Cursuri de vară de limba engleză pentru copii şi tineri

BUCURESTI - 2 mai 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura

Centrul de învăţare a limbii engleze, Shakespeare School, a lansat cursurile intensive de vară de limba engleză pentru copii şi tineri, „Coloured Summer Sessions”, ce se vor desfăşura în perioada iunie-iulie la cele două sedii din Bucureşti. Vara 2011 este cu adevărat specială întrucât Shakespeare School lansează o suită de cursuri unice pe piaţa din România, unul dintre acestea ţintind recrearea pieselor lui Shakespeare într-o manieră modernă, non-conformistă, iar un altul menit să îi antreneze pe copii să descifreze enigme în limba engleză pentru a deveni asistenţii celebrului detectiv Sherlock Holmes.

Cursuri de vară de limba engleză pentru copii şi tineri
 Copiii aşteaptă cu nerăbdare vacanţa de vară atât pentru odihnă, cât şi pentru distracţie. Cunoscând toate acestea, ne-am gândit să îi surprindem prin intermediul celor două cursuri noi. Pe cei curioşi, dornici să descifreze enigme îi invităm să între în pielea celui mai faimos detectiv al tuturor timpurilor, Sherlock Holmes, iar pe cei veşnic îndrăgostiţi de Shakespeare, cu abilităţi de actori şi regizori, îi aşteptăm să îşi etaleze talentul în mici scenete bazate pe fragmente de film 

Adriana Alionte

Oferta cursurilor de vară de limba engleză de la Shakespeare School acoperă o plajă largă de posibili cursanţi, de la 5 şi până la vârsta de 25 de ani.  „Lista cursurilor de vară este variată şi colorată! Ne-am gândit să le oferim copiilor şi tinerilor oportunitatea să îşi exerse limba engleză şi pe parcursul verii, de aceea, metoda noastră de predare este adaptată perioadei de vacanţă. Elementele cele mai atrăgătoare ale cursurilor constau în secvenţe video, jocuri, mici scenete de teatru, cântece, bineînţeles, adaptate fiecărei categorii de vârstă şi nivelului de cunoaştere a limbii. Ne dorim să înveselim vacanţa cursanţilor noştri şi să îi menţinem mereu entuziaşti şi interesaţi de limba engleză!”, a declarat Adriana Alionte, directorul Shakespeare School.

Metoda de predare Shakespeare School este captivantă şi eficientă: cei mici utilizează păpuşi de degete sau de mână şi marionete de carton, iar pentru elevii de gimnaziu se folosesc diverse jocuri didactice, scenete de teatru şi competiţii, toate contribuind la conturarea unui climat propice procesului de învăţare dinamic şi participativ. De asemenea, la această serie de elemente didactice se adaugă şi tabla interactivă, un instrument de predare îndrăgit de elevi şi util pentru profesori.

Noutăţile verii 2011 oferite de Shakespeare School se reflectă în două titluri de cursuri inedite: „How to Become Sherlock Holmes' Assistant!” (Cum să devii asistentul lui Sherlock Holmes) şi ”Teenagers’ Guide to Drama- How to fall in love with Shakespeare" (Ghidul de teatru al adolescenţilor sau Cum să te îndrăgosteşti de Shakespeare). „Copiii aşteaptă cu nerăbdare vacanţa de vară atât pentru odihnă, cât şi pentru distracţie. Cunoscând toate acestea, ne-am gândit să îi surprindem prin intermediul celor două cursuri noi. Pe cei curioşi, dornici să descifreze enigme îi invităm să între în pielea celui mai faimos detectiv al tuturor timpurilor, Sherlock Holmes, iar pe cei veşnic îndrăgostiţi de Shakespeare, cu abilităţi de actori şi regizori, îi aşteptăm să îşi etaleze talentul în mici scenete bazate pe fragmente de film”, a adăugat Adriana Alionte. 

Potrivit acesteia, pentru liceeni şi studenţi abordarea este la fel de prietenoasă, dar conţinutul este mai academic, cursurile de vară oferite având drept scop familiarizarea cu formatul examenelor internaţionale Cambridge şi IELTS. Shakespeare School este recunoscut de către departamentul Cambridge ESOL al Universităţii Cambridge ca centru de pregătire pentru examene Cambridge. „Incurajam tinerii să se pregătească şi să susţină examene recunoscute pe plan internaţional, această diplomă fiind valoroasă pentru toţi cei care îşi propun să fie remarcaţi de universităţi şi angajatori din întreaga lume. Mai mult, certificatul Cambridge sau IELTS este recunoscut de Ministerul Educaţiei din România ca fiind echivalent cu proba de competenţă lingvistică din cadrul examenului de Bacalaureat” a completat Adriana Alionte, directorul Shakespeare School. 

Pentru lista completă şi înscrierea la cursurile de vară organizate de centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School, puteţi accesa site-ul: http://www.shakespeare-school.ro/cursurivara. 

Despre Centrul cultural de limba engleza Shakespeare

SHAKESPEARE SCHOOL este un centru de învăţare a limbii engleze fondat în 2002 ce organizează cursuri de engleză pentru copii şi tineri între 5-25 ani. Are două sedii în Bucureşti, ambele situate în sectorul 2 cu o capacitate totală de aproximativ 1000 de cursanţi.
Printre serviciile furnizate se regăsesc:
-cursuri de engleză generală pentru copii (preşcolari între 5 şi 7 ani şi elevi clasele primare)
-cursuri pregătitoare pentru examene: examenele Cambridge YLE-cls. V, KET- cls.VI, PET- cls.VII, FCE- VIII-IX, CAE-elevi de liceu, examenele Trinity pentru elevii claselor a VII-a, examene de admitere la clase intensive sau bilingve de limba engleză, testul IELTS pentru elevi de liceu şi studenţi
-club de conversaţie cu profesori vorbitori nativi (adresat elevilor claselor III-VIII)
-consiliere educativă pentru admiterea la universităţi britanice prin programul Destination UK
-cursuri intensive de vara în Bucureşti, adresându-se celor între 5 şi 25 ani
-şcoli de vară de perfecţionare a limbii engleze, în locaţii din Marea Britanie (Oxford, Cambridge, Londra, Canterbury) sau din SUA, adresându-se celor cu vârste cuprinse între 9 şi 25 ani

Mai mult detalii gasiti accesand website-ul oficial al centrului: www.shakespeare-school.ro