14 motive sa-ti petreci luna de miere in Cambodgia

BUCURESTI - 20 iunie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Social

De la accesorii de nunta si meniuri nunta personalizate alese dintre numeroase meniuri nunta pana la luna de miere, trebuie avute toate in vedere.
Pentru ca stim ca abia astepti luna de miere, am creat o lista cu 15 motive sa-ti petreci o vacanta de neuitat in Cambodgia, regatul unei civilizatii pierdute.

 

            De la accesorii de nunta si meniuri nunta personalizate alese dintre numeroase meniuri nunta pana la luna de miere, trebuie avute toate in vedere.

            Pentru ca stim ca abia astepti luna de miere, am creat o lista cu 15 motive sa-ti petreci o vacanta de neuitat in Cambodgia, regatul unei civilizatii pierdute.

Calatoriti spre vechiul regat al khmerilor, unde Mekong e zeul apelor, iar duhurile padurii au pus stapanire pe temple, ruine si minele de pietre pretioase.

Desprinsa din Imperiul Khmer (secolele al XI-lea – al XIV-lea), apoi din Imperiul Indochinei franceze si mai tarziu sub dominatia Japoniei, Cambodgia este un teritoriu stravechi cu o independenta recent castigata, abia in 1953.

Insa, in ciuda tuturor necazurilor, Cambodgia a renascut mereu si si-a pastrat intacte farmecul si mostenirea culturala.

Localnicii din Siem Reap inca mai practica dansul traditional Apsara.

In zona rurala, la marginea asezarilor cu arhitectura coloniala franceza si colibe de stuf, vei da peste jungla deasa, campiile lacustre si intinsele plantatii de orez.

Odata ajunsi in capitala Phnom Penh, vizitati Palatul Regal, Pagoda de Argint, Muzeul National, Gradina Orhideelor si Piata Centrala.

Langa stravechiul oras Siem Reap, puteti tocmi pentru o zi intreaga un sofer de tuk-tuk, care sa va duca la templele inghitite de vegetatie din Angkor. Dintre toate, Angkor Wat este cel mai vechi, cel mai inalt si mai faimos lacas de cult, construit in cinstea zeului hindus Vishnu. Nu ratati nici decorul in care Angelina Jolie a filmat „Lara Croft: Tomb Raider”, templul Ta Phrom.

Incercati bucataria cambodgiana, bazata pe orez, taitei, carne de porc si pui, creveti si peste. Niciun fel culinar traditional nu-i lipseste sosul prahok, facut din peste fermentat. La sfarsitul mesei, iti este servit un iced coffee sau un cocktail preparat intr-o nuca de cocos.

In Sihanoukville, singura statiune de litoral a Cambodgiei, cu nisipuri aurii si insule in larg, puteti face scufundari si sporturi nautice.

Targuiti-va pentru orice suvenir, palarie de paie sau evantai. Pe seara, rasfatati-va cu un masaj de relaxare sau vizitati cluburile din zona plajei Ochetuel.

Tinuturile salbatice sunt ideale pentru trekking si mountain biking.Faceti o croaziera pe Mekong, bucurati-va de jocul delfinilor de apa dulce si vizitati fermele de crocodili si de viermi de matase.Navigarea pe Mekong, cel mai lung fluviu din Asia e o experienta unica.Evitati sa calatoriti in perioada februarie-iunie, in sezonul musonului, cand temperaturile si umiditatea sunt foarte ridicate.

            Viziteaza site-ul Creatorilor de invitatii pentru  toate celelalte alegeri precum: accesorii de nunta, meniuri nunta personalizate alese dintre numeroase meniuri nunta si multe altele. Lasa-te inspirata de colectiile noastre variate.