Case sustenabile: Home for Life

BUCURESTI - 5 iunie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Incepand cu mai bine de jumatate de secol, din ce in ce mai multe voci din intreaga lume ne atentioneaza in legatura cu pericolul pe care-l reprezinta epuizarea resurselor naturale, poluarea aerului si a apei, defrisarile masive de paduri, pierderea biodiversitatii etc.

In acest context,  revista “igloo. habitat & architecture”, prezinta solutii ecologice contemporane in arhitectura si design, concepte, dar mai ales proiecte definitivate, care si-au probat cu succes functionalitatea.

Pentru aplicarea propriu-zisa a conceptului de sustenabilitate trebuie urmarite cateva directii: termoizolarea, orientarea corecta fata de punctele cardinale, controlul insoririi si al

umbririi, inlocuirea climatizarii cu ventilatia naturala si mecanica, utilizarea energiei

regenerabile si a materialelor naturale si/sau reciclabile produse cu un minim de consum

energetic, folosirea aparaturii electrocasnice din seria economica.

Utilizarea rulourilor exterioare iti aduce numeroase beneficii sustenabile precum: termoizolarea, controlul luminii care patrunde in casa, faciliteaza ventilatia naturala si contribuie la nivelul de eficienta energetica. Compania Kondor produce si comercializezeaza sisteme de rulouri exterioare aluminiu de inalta calitate. Vei fi uimit/a de ofertele noastre avantajoase de rulouri exterioare pret.

Iata exemplul unei case sustenabile prezentate de revista “igloo. habitat & architecture”.

Home for Life: Casa care produce mai mult decat consuma

„Home for Life” este o locuinta unifamiliala de 190 mp din Aarhus, Danemarca, cu regim de inaltime parter plus mansarda, este proiectata astfel incat sa reduca la minimum consumul de energie rezultat din exploatare si sa asigure un climat interior cu un nivel ridicat de confort.

Locuinta este amplasata pe teren astfel incat orientarea acoperisului sa permita folosirea optima a panourilor solare. Suprafetele vitrate (ferestre verticale si ferestre de mansarda) sunt cca 40% din suprafata utila, iar datorita acestui fapt,  nevoia de iluminare artificiala a spatiilor pe timpul zilei scade pana aproape de zero.

Ferestrele de mansarda asigura o termoizolare corespunzatoare, fiind prevazute cu jaluzele interioare, pentru evitarea insoririi prea puternice, dar si cu rulouri in exterior, pentru a opri razele soarelui inainte de a trece prin geam, pentru a evita supraincalzirea pe timpul verii. Aceleasi rulouri asigura si termoizolarea suplimentara a anvelopantei pe timpul noptii, in anotimpurile mai reci.

Pe timp de iarna, ventilatia se realizeaza prin admisia de aer proaspat in spatiile locuite si apoi evacuarea lui prin spatiile de serviciu, cu recircularea caldurii. Deschiderea si inchiderea geamurilor in vederea ventilatiei si actionarea elementelor de control al insoririi se fac la comanda unui sistem inteligent, alimentat de o sursa de energie solara generata de panouri cu celule fotovoltaice montate pe acoperis. Tot datorita sursei de energie solara, anvelopanta se transforma intr-o „fatada activa”, care raspunde prin diferite scenarii si combinatii de actiuni conditiilor de mediu care variaza de la un anotimp la altul si in momentele diferite ale aceleiasi zile.

Consulta acum oferta Practix de rulouri exterioare pret si ia legatura cu unul dintre consultantii nostri. Viziteaza site-ul nostru pentru a gasi promotiile din aceasta perioada.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scharx-srl/case-sustenabile-home-for-life