Amenajarea unei gradini Feng Shui

BUCURESTI - 2 aprilie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Vechea arta chineza propune diferite moduri in care o gradina poate fi amenajata, cu fantani curgatoare, copertine albe si plante multicolore. Pentru a oferi o stare de bine si de relaxare, aceste gradini trebuie sa respecte cateva reguli simple, dar de efect.

Vechea arta chineza propune diferite moduri in care o gradina poate fi amenajata, cu fantani curgatoare, copertine albe si plante multicolore. Pentru a oferi o stare de bine si de relaxare, aceste gradini trebuie sa respecte cateva reguli simple, dar de efect.
Arta Feng Shui a devenit in ultimul timp foarte cunoscuta in Occident si in America, pentru ca propune solutii simple de amenajare, atat interioare, cat si exterioare, ce urmaresc adunarea de energii pozitive, benefice sanatatii si fericirii. Aceasta arta sugereaza aranjarea diferitelor elemente in spatiu, pentru a urmari exemplul naturii in perfecta armonie. Forta de enegie, numita Chi, are, in credinta chineza, influente notabile asupra starii sufletesti a omului, care se oglindeste de cele mai multe ori si in starea sa materiala.
Bazata pe armonie si echilbru, gradina amenajata in stil Feng Shui dispune de copaci inalti, dar si de arbusti. Acestia simbolizeaza siguranta si intimitate, oferind un cadru natural perfect pentru relaxare. Lumina trebuia sa vina din zona de Sud-Vest a gradinii. In acest sens, plantele din acea zona vor fi mai rare, pentru a permite razelor solare sa strabata, iar pe timp de seara, se pot instala cateva felinare sau lampioane din hartie colorata sau pictata manual.
In ceea ce priveste plantarea florilor, sunt recomandate combinatii de flori, arbusti si pomi fructiferi, pentru a oferi miresme si culori minunate pe tot parcursul anului. Plantele vor fi cultivate in partea de Sud-Est a gradinii, pentru a echilibra partea ce contine piatra si beton a gradinii. In cazul in care se observa ca plantele se ofilesc sau ca rasadul nu se prinde, inseamna ca forta de energie este influentata in mod negativ. Este foarte important ca plantele sa fie ingrijite, udate si tunse, pentru a avea un aspect placut si plin de vitalitate.
Pentru a crea zone cu umbra, perfecte pentru relaxare, pot fi instalate copertine de tip pergola, de care se prinde vita de vie, un simbol important de Yang. Rocile cu aspect natural, neslefuit, sunt partea de Yin, formand alei prin toata gradina. Un rol notabil de Chi pozitiv in gradinile Feng Shui il are apa, intotdeauna limpede si curata, care trebuie sa circule constant printr-o retea de iazuri, fantani si paraiase, animate de pestisori aurii si plante subacvatice.
O gradina Feng Shui constituie o oaza de liniste si armonie, aflata la umbra unor copertine albe, printre plante luxuriante.

Vezi mai multe pe: http://www.scharx.ro/Copertine.html

Despre Kondor Invest

Vezi mai multe pe site-urile noastre