CURS AUTORIZAT DE MANAGER PROIECT - BACAU IULIE 2009 -

BUCURESTI - 6 iulie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Consulting are placerea de a va invita sa participati la cursul autorizat de Manager Proiect, care se va desfasura, timp de 6 zile in perioada 10-12 si 17-19 Iulie 2009, la Bacau. Taxa de participare este de 1200 lei si include costurile legate de materiale, suport de curs, trainer, pauze de cafea, taxele de examen.

CURS AUTORIZAT DE MANAGER PROIECT -  BACAU IULIE 2009 -



Cursul de Manager Proiect organizat de Schultz Consulting este un curs autorizat, urmărind dezvoltarea unor abilităţi de bază pentru un manager de proiect, finalizându-se cu o evaluare a acestor abilităţi cât şi a cunoştinţelor dobândite, participanţii fiind certificaţi ca manageri de proiect (conform Clasificarii Ocupaţiilor din România) şi recunoscuţi ca atare de către Ministerul Educaţiei şi Ministerul Municii.

Pornind de la experienta indelungata in coordonarea si implementarea diferitelor tipuri de proiecte, atat in domeniul business cat si in domeniul organizatiilor neguvernamentale si al administratiei publice, echipa Schultz Consulting propune o noua abordare a acestui domeniu in cadrul cursului Manager de Proiect.
Participantii au oportunitatea de a cunoaste exemple concrete de proiecte de succes, exemple concrete de studii de fezabilitate si analiza cost beneficiu.

Abordarea pe care o propunem este una experienţială – creăm experienţe diferite în cadrul cursului, punem participanţii în situaţii similare celor din perioada elaborarii sau implementării unui proiect, oferindu-le posibilitatea de a învăţa în mod direct şi de a-şi extrage învăţămintele proprii.
Cursul de Manager proiect este o îmbinare a cursului de manager de proiect din domeniul afacerilor şi managementul ciclului de proiect al Comisiei Europene. Un accent deosebit se pune si pe managementul de proiect al fondurilor structurale cu aplicaţii pe Programele Operaţionale.

În timpul cursului, participanţilor li se va da posibilitatea de a parcurge toate etapele unui proiect de la planificare pâna la evaluarea proiectului.

Mai mult, participantii vor fi sprijiniti in sensul identificarii celei mai potrivite surse de finantare pentru ideea de proiect dezvoltata (in special din Fonduri Structurale) si parcurgerii, in cadrul cursului, a pasilor presupusi de obtinerea unei finantari nerambursabile.

Pe parcursul celor 6 zile de curs, participantii vor sustine 5 teste grila care le vor atesta competentele ca manageri de proiect. Examenul de absolvire se va desfasura in ziua de Duminica, 19 Iulie 2009 si va consta intr-o proba teoretica (test grila) si o proba practica (fisa de proiect).

În urma absolvirii acestui curs, participanţii vor primi un Certificat de Manager de Proiect recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei şi Consiliul National de Formare Profesională a Adulţilor.

Certificatul recunoaşte competenţele necesare practicării meseriei de manager de proiect - cod COR 241919.

Cursul se caracterizeaza prin:
 Promovarea unei atmosfere de colaborare
 Incurajarea implicarii active a tuturor participantilor
 Sprijinirea participantilor pentru a stabili legaturi intre sesiunea de formare si situatiile din viata de zi cu zi
 Utilizarea unor exemple practice, concrete
 Facilitarea parcurgerii tuturor pasilor necesari pentru redactarea si implementarea unui proiect de succes
 Indrumarea participantilor spre materiale si resurse umane care le-ar putea fi de folosi
Scop:
Dezvoltarea abilitatilor de manager de proiect
Obiective

 Intelegerea conceptului de management de proiect
 Utilizarea instrumentelor specific managementului de proiect
 Dezvoltarea abilitatilor de planificare a resurselor in cadrul unui proiect
 Dezvoltarea abilitatilor de monitorizare si evaluare a unui proiect
 Dezvoltarea abilitatilor de evaluare a riscului in cadrul unui proiect

Cui se adreseaza cursul?

Cursul se adresează: managerilor din diferite companii naţionale şi multinaţionale implicaţi în conducerea proiectelor companiilor, care coordonează echipe, membrilor în diferite echipe de proiect, reprezentanţilor administraţiei publice, reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale, oricărei persoane care prin natura slujbei este implicată în elaborarea sau implementarea de proiecte, oricărei persoane interesate de domeniul managementului de proiect, al finanţărilor europene, în special al Fondurilor Structurale, oricărei persoane dornice să îşi îmbunătăţească activitatea, indiferent de domeniu, prin acumularea de cunoştinţe şi dobândirea de abilităţi care să îi permită o mai bună planificare, organizare, implementare şi monitorizare a propriei activităţi.

Beneficii pentru participanti:
Beneficii pentru participanti:
Cunoasterea unor exemple concrete de proiecte de succes
Cunoasterea unor exemple concrete de studiu de fezabilitate si analiza cost/beneficiu
Dezvoltarea abilitatilor de planificare, organizare, coordonare a elementelor componente ale unui proiect
Dezvoltarea abilitatii de a identifica corect o problema, de a dezvolta o idee de proiect si de a o incadra intr-un Program Operational in vederea obtinerii unei finantari nerambursabile din Fonduri Structurale
Cresterea performantelor in domeniul managementului de proiect prin capacitate sporita de a raspunde in timp optim provocarilor aparute pe parcursul implementarii proiectului
Cresterea capacitatii de a intelege si de a raspunde cerintelor clientului / beneficiarilor proiectului
Imbunatatirea abilitatilor de coordonare a diferitelor tipuri de resurse (umane, financiare, de timp) implicate de un proiect
Imbunatatirea capacitatii de gestionare a relatiilor de parteneriat din cadrul proiectelor derulate, inclusiv a relatiei cu Finantatorul
Imbunatatirea capacitatii de monitorizare si evaluare a proiectelor si, implicit, cresterea nivelului calitativ al produsului final oferit clientului

Alte tipuri de beneficii:
 Aplicabilitatea maxima in viata de zi cu zi a informatiilor si a abilitatilor dobandite si caracterul preponderent practic
 Punerea participantilor in fata unor provocari similare cu cele din fazele prin care trece un proiect real
 Aplicabilitatea informatiilor in domenii variate (constructii si domeniul imobiliar, vanzari, IT, organizare de evenimente, domeniul educational, cultural, social etc.)
 Mediul relaxat in care se desfasoara cursul
 Asigurarea pauzelor de masa si de cafea in toate zilele de curs

LOCUL DE DESFASURARE: Cladirea Albastra, Sediul SIF Moldova, Str. Pictor Aman 94 C, Mezanin ,Bacau

DURATA:6 ZILE ; 10-12 si 17-19 Iulie 2009,

GRUP TINTA: 16 persoane

TAXA DE PARTICIPARE: 1200 RON/persoana

Taxa de participare acoperă costurile cu privire la traineri, pauzele de cafea, materialele de curs (suportul de curs), testele de verificare si examenul de absolvire.
- Oferim discount pentru grupuri mai mari de 3 persoane -

TRAINER

Monica Cuibar
Despre trainer
Monica are o experienta 3 ani în conceperea si sustinerea diferitelor tipuri
de programe de instruire in domeniul bancar – asigurari, fiind, de asemenea, certificata ca trainer în urma absolvirii cursului de Formare de Formatori ( TOT – Training of Trainers). A sustinut diferite traininguri in cadrul Raiffeisen Bank si Allianz Tiriac Asigurari.Monica este manager de proiect autorizat si are o experienta de peste 5 ani in accesarea fondurilor europene si managementul proiectelor in cadrul companiilor si ONG-urilor.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

Pentru a vă putea înscrie, vă rugăm să ne transmiteţi: o copie a buletinului/ cartii de identitate, o copie a ultimei diplome de studii, fişa de înscriere, pe care o puteţi găsi on line, pe site-ul nostru www.schultz.ro , completată şi o copie după un document care să ateste achitarea taxei de participare.

Inscrierile se fac în ordinea primirii fişelor până la completarea locurilor.
Conform OG 129/2000 referitoare la formarea profesionala a adultilor costul cursurilor autorizate de CNFPA se deduce (dupa caz) din impozitul pe profit sau pe venit al firmei.

Persoanele interesate vor trimite documentele necesare inscrierii, pana la data de 9 Iulie 2009, ora 16.00, la adresa de e-mail corina.cojocaru@schultz.ro ; fax: 021.315.65.48
Persoana de contact: Corina Cojocaru



Despre Schultz Consulting SRL

Schultz Consulting este o companie dinamica de consultanta si training in diferite domenii precum: dezvoltare institutionala, comunicare, management de program, management de proiect, leadership, negociere, resurse umane, mangementul timpului.




Misiunea companiei noastre este de a oferi competente la standarde de excelenta.

Ingredientele pe care ne bazam sunt: optimizarea cunostintelor, dezvoltarea abilitatilor si formarea atitudinilor. Pentru aceasta folosim stiintele comportamentale aplicate prin metoda experentiala de formare, instruire a adultilor.


Corina Cojocaru
corina.cojocaru@schultz.ro
tel: 021-3156547
Schultz Consulting
office@schultz.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-schultz-consulting-srl/curs-autorizat-de-manager-proiect-bacau-iulie-2009-