Cazare Timisoara

Timisoara - 4 martie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism

Timișoara este orașul de azi pe locul unde a fost o uriașă mlaștină produsă de râurile Timiș și Bega. Timișoara orașul reședință de județ a județului Timiș este motorul economic din partea de vest a țării noastre. Zona Banatului se identifică prin Timișoara, un oraș univesitar, un oraș de tranzit cu granițe înspre Serbia și Ungaria

Cazare Timisoara

Cazare Timisoara

Timișoara este orașul de azi pe locul unde a fost o uriașă mlaștină produsă de râurile Timiș și Bega. Timișoara orașul reședință de județ a județului Timiș este motorul economic din partea de vest a țării noastre.

Zona Banatului se identifică prin Timișoara, un oraș univesitar, un oraș de tranzit cu granițe înspre Serbia și Ungaria precum și cu un aeroport ce face legătura cu alte locații din Europa și din lume. Prima atestare documentară a localităţii Timişoara este destul de controversată, aceasta fiind plasată de specialişti fie în 1212, fie în 1266. În 1175 este menţionat comitatul Timiş, dar sursele nu menţionează care este centrul economic şi administrativ al acestuia.

Un episod deosebit din istoria Timişoarei îl reprezintă asediul cetăţii de către oastea ţăranilor răsculaţi condusă de Gheorghe Doja. Doja a suferit o cumplită moarte, fiind pus pe un scaun din fier înroşit şi ars de viu este marcat de statuia Sfintei Marii din Piaţa cu acelaşi nume a cartierului Iosefin.

Totuşi, ultimele ipoteze susţin că torturarea lui Doja a avut loc chiar lângă castel, de unde nobilii au putut urmări macabrul spectacol. Deci este mult mai probabil ca locul execuţiei să fie undeva în faţa Hotelului Central de lângă Muzeul Banatului. Timișoara este un oraș universitar recunoscut în zonă, fapt ce atrage anual numeroși turiști. Câteva centre medicale atrag și ele turiști în orașul de pe Bega care vor cauta cazare in Timisoara. Imediat după Revoluție Timișoara a devenit locul de intrare în țară a noutăților economice și comerciale din Europa de Vest.

Autoritățile locale se luptă an de an pentru dezvoltarea turismului, modernizarea canalului Bega pentru a putea fi navigabil in scop turistic este unul din obiective. S-au construit numeroase unitati de cazare Timisoara, pensiuni Timisoara, moteluri Timisoara, hoteluri Timisoara, toate pregatite sa ofere cazare Timisoara , la multimea de turisti care cauta cazare in Timisoara. Așa cum se știe, toate acestea au contribuit așa cum era de așteptat la dezvoltarea turismului în Timișoara in principal prin oferta de cazare in Timisoara mai mare de la un an la altul.

Numeroase unități de cazare, numeroase locuri unde a se lua masa în funcție evident de buget și preferințe. În anul 1990 populaţia a ajuns la un maxim istoric de peste 350 mii de locuitori, după care a continuat cu un trend negativ. Timișoara este un oraș multietnic; aici trăiesc români, maghiari, sarbi, germani, slovaci etc. Această situație se regăseste si în gastronomie, produsele culinare de aici au amprenta din bucatăria țărilor vecine.

Din punct de vedere economic Timișoara găzduiește două centre comerciale. Timişoara este un nod important în traficul de tranzit, fiind străbătuta de culoarul 4 european (Hamburg – Istanbul), de drumurile europene E70 şi E671 şi de drumurile naţionale DN6 şi DN69. În data de 17 decembrie 2011 a fost deschis segmentul din autostrada A1 care leagă Timişoara de Arad, cu acces la nodul de la Giarmata.Calea ferată este la rândul ei un punct de legătură important atât pe plan național cât și pe plan internațional.

Tot aici, în Timișoara, sunt câteva instituții importante la nivel național coordonate de aici din orașul de pe Bega. Câteva curiozități ce trebuie să le cunoști atunci când te decizi să vizitezi Timișoara :

1855 – primul oraş al monarhiei habsburgice cu străzile iluminate cu gaz;
1881 – prima reţea de telefonie de pe teritoriul actual al României;
1884 – primul oraş din Europa continentală cu străzile iluminate electric, cu 731 de lămpi;[1]
1886 – prima staţie de salvare din Ungaria şi România;
1895 – prima stradă asfaltată de pe teritoriul de azi al României;
1897 – primele proiecţii cinematografice pe teritoriul actual al ţării noastre;
1899 – primul tramvai electric într-un oraş din România de azi;
1953 – singurul oraş european cu trei teatre de stat în română, maghiară şi germană
1989 – 16 decembrie de aici a început Revoluția împotriva comunismului
Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Timişoara este una din cele mai mari biserici din România. Ea poate fi zărită din depărtare, atunci când ne apropiem de oraş şi reprezintă de multe ori simbolul Timişoarei.

După 23 august 1944, la 30-31 octombrie 1944, aviaţia germană a bombardat Timişoara. Şase bombe au căzut asupra catedralei. Dintre cele şase bombe, nu a explodat decât una, care a provocat pagube importante, dar limitate. Faptul că celelalte cinci bombe, deci marea lor majoritate, nu au explodat, este considerat „o adevărată minune cerească”: mâna lui Dumnezeu şi-a apărat Casa Sa spune o legendă! Timișoara va fi Capitala Culturală Europeană în anul 2021. Timișoara găzduiește an de an o serie de evenimente culturale, spectacole, etc.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-virtual-business-srl/cazare-timisoara1