Mii de participanţi la concursul naţional de creatie in limba engleza organizat de Shakespeare School

BUCURESTI - 9 aprilie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bucuresti, 6 aprilie 2012: Prima etapa a concursului national de creatie in limba engleza “Shakespeare School Essay Competition” s-a incheiat. Succesul competitiei se reflecta in numarul foarte mare de participanti, inregistrandu-se mii de eseuri in limba engleza de la elevi din peste 400 de localitatii.

Mii de participanţi la concursul naţional de creatie in limba engleza organizat de Shakespeare School
 “Entuziasmul numerosilor participanţilor exprimat prin comentariile postate atat pe blog si Facebook, ne insufla energia de care vom avea nevoie in a doua etapa a concursului ce consta in evaluarea miilor de eseuri. Multumim tuturor concurentilor pentru ca au dovedit ca sunt fani adevarati ai limbii engleze si au avut curajul sa-si impartaseasca ideile creative cu noi, dar multumiri speciale dorim sa le acordam si profesorilor care i-au indrumat!” 

Director Adriana Alionte

Competitia este organizata pentru 2 grupe de varsta: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani, iar marile premii constau in 4 tabere de limba engleza in Marea Britanie, in valoare de aproximativ 1500 lire fiecare.  Profesorul cu cei mai multi concurenti inscrisi,  va participa gratuit ca insotitor de grup la o tabara de 2 saptamani in Anglia, in vara anului 2012.

 

Biletul de intrare in cursa este un eseu in limba engleza, iar temele propuse sunt inedite si reprezinta o provocare pentru tinerii creativi. Pornind de la ideea Anului European al solidaritatii intre generatii, elevii de gimnaziu (11-14 ani) isi vor imagina cum este sa fii adult pentru o zi, iar liceeni (15-19 ani) vor avea de realizat un eseu despre conformismul si/sau nonconformismul tinerei generatii.

 

Selectia eseurilor se va realiza de catre o comisie de jurizare alcatuita din 17 profesori de limba engleza. Cei 20 de finalisti pentru fiecare dintre cele doua categorii de varsta in parte (11-14, respectiv 15-19 ani) se vor anunta pana la data de 20 mai pe blog-ul Shakespeare School. Selectia finala se va realiza prin interviurile din 26-27 mai, desfasurate la Shakespeare School in Bucuresti, urmand ca festivitatea de premiere sa aiba loc in luna iunie.

 

Organizatorul concursului “Shakespeare School Essay Competition”, multumeste partenerilor si sponsorilor pentru sustinerea acordata.

 

Toate detaliile se regasesc pe pagina oficiala a competitiei: www.shakespeare-school.ro/concurs.

 

Organizator: Shakespeare School

Sub egida:  Anul European al Solidaritatii intre Generatii

Partener principal: Mirunette International Education

Sponsori: Studio Cambridge, Harrow House International College, Cohn and Jansen JWT, Simaco Advertising, Vitastal Consulting

Parteneri educationali: British Council, Fischer International, Carturesti, Federatia Nationala a Asociatilor de Parinti

Parteneri media: TVR, Kiss FM, B24 FUN, Mediafax, Curientul National, Teen Press, Asociatia Young Initiative, Calificativ.ro, Studentie.ro, Clopotel. Ro, Romania Pozitiva, Presa in blugi, Amdoar18ani.ro., Zurli

 

Persoana de contact:

Manuela Butnaru

Marketing Executive

Telefon: 021.230.20.06/ 0755 030 833

E-mail: marketing@shakespeare-school.ro

Website: www.shakespeare-school.ro

Blog: http://blog.shakespeare-school.ro

Facebook: www.facebook.com/shakespeareschool

 

Despre Centrul cultural de limba engleza Shakespeare

SHAKESPEARE SCHOOL este un centru de învăţare a limbii engleze fondat în 2002 ce organizează cursuri de engleză pentru copii şi tineri între 4-25 ani. Are trei sedii în Bucureşti, situate în sectorul 1 si 2 cu o capacitate totală de aproximativ 1500 de cursanţi.
Printre serviciile furnizate se regăsesc:
- cursuri de engleză generală pentru copii (preşcolari între 4 şi 7 ani şi elevi clasele primare)
- cursuri pregătitoare pentru examene: examenele Cambridge YLE-cls. V, KET- cls.VI, PET- cls.V