Tabere la Oxford si la Cambridge pentru premiantii concursului Shakespeare School Essay Competition

BUCURESTI - 7 iunie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bucuresti, 6 iunie 2012: Centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School va premia cele mai bune eseuri in limba engleza la festivitatea de premiere a concursului de creatie "2012 Shakespeare School Essay Competition”. Marile premii constau in tabere internationale gratuite in Marea Britanie. Evenimentul de premiere va avea loc vineri, 8 iunie, incepand cu orele 11.30, la sediul din strada Tokio, numarul 9 din sectorul 1.

Tabere la Oxford si la Cambridge pentru premiantii concursului Shakespeare School Essay Competition
 “Shakespeare School Essay Competition aflat la a IV-a editie a devenit deja o tradiţie, avand mii de participanti din peste 350 de localitati. Ne dorim sa ii incurajam pe toti tinerii să gândească, să inoveze, să creeze în limba lui Shakespeare si sa ii recompensam pe cei mai talentati!” 

Adriana Alionte, director Shakespeare School

In urma interviurilor desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute, au fost selectati cate 20 de elevi finalisti pentru fiecare categorie de varsta a concursului: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani. Comisia de jurizare alcatuita din profesori ai centrului de pregatire a fost placut impresionata de participantii talentati si pasionati de limba lui Shakespeare. “Shakespeare School Essay Competition aflat la a IV-a editie a devenit deja o tradiţie, avand mii de participanti din peste 350 de localitati.  Ne dorim sa ii incurajam pe toti tinerii să gândească, să inoveze, să creeze în limba lui Shakespeare si sa ii recompensam pe cei mai talentati!” a afirmat Adriana Alionte, directorul Shakespeare School.

In cadrul festivitatii, celor 20 finalisti pentru fiecare categorie de varstă li se vor acorda premii substantiale constand in scoli de vara de limba engleza timp de doua saptamani in Anglia, in valoare de peste 1.500 euro. Marii castigatori au ocazia să mearga in faimosul oras universitar Oxford sau Cambridge (locurile I si II de la grupa de vârstă 15-19 ani) si la  Clifton College sau  Harrow House International College (locurile I si II la grupa de 11-14 ani). De asemenea, premiantii vor putea urma gratuit si cursuri intensive de limba engleza pe parcursul verii, in Bucuresti, oferite de Shakespeare School. Alaturi de acestea, vor fi oferite taxe de examen Cambridge, carti in limba engleza si dictionare, precum si camere foto, mp3 playere si alte suprize.

Elevii romani au profitat in numar foarte mare de oportunitatea de a se exprima in limba lui Shakespeare, la concursul organizat pe plan national nu numai datorita premiilor, dar si datorita temelor de concurs incitante, adecvate fiecarei categorii de varsta in parte. Pornind de la ideea Anului European al solidaritatii intre generatii, elevii de gimnaziu (11-14 ani) isi vor imagina cum este sa fii adult pentru o zi, iar liceeni (15-19 ani) vor avea de realizat un eseu despre conformismul si/sau nonconformismul tinerei generatii.

In data de 8 iunie va avea loc in cadru festiv ceremonia de premiere la Shakespeare School, unde sunt invitati sa fie prezenti toti cei 35 de finalisti si insotitorii lor, alaturi de reprezentantii mass-media, sponsorii competitiei si partenerii media. Confirmarea participarii la evenimentul de premiere se poate realiza la adresa: info@shakespeare-school.ro.

Organizator: Shakespeare School

Sub egida: Anul European al Solidaritatii intre Generatii

Partener principal: Mirunette International Education

Sponsori: Studio Cambridge, Harrow House International College, Cohn and Jansen JWT, Simaco Advertising, Vitastal Consulting

Parteneri educationali: British Council, Fischer International, Carturesti, Federatia Nationala a Asociatilor de Parinti

Parteneri media: TVR, Kiss FM, B24 FUN, Mediafax, Curientul National, Teen Press, Asociatia Young Initiative, Calificativ.ro, Studentie.ro, Clopotel. Ro, Romania Pozitiva, Presa in blugi, Amdoar18ani.ro., Zurli

Persoana de contact:

Manuela Butnaru

Marketing Executive

Telefon: 021.230.20.06/ 0755 030 833

E-mail: marketing@shakespeare-school.ro

Website: www.shakespeare-school.ro

Blog: blog.shakespeare-school.ro

Facebook: www.facebook.com/shakespeareschool

Despre Centrul cultural de limba engleza Shakespeare

SHAKESPEARE SCHOOL este un centru de învăţare a limbii engleze fondat în 2002 ce organizează cursuri de engleză pentru copii şi tineri între 4-25 ani. Are trei sedii în Bucureşti, situate în sectorul 1 si 2 cu o capacitate totală de aproximativ 1500 de cursanţi.
Printre serviciile furnizate se regăsesc:
- cursuri de engleză generală pentru copii (preşcolari între 4 şi 7 ani şi elevi clasele primare)
- cursuri pregătitoare pentru examene: examenele Cambridge YLE-cls. V, KET- cls.VI, PET- cls.V