Bucataria Spaniola

BUCURESTI - 14 martie 2012

Comunicat tip General in Afaceri

Bucataria spaniola este recunoscuta in toata Europa pentru diversitatea ingredientelor folosite, migala cu care este gatita si savoarea preparatelor

 Printre principalele ingrediente care definesc Spania si implicit bucataria autohtona se numara uleiul de masline, maslinele, usturoiul, alunele si sherry. Acestora li se adauga cartofii, piperul si fasolea, carnea si fructele de mare.

Mancarea preferata a spaniolilor se numeste churro, un produs de patiserie dulce, cu aroma de scortisoara si prajit in ulei de masline. Acesta mai este cunoscut si sub denumirea de gogoasa spaniola. Se serveste pudrat cu zahar. Printre retetele culinare traditionale se regasesc si omleta de cartofi (tortilla de patata), supa de rosii (gazpacho), orez cu sofran (paella), stufatul si tocana (fabada asturiana - tocana de fasole), migas (paine veche de o zi cu usturoi si pimenton - paprika afumata, si ulei de masline), carnati (embutidos - carnat de porc, chorizo - carnat de porc cu paprika). Spaniolii consuma si foarte multe preparate pe baza de legume boabe, inclusiv linte, boabe verzi si naut.

Desi bucataria spaniola este considerata a fi una foarte bogata, felurile de mancare sunt de fapt destul de simple. Aroma inconfundabila si gustul excelent este dat in principal de mirodeniile folosite, uleiul de masline, care este gustos si sanatos, si nenumaratele salate servite la masa.

Dulciurile consumate de spanioli variaza in functie de regiune. De exemplu, in zona Nordica, Galia, se prefera crema din oua si lapte, tartele cu fructe, budinca de orez, torrijas (paine prajita frantuzeasca) si turron (un desert de Craciun cu migdale si miere).

Despre Kondor Invest

Site pentru retete culinare

Taguri: retete culinare
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scharx-srl/bucataria-spaniola