CURS AUTORIZAT DE FORMARE DE FORMATORI 25-27 IUNIE; 1-3 AUGUST 2008 BUCURESTI - CERTIFICAT DE CNFPA SI MINISTERUL MUNCII

BUCURESTI - 26 iunie 2008

Comunicat tip General in Afaceri


Schultz Consulting are plăcerea de a vă anunţa organizarea cursului autorizat de Formator, care se va desfăşura la Bucureşti, Palatul Camerei de Comert si Industrie a României, Tronson 2, Mezanin, Camera 3, pe o durată de 6 zile.
Perioada de desfăşurare a cursului va fi: 25 – 27 Iulie si 1 – 3 August 2008.

CURS AUTORIZAT DE FORMARE DE FORMATORI 25-27 IUNIE; 1-3 AUGUST 2008 BUCURESTI - CERTIFICAT DE CNFPA SI MINISTERUL MUNCII

Cursul de formator organizat de Schultz Consulting este construit după o experienţă de 14 ani de training în ştiinţe comportamentale aplicate prin metoda experienţială atât în România cât şi în Europa.
Cursul proiectează tehnici provenite din şcoala americană de training combinate cu tehnici europene. Este un curs interactiv, unde orice trainer va avea oportunitatea să reflecteze la noi metode şi abordări în training. Acest curs oferă participanţilor un mediu de laborator în care pot lucra pe dezvoltare personală.
Cursul de formator Schultz Consulting abordează învăţarea atât din perspective non-formale cât şi din perspective vocaţionale la nivel european.

Un alt avantaj al acestui curs este că la sfârşit, absolvenţii vor deveni Formatori certificaţi conform ocupaţiei de Formator din COR. Conform legii peste un an nu poţi profesa ocupaţia de formator fără certificat.

Cursul cuprinde următoarele module:
1.Stiluri de învăţare
2.Comunicare
3.Metode şi tehnici de învăţare
4.Realizarea Planului de învăţare
5.Organizarea sesiunii de instruire
6.Evaluarea sesiunii de instruire


BENEFICII
1. Curs interactiv axat pe probleme practice si instrumente eficiente.
2. Participantul va fi pus in situatia de a gasi solutii la probleme reale romanesti.
3. Participantii au sansa sa interactioneze cu un Trainer cu o vasta experienta practica in diferite domenii, care va impartasi cateva solutii pentru situatii dificile.
4. Participantii vor primi suport de curs si fise de lucru pentru aplicatii.
5. Participantii se vor consulta cu trainerul in vederea realizarii lucrarii practice pentru examenul de absolvire.
6. Absolventii examenului final vor primi certificat recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si CNFPA si supliment descriptiv cu competentele dobandite in conformitate cu ocupatia de Formator, cod 241205 din COR.
7. Participantii vor beneficia de 2 pauze de cafea/zi si servicii de catering la pranz, asigurate de organizatori.

TEMATICĂ
Cursul începe cu principiile învăţării la adulţi, participanţii vor trece printr-un eveniment de învăţare pe care îl vor analiza, apoi îşi vor identifica propriul stil de învăţare.

În modulul doi participanţii vor analiza influenţa diferenţei de valori în comunicare, îşi vor exersa abilităţile de a pune întrebări în procesare, abilităţile de a susţine o prezentare şi abilităţile de a primi şi oferi feed-back comportamental.

În modulul trei participanţii vor parcurge un ciclu de pregătire a unei sesiuni de instruire începând cu identificarea nevoilor de instruire, stabilirea obiectivelor pornind de la nevoile de instruire precum şi stabilirea obiectivelor pornind de la standarde ocupaţionale. În acest modul participanții își vor dezvolta abilități de a redacta o ofertă de training.
Partea de planificare va continua cu selectarea metodelor de instruire şi selectarea conţinuturilor de instruire, finalizându-se cu redactarea design-ului de învăţare sau a planului de lecţii.

În modulul patru participanţii îşi vor optimiza înţelegerea modului în care se organizează un training, iar în modulul cinci vom exersa abilităţile de evaluare a unei sesiuni de training.

În final fiecare participant va avea oportunitatea de a planifica şi susţine o sesiune de training interactiva pentru colegii săi de 20 minute după care va primi feed-back de la colegi referitor la impactul acestei sesiuni. De asemenea va primi feed-back constructiv de la trainer.

Această sesiune este foarte utilă pentru participant deoarece îi oferă o imagine a propriului stil de abordare a training-ului.

In urma absolvirii acestui curs, veţi primi certificat de formator recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.
Certificatul vă recunoaşte competenţele necesare practicării meseriei de formator - cod COR 241205.

COMPETENŢE:
În Cadrul acestui curs, participanţii îşi vor însuşi următoarele competenţe:

1.Pregătirea formării
(Definirea obiectivelor formării, Proiectarea activităţilor de formare, Construirea situaţiilor de învăţare, Organizarea activităţilor de formare, Organizarea spaţiului în care are loc formarea, Pregătirea suportului de curs şi a materialelor auxiliare.)

2.Realizarea activităţilor de formare
(Informarea participanţilor privind activităţile de formare, Motivarea participanţilor la formare, Facilitarea activităţilor de învăţare, Rezolvarea conflictelor, Oferirea de feed-back participanţilor la formare)

3.Evaluarea participanţilor la formare
(Aplicarea probelor şi instrumentelor de evaluare, Organizarea sesiunilor de evaluare, Înregistrarea rezultatelor evaluării şi elaborarea raportului privind programul / activitatea de formare)

4.Aplicarea metodelor şi tehnicilor speciale de formare
(Încurajarea reflecţiei personale şi a auto-formării, Promovarea învăţării prin dinamica de grup, Lucrul în echipă cu alţi formatori şi cu persoane-resursă, Abordarea flexibilă a situaţiilor de formare, Dezvoltarea competenţelor transversale.)

5.Marketing-ul formarii
(Identificarea nevoilor organizaţionale de formare, Promovarea programelor de formare)




6. Proiectarea programelor de formare
(Stabilirea scopului şi a obiectivelor formării, Identificarea resurselor necesare pentru un program de formare, Elaborarea materialelor suport pentru formare, Stabilirea strategiei şi construirea programului de formare)

7. Organizarea programelor şi a stagiilor de formare
(Negocierea programului de formare, Constituirea unităţilor de lucru, Asigurarea facilităţilor suplimentare)

8. Evaluarea, revizuirea şi asigurarea calităţii programelor şi a stagiilor de formare
(Elaborarea portofoliului de evaluare, Evaluarea eficienţei programelor de formare, Revizuirea programelor de formare, Promovarea criteriilor şi sistemelor de asigurare a calităţii)

PERIOADA
6 ZILE, Prima parte 25 – 27 Iulie şi partea a doua 1 – 3 August 2008.
La sfarsitul cursului fiecare participant va sustine o sesiune de training de 20 minute.
Examenul de absolvire se va desfăşura pe data de duminica 3 August 2008 şi constă într-o probă practică (realizarea unui plan de lectii) şi o probă teoretică (test grilă).

La examenul de absolvire va fi prezentă o Comisie de evaluare formată din evaluatori ai Consiliului Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.

LOCUL DE DESFĂŞURĂRE
Bucureşti, Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, B-dul Octavian Goga nr 2, Tronson 2, Mezanin, Camera 3.

GRUP ŢINTĂ
16 persoane

TRAINER:
Marius Dontu
-17 ani experientă în management de proiect pentru companii, structuri guvernamentale, Programe ale Uniunii Europene, Programe ale Băncii Mondiale, Programul Natiunile Unite pentru Dezvoltare.
- trainer certificat la nivel national si international, are o experinta de peste 14 ani in domeniul trainingului, perioada in care a dezvoltat numeroase programe de training in diferite domenii, perfect adaptate cerintelor clientilor: comunicare, customer care, resurse umane, formare de formatori, managementul timpului, leadership, analiza tranzactionala etc. Marius a avut ocazia de a lucra, de-a lungul timpului, in echipe internationale, ceea ce aduce un plus de valoare programelor de formare pe care le dezvolta si le livreaza.
Are la activ peste 3000 de Traineri evaluati.





TAXĂ DE PARTICIPARE
Taxa de participare este 1800 RON/participant (1600 ron taxa curs şi 200 ron taxa examen absolvire), şi se va trimite până la data de 22 Iulie 2008.



CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

Copie după buletin, copie după ultima diplomă de studii, fişa de înscriere completată şi taxa de participare achitată in contul:

SC SCHULTZ CONSULTING SRL
CONT RO98RNCB0074020492660001
deschis la banca BCR Sector 3 AG Timpuri Noi Bucureşti

Taxa de participare acoperă costurile cu privire la traineri, pauza de cafea, masa de pranz, materiale şi examene.
Persoanele interesate vor trimite fişa de înscriere a aplicantului, până la data de 22 IULIE 2008 ora 12, la adresa alina.dobrescu@schultz.ro. Fişa de înscriere se descarcă de pe adresa www.schultz.ro
Persoană de contact: Alina Dobrescu

Inscrierile se fac în ordinea primirii fişelor până la completarea locurilor.

Taxa de participare acoperă costurile cu privire la traineri, materiale, catering, pauze de cafea şi examenele de la sfârşitul modulelor.





Director General
Marius Ştefan Donţu

Despre Schultz Consulting SRL

Schultz Consulting este o companie dinamică de consultanţă şi training în diferite domenii precum: dezvoltare instituţională,comunicare, lucru în echipă, management de program, management de proiect, leadership, negociere, resurse umane, mangementul timpului.

Misiunea companiei noastre este de a oferi competenţe la standarde de excelenţă.
Ingredientele pe care ne bazăm sunt: optimizarea cunoştinţelor, dezvoltarea abilităţilor şi formarea atitudinilor. Pentru aceasta folosim ştiinţele comportamentale aplicate prin metoda experenţială de formare, instruire a adulţilor.


SCHULTZ CONSULTING
Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Bld. Octavian Goga, nr. 2, tronson 2, mezanin
ALINA DOBRESCU
tel: 021/315.65.47
fax: 021/315.65.48
mob: 0728.29.82.82.
alina.dobrescu@schultz.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-schultz-consulting-srl/curs-autorizat-de-formare-de-formatori-25-27-iunie-1-3-august-2008-bucuresti-certificat-de-cnfpa-si-ministerul-muncii