimentare masculine ce impun o atitudine princiara, aristocrata” declara Alexandru Ciucu.
La targ va fi prezentata o serie limitata de 74 de produse in opt variante de modele. In perioada 3-5 aprilie, sunt asteptati toti cei care vor sa incerce aerul aristocratic al costumelor care vor fi personalizate pentru clientii brandului.


Despre SC SAMRIC SRL

Despre Alexandru Ciucu
Unic pe piata din Romania pentru serviciile pe care le ofera, Alexandru Ciucu creeaza costume si camasi barbatesti la comanda, aducand in prim plan un nou concept, anume acela de consultanta vestimentara customizata, exclusiv destinata barbatilor.
Atelierul de croitorie pentru barbati “Alexandru Ciucu” este exclusivist prin design, calitatea materialelor, a lucraturii si a consilierii oferite clientului. Designerul ofera consiliere vestimentara fiecarui client in parte, tinand cont de dorintele si conformatia acestuia. Creatiile Alexandru Ciucu se incadreaza in segmentele Ceremonie si SmartBusiness.

anca@alexandruciucu.ro
www.alexandruciucu.ro