Comunicat de presa - Destination UK

BUCURESTI - 12 octombrie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Au inceput inscrierile la programul de consiliere educativa „Destination UK” organizat de centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School din Bucuresti. Aflat deja la a saptea editie, proiectul explica in mod structurat si profesionist procesul de admitere la o universitate britanica. Training-ul se va desfasura in weekendul, 3-4 noiembrie 2012, si este dedicat tuturor elevilor interesati de studii universitarei afara tarii.

Comunicat de presa - Destination UK

Proiectul a fost creat in cooperare cu tineri romani, traineri certificati, ce studiaza la universitati de top din Marea Britanie si care au creat un ghid util pentru toti cei care doresc sa ii urmeze. 

Am fi dat orice sa existe cineva care sa ne indrume incă din liceu, sa cunoasca diferentele dintre sistemul educatonal roman şi cel britanic si sa ne scuteasca de mult stres şi timp pierdut. De aceea, am decis sa facem lucrurile mai usoare pentru urmatoarele generatii şi sa explicam procesul de admitere care poate parea coplesitor” declara Olivia Vicol, studenta la University of Birmingham si unul dintre initiatorii proiectului.  

Programul „Destination UK” este structurat in două zile: in prima zi (3 noiembrie) se prezinta informatii despre educatia universitara in Marea Britanie, statutul studentului international, selectia cursului si selectia universitatii, iar in cea de-a doua zi (4 noiembrie) se vor oferi detalii despre etapele aplicatiei, eseul personal, scrisoarea de recomandare si viata de student in UK.

Notele de la examenul de Bacalaureat si rezultatele de la testul IELTS, activitatile extrascolare dar, mai ales, eseul personal in limba engleza vor face toata diferenta. Imaginati-va ca vor fi mii de aplicatii, iar pretentiile comisiei de admitere a universitatii vor fi pe masura” adauga Olivia.

 

Inscrierea la cursul de consiliere se poate realiza online la: 
http://shakespeare-school.ro/engleza-tineri/studiaza-in-strainatate/inscriere.

Mai multe detalii gasiti accesand website-ul oficial al centrului: www.shakespeare-school.ro

 

Despre Centrul cultural de limba engleza Shakespeare

SHAKESPEARE SCHOOL este un centru de învăţare a limbii engleze fondat în 2002 ce organizează cursuri de engleză pentru copii şi tineri între 4-25 ani. Are trei sedii în Bucureşti, situate în sectorul 1 si 2 cu o capacitate totală de aproximativ 1500 de cursanţi.
Printre serviciile furnizate se regăsesc:
- cursuri de engleză generală pentru copii (preşcolari între 4 şi 7 ani şi elevi clasele primare)
- cursuri pregătitoare pentru examene: examenele Cambridge YLE-cls. V, KET- cls.VI, PET- cls.V