Ce alegem pentru lucrarile de hidroizolatii

BUCURESTI - 14 martie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Spuma rigida de poliuretan este un produs din ce in ce mai ales din marea varietate de materiale izolante care concureaza pe piata de izolanti.
Atenta la solicitarile clientilor si partenerilor sai, Termopol Construct isi completeaza gama de produse si lucrari speciale, cu unitatea mobila de izolatii cu spuma poliuretanica rigida.

 

   Pentru a aplica un strat impermeabilizant peste diferite suprafete, specialistii ne sfatuiesc sa folosim spuma de poliuretan rigida, cu o densitate medie, aplicata intr-un strat de o anumite grosime. Acesta difera in functie de conditiile climatice, textura suprafetei sau expertiza constructorilor.

  Gratie structurii sale celulare predominant inchise, spuma de poliuretan rigida, rezultata prin reactia dintre poliol si izocianat, este o alegere foarte buna pentru lucrarile de hidroizolatii, ce acompaniaza de obicei reabilitarea termica a unei cladiri sau hale industriale. Expertii au studiat proprietatile acestui polimer si au ajuns la concluzia ca aceasta capacitate de hidroizolator se manifesta in cazul in care spuma prezinta o densitate egala sau mai mare de 45 kg/mc si daca este aplicata intr-un strat mai gros de 30 de mm.

Cercetarile chimice si fizice asupra spumei demonstreaza ca aceasta, in functie de conditiile climatice si de densitatea in care a fost aplicata, prezinta o absorbtie de apa de pana la 5%. Acest procentaj este foarte bun  pentru un material ca poate fi folosit atat pentru hidroizolatii, cat si pentru izolarea termica, fonica sau ignifuga a peretilor sau altor suprafete, ca de exemplu acoperisuri, terase, saune, hale industriale, depozite si asa mai departe. In afara de umezire, spuma mai poate absorbi apa prin afundare, iar rezultatele acestor studii au generat un procentaj absorbant intre 2% si 5%, determinat de efectul cuvelor sectionate pentru cercetare.

Spuma rigida de poliuretan cu o densitate intre 30 si 60 kg/mc prezinta o rezistenta ridicata la transmiterea aburului si vaporilor de apa, insa aceasta rezistenta scade odata cu trecerea timpului, pentru ca, la emigrare, locul unei parti din gazele expandate este ocupat de aer. In cazul in care se aplica lucrari de hidroizolatii la camere frigorifice, acestea sunt cazuri cu inalti gradienti de vapor si temperatura, deci este recomandabil sa fie construita o bariere de abur sau de vapor pe suprafata mai calda a peretelui izolat, evitand astfel formarea condensului. Aceasta bariera impotriva vaporilor este binevenita si in anumite zone geografice, in care lucrarile de hidroizolatii sunt foarte importnte si necesita un strat rezistent la trecerea vaporilor de apa. Unul dintre principalele avantaje ale unei hidroizolatii corecte il constituie lipsa aparitiei igrasiei, un fenomen atat de neplacut pentru spatiul de locuit. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scharx-srl/ce-alegem-pentru-lucrarile-de-hidroizolatii