15 motive sa-ti petreci luna de miere in Reunion

BUCURESTI - 11 iunie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Industrie, Monden / Lifestyle

De la florar, invitatii nunta, marturii de nunta, seturi de nunta, toate detaliile trebuie planificate din timp. Fa-ti o lista cu prioritati, iar noi iti venim in ajutor cu o lista de sfaturi utile si te ajutam sa gasesti si locatia perfecta pentru luna de miere.
Am creat o lista cu 15 motive sa-ti petreci luna de miere in insula franceza Reunion.

 

     De la florar, invitatii nunta, marturii de nunta, seturi de nunta, toate detaliile trebuie planificate din timp. Fa-ti o lista cu prioritati, iar noi iti venim in ajutor cu o lista de sfaturi utile si te ajutam sa gasesti si locatia perfecta pentru luna de miere.


    Am creat o lista cu 15 motive sa-ti petreci luna de miere in insula franceza Reunion.

 

Reunion este un Hawaii la sud de Africa; aici gasiti vulcani, orhidee, cascade naucitoare si plaje magnifice, un mix de peisaje tropicale, imbatate in parfumuri dulci, ametitoare.

La nord de tropicul Capricornului, in inima Oceanului Indian, la 800 de kilometri est de Madagascar, insula Reunion formeaza, impreuna cu Mauritus si Rodriguez, arhipelagul Madagascarelor, botezat astfel dupa navigatorul portughez Pedro de Mascarenhas, unul dintre primii europeni ajunsi aici in 1512.

Fosta escala pentru exploratorii britanici si olandezi aflati pe drum spre India, insula a ramas nelocuita pana in 1642, cand francezii au colonizat-o pentru a scapa de exilatii si detinutii din tara.
Noul taram al coroanei franceze, denumit Ile Bourbon dupa numele dinastiei conducatoare, a devenit principalul furnizor de vanilie, trestie de zahar, tutun, fructe tropicale si cafea. De-abia in 1793, insula a luat numele de Reunion, ca memento a fraternizarii soldatilor si garzii regale franceze cu revolutionarii de la Paris.

Insula a devenit faimoasa pentru stilul de viata tipic francez, iar relieful abrupt si clima tropicala care amintesc de indepartatul Hawaii.

Vulcanul care a dat nastere insulei, Piton des Neiges, a adormit demult, dar un al doilea vulcan, Piton de la Fournaise, este inca activ, spre bucuria turistilor, a fotografilor si a vulcanologilor din lumea intreaga, care pot asista, o data la doi ani, la un spectacol live incandescent.

Perioada optima de vizitare este intre lunile mai si noiembrie. La fel ca in Franta, poti folosi euro drept moneda pentru plati si cumparaturi. Diferenta de fus orar este GMT +4 ore.

Atentie! Pe plajele mai izolate, rechinii reprezinta un real pericol.

De la catararile prin vaile vulcanice, la scufundari, pescuit si surfing in apele de turcoaz care inconjoara insula, acest loc este un adevarat paradis pentru iubitorii de activitati outdoor.

Foarte apreciate sunt si traseele din munti si din caldere, perfecte pentru alpinism, trekking sau mountain biking.

In partea de nord, exista trei caldeire sculptate in vulcanul stins Piton des Neiges, cu spectaculoase cascade, pe care le poti admira din elicopter.

Probabil veti dori sa vizitati si una dintre numeroasele plantatii de vanilie, trestie de zahar si cafea ori campurile cu muscate si vetiver, ale caror esente sunt folosite in industria parfumeriei.Nu ratati nici orasele cu farmec colonial, cum e capitala Saint-Denis, cu temple, moschee si catedrale, un muzeu de istorie naturala, o multime de galerii de arta si promenada Barachois, de-a lungul careia se afla numeroase cafenele.

Saint-Leu gazduieste anual unul din cele mai renumite concursuri de surf din lume.

Vanilia de Bourbon este unul dintre cele mai apreciate ingrediente de origine exotica.

            Pentru  toate celelalte alegeri mai mici pe care le ai de facut in urmatoarele luni: invitatii nunta, marturii de nunta, seturi de nunta si multe altele, viziteaza site-ul Creatoriilor de invitatii. Lasa-te inspirata de colectiile noastre felurite.